Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2022. december 10., 11.23

Valóban gusztustalan

Írta: Ujj János
2022. április 06., 16.23 Szerda / Arad

Nem láthattam az anyaországi békemenetet, az aradi március 15-i rendezvények egybeestek avval. Este a világhálón kerestem rá az eseményre. Így is felemelő látvány volt a megszámlálhatatlanul sok százezer ember látványa. Volt olyan szemlélő, aki elárulta: félt attól, hogy leszakad a Margit híd az szüntelenül vonuló embertömegtől. Öröm volt látni, hogy a kormány mögött összeállt a nemzet, egyértelműen kifejezte békevágyát, szolidaritását a regnáló államvezetés bel- és külpolitikájával.

Korábban elhatároztam, hogy az állandó sárdobálás, a minden alapot nélkülöző vádaskodások miatt nem érdekel az anyaországi ellenzék teljesen logikátlan reagálása a különböző felmerülő kérdésekben. Az egész magyar ellenzék számomra olyannak tűnik, mint egy gennyes pattanás egy egészséges testen. Csakhogy a pattanást kezelni lehet, ha „megérett”, ki is lehet nyomni. Az ellenzéket nem, mert a liberális nyugat demokrácia-vizionálásába ilyesmi is belefér. Az például, hogy egy elhanyagolható számú kisebbség a saját országa, nemzete ellen áskálódjék, megszavazza a népe érdekei ellen hozott szankciókat, még ha annyira károsak is az egész országra.

Bár ez amolyan „utánlövésnek” tűnik, visszatérek a békemenetre. Egy ellenzéki politikus, amúgy egy budapesti kerület polgármestere gusztustalannak nevezte az egész rendezvényt. Nem tudom, számára mi volt az: a rendezvény célja, avagy a békés, incidensmentes felvonulás? Az, hogy a résztvevők nem a határon túl dúló háborúba való belépésért meneteltek, ahogyan egyes politikusok hónapok óta sürgetik? Az, hogy a kisebb provokációkat a higgadt tüntetők Ria, ria, Hungária skandálással, avagy népdalok éneklésével és nem fizikai erővel, erőszakkal csendesítették le, hallgattatták el? Ahogyan azt a megbeszélt helyszínre előre kiküldött, „véletlenül” éppen ott tartózkodó ellenzéki meg pártatlan nyugati liberális tudósítók, fotósok, tévések várták.

Ha az említett politikus szemszögéből nézzük, számukra nagy pofon volt a békemenet. A nemzet túlnyomó többségének a higgadt, rendzavarástól mentes véleménynyilvánítása. Különösen, ha összevetjük az ellenzék nagyságrendekkel kisebb, mindössze néhány tízezer embert mozgósító rendezvényével. Akárcsak a mostani, a választások utáni rendezvények méreteivel. Savanyú a szőlő!

A budapesti kerületi polgármester beszólása viszont valóban gusztustalan, minden korábbit alulmúl. Sokadmagával együtt, ő sem tudja, mi az a sportszerűség. Az ilyeneket a sportpályán kiállítják. A politikában?

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: belebetegednek a kényszerű hazudozásba / Péntek, 2022. április 08., 14.16 Válaszoljál rá!

Tehát egy ilyesvalaki irdogál itt aki bevallja: nem érdekli az anyaországi ellenzék reagálása a különböző felmerülő kérdésekben.
A pártállam hangszorója, az MTVA érdekli csak, amely bemondói szó szerint belebetegednek a kényszerű hazudozásba:
https://444.hu/2022/03/23/belebetegedett-a-sok-hazugsagba-a-kozteve-egykori-arca-most-menekulteket-fogad-be-a-hazaba

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu