Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2022. december 10., 10.23

Valóban sokkoló lehetett, de…

Írta: Ujj János
2022. május 11., 16.52 Szerda / Arad

Egyik barátomtól megkaptam a világhálón otthonosan mozgók számára ismert utazó fiatalember, Bence egyik videóösszeállítását. Ezúttal aradi látogatásáról. Mint megrögzött lokálpatrióta érdeklődve néztem végig a 24 perces, Szolnokról induló és Aradon befejeződő összeállítást. Hajtott a kíváncsiság, hogy egy a várost, a helyet nem ismerő idegen miként látja szülővárosomat, annak mai állapotát. Sajnos csak felületes, sebtében összekapott, ötletszerűen elkészített felvételeket kaptam.

A film készítője az aradi állomás épületétől nyugati és déli irányba egy-két villamosmegállónyit tett meg gyalogosan. Vagyis a Kürtösi úton az Atrium Mall-ig, a belváros felé a Hegyalja térig jutott el, s készítette a felvételeket. Felvett néhány elhaladó villamost, megállapította, hogy az Imperion kívül azok többsége (Tatra, Düwag) lehurbolt, elhasznált, amilyet odahaza nem talál, majd visszatért az állomásara. Ott felszállt egy ott veszteglő, szintén elhasznált, takarítatlan helyi érdekű közlekedésre szánt szerelvényre. A francia gyártmányú, használtan vásárolt kocsiban olyan volt a bűz, hogy „majdnem elhányta magát”. (Szó szerint idéztem.)

Kedves Bence! Summáztam a riportjában elhangzottakat. Nem vitatom a tapasztaltakat, nem vonom kétségbe a megállapításokat. Valóban sokkoló lehetett! De azért, ha kiszáll egy határon túli, a magyar fővárostól majd 300 kilométerre fekvő településre, alaposabban dokumentálódnia is kellene. Ha csak az érdekli, akkor a város közlekedéstörténetéből (nem elég azt tudni, hogy Aradon a nagyváradinál változatosabb a villamospark, meg, hogy egy valaha Malaxa nevű gyár terméke is létezik!).

Mindenekelőtt felhívnám a figyelmét, hogy az első helyszínnel (Mall) szemben állt az a Weitzer János alapította (1890) vagongyár, ahol (többek között) az Ön által annyira kedvelt közlekedési eszközöket, villamosokat is gyártottak. Mintegy 120 évvel ezelőtt. (Ha már annyira érdeklik a villamosok, ezt is illene tudnia!)  És az sem mellékes, hogy az Imperio mindkét változatát Aradon gyártják. Az állomás túlsó, északi oldalán működő gyárban.

A riportban legalább ötször említette az egykori bukaresti Malaxa nevét, az ott gyártott motorvonatot szerette volna látni az állomáson. Az igaz, hogy azok a szerelvények még vagy két és fél évtizeddel ezelőtt is közlekedtek itt-ott Romániában, de manapság már kivonták őket a forgalomból. Ha olyat akar látni, akkor legközelebb jöjjön vagy két-három órával hosszabb időre, és a vonata érkezése, illetve indulása közötti időben a vasúti javítóműhelyek közelében megtekinthet egy oda félrehúzott, kék-fehérre festett szerelvényt. Érdemes megnézni, fénykorában műszaki csúcsnak számított.

Szóval legközelebb egy kicsivel több alaposságot elvárnánk!

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu