Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Kedd, 2022. május 17., 23.36

Világcsoda az őskorból

Írta: Ujj János
2021. február 23., 14.51 Kedd / Arad

Amikor évtizedekkel ezelőtt megjelent Erich von Danikennek a földönkívüli lények bolygónkon való jelenlétét igazolni szándékozó könyve, magam is kezdtem hinni az UFO-k létezésében. Aztán nálam okosabb, tapasztaltabb, szkeptikusabb barátok, ismerősök meggyőztek arról, hogy a svájci szakács nem szakember, csak ügyesen összeválogatta az ő elméletét igazoló írásokat, eltekintve az azokat megcáfolókról. Bár engedtem, de némi történelmi ismeretek tudatában számomra azért volt némi bibi Daniken állításainak cáfolatában. Mert az egyiptomi hatalmas emlékművekhez (piramis, Szfinx, obeliszkek, oszlopok) szükséges kőtömböknek a kitermelés helyétől való elszállítása és felállításának mikéntjére még elfogadtam volna a régészek elméleteit, de sehogy sem tudtam (most sem tudom) megmagyarázni azt, hogy a hatalmas méretű kőtömböket hogyan tudták kibányászni és megmunkálni a vaskorszak előtt ezer-kétezer évvel. Bronz- vagy rézeszközökkel elképzelhetetlen olyan méretekben és precizitással vésni a keményebb követ!

A kétségek azóta sem hagynak békén, időnként emlékezetemben felvillan a Nazca-rajzok rejtélye (most egy újabb, eddig ismeretlent is felfedeztek), no meg az amerikai kontinensen feltárt, alapos csillagászati ismereteket feltételező, korábban kevésbé ismert régészeti leletek. Egy ilyenről kaptam a világhálón összeállítást a minap, az késztetett írásra.

A több ezer éves perui Ollantaytambo. A 3000 méter magasságban található építmény-együttes még valamikor a nagy inka birodalom létrejötte előtt épült hatalmas gránit tömbökből. Olyanokból, amelyeket a hegy másik oldalán bányásztak ki, onnan szállították át. A kőtömbök között akadnak olyanok, amelyek tömege meghaladja a 70 (!) tonnát. A nagy keménységű kőtömbök kitermelése szén- és kobaltacél eszközök használatát feltételezi, szállításuk és felállításuk módjára mindeddig semmiféle magyarázat sincs. A nem szabályos alakú és élű kőtömbök illesztése tökéletes volt és maradt mindmáig, amelyhez kőlágyítási (?) műszaki ismeretek szükségeltettek.

A kiterjedt régészeti feltárás szenzációja a soha be nem fejezett Nap temploma. Az egymás mellé állított hat óriási monolit (egyetlen kőből faragott) lapot a mai technikai felszereltséggel és számítógépes tervezéssel sem lehetne pontosabban elhelyezni, egymás mellé illeszteni. 

Elgondolkoztató, hogy mennyi minden akad még a kicsiny bolygónkon, amit nem tudunk megmagyarázni. Hogy még manapság, a 21. században is mennyire végesek a földi halandóknak az ismeretei.

 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: baeske / Kedd, 2021. április 27., 19.20 Válaszoljál rá!

Elnézést a kapcsolatfelvétel ilyen módjával,
Azért osztom meg ezt az információt, mert szeretném felajánlani a vagyonomat valakinek, aki hisz Istenben. Nyilvánvalóan agyi rákom van, a háziorvosom éppen arról tájékoztatott, hogy az én állapotom miatt meg vannak számlálva a napjaim
az egészség leromlik. Az összes holmim felajánlását fontolgatom, mert 650 000 euró van a számlámon, és ezt nem akarom a bankra hagyni. Olyan embert keresek, aki örökölheti a vagyonomat, így ha valakit érdekel a tulajdonom öröksége, e-mailben felveheti a kapcsolatot velem, hogy több oka legyen az adományomra. E-mail; baeskejacqueline120@gmail.com

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu