Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szerda, 2020. január 29., 12.37

Arad

Közös megegyezés alapján bontotta fel szerződését az FC UTA vezetősége a brazil focistával – Deta és Șeroni után Lorenzi a harmadik játékos, aki elhagyja a csapatot.
Bővebben Kedd, 2020. január 28., 18.09
Februárban is folytatódnak a vetítések az Arta moziban
Nyolc film kerül vászonra a központi Arta moziban február folyamán: nemcsak dokumentumfilmeket tekinthetünk meg, hanem a szervezők a kicsikre is gondoltak.
Bővebben Kedd, 2020. január 28., 17.45
Január 29-én, szerdán 17 órától a lippai Degré Alajos Olvasókör a Hildegardis Ház nagytermében tartja januári ülését.
Bővebben Kedd, 2020. január 28., 17.44
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Arad Megyei Szervezete döntő jelentőséget tulajdonít a 2020-as helyhatósági választások előkészítésének, a demokrácia és a helyi autonómia megvalósításának és a magyar érdekképviselet hatékonyságának növelése érdekében.
Bővebben Kedd, 2020. január 28., 17.43
Az ünnepi műsor a Himnusz eléneklésével kezdődött, ezt követően a diákok a magyar kultúra sokszínűségét, gazdagságát boncolgatták
Az ágyai Olosz Lajos Általános Iskola pedagógusai és diákjai ünnepi műsorra hívták az érdeklődőket a helyi Szabó Magda Művelődési Házba. Nagyszámú ünneplő közönség gyűlt össze, s szinte minden korosztály képviselői megjelentek.
Bővebben Kedd, 2020. január 28., 17.40
Mobiltelefon alkalmazást indít el a MOL Románia
MOL Románia elindította a MOL myISA-RO alkalmazást, a MOL ISA – Internet Sales Application online platform mobil verzióját, amelyen keresztül a vállalati ügyfelek rendeléseket adhatnak le bármelyik nagykereskedelmi kőolajtermékre: üzemanyag, bitumen, LPG.
Bővebben Kedd, 2020. január 28., 15.43
Winkler Gyula. Nehéz időszak és veszélyes precedens előtt áll az EU
Szomorú történelmi precedens előtt állunk, január 31-én Nagy-Britannia kilép az EU-ból. Február elsejétől az unió – történelmében először – elveszíti egyik tagállamát, méghozzá egy nehézsúlyút.
Bővebben Kedd, 2020. január 28., 15.41
„Minden mindennel összefügg”, hallottam, olvastam egykoron tanulmányaim, olvasmányaim során. Eleinte nem fogadtam el – a gondolkodó embernek személyesen meg kell győződnie a befogadott olvasmányok másoktól hallott igazságáról –, utóbb inkább a bevezetőben elhangzott mondatban hallott igazság felé hajlottam.
Bővebben Kedd, 2020. január 28., 15.31
A Szatmárnémeti VSK-tól elszenvedett vereség után a „kék-sárgák” úgy döntöttek, hogy hazai pályán megpróbálnak szépíteni – a terv össze is jött, hisz szombaton a sportcsarnokban 61:47-re győzték le a Kolozsvári Egyetemi Sportklubot.
Bővebben Hétfõ, 2020. január 27., 18.58
(ISU Arad-fotó)
Az aradi Polgármesteri Hivatal hétfőn sajtóközleményt bocsátott ki, mely szerint Călin Bibarț polgármester elrendelte a német líceumban kártevőirtást végző DD Chim Hunedoara céggel kötött szerződés felbontását.
Bővebben Hétfõ, 2020. január 27., 17.46
Farkas Viktória a kiérdemelt Ezüstfenyő-díjjal
Farkas Viktóriát, a Máltai Szeretetszolgálat Aradi Szervezetének az elnökét, az RMDSZ Arad Megyei Szervezete mellett működő Szociális Szakbizottság elnökét az SZKT kolozsvári ülésén Ezüstfenyő-díjjal tüntették ki.
Bővebben Hétfõ, 2020. január 27., 17.27
Haász Tibor, Tőzmiske község polgármestere úgy érzi: az eddigi sikerek kihívást jelentenek, az elkezdett fejlesztéseket be kell fejezni
Haász Tiborral, a Simonyifalvát, Vadászt és Bélzerindet is magába foglaló Tőzmiske község polgármesterével az elmúlt évet értékeljük, az idei terveket vesszük számba.
Bővebben Hétfõ, 2020. január 27., 17.24
Meghirdette a MOL Románia a Zöldövezet programot
A MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány tizenötödik alkalommal hirdeti meg a Zöldövezet társadalmi felelősségvállalási programot, amely keretében ösztönözni kívánják főként a gyerekek és a fiatalok környezetvédelmi projektekben való részvételét és a környezetvédelem iránti elkötelezettségüket.
Bővebben Hétfõ, 2020. január 27., 16.26
A szavalatokban mindenki talált valami neki valót, megérzett egy árnyalatnyi szépséget Szilágyi Ildikó fotója
A nagyzerindi Tabajdi Károly Általános Iskola diákjai és tanárai Petőfi-versekkel ünnepelték a Magyar Kultúra Napját.
Bővebben Hétfõ, 2020. január 27., 15.39
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu