Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2021. október 16., 17.49

Arad

Jancsi és Juliska a Bábszínházban
Egy mese, amely minden gyereket elbűvöl. Egy történet, amely izgalomban tartja a mese szerelmeseit. Egy előadás, melyet érdemes megnézni, és újranézni. Október 17-én, vasárnap 11 órától a Bábszínház épületében megelevenedik Jancsi és Juliska kedves története, a bábelőadást Francisca Simionescu rendezte, a díszletet a közelmúltban elhunyt Eisele Szűcs Zoé aradi festőművész tervezte.
Bővebben Péntek, 2021. október 15., 15.15
Elköltözött a sürgősségi betegellátó gyermek-részlege
Az Arad Megyei Sürgősségi Kórház (SCJU) tájékoztatja a lakosságot, hogy október 14-től a sürgősségi betegellátó (UPU) gyermek-részlege a kórház járóbeteg rendelőjében fogadja a betegeket. Ez a helyiség a főépület földszintjén található, a volt gyógyszertár helyén. A helyiségbe a kórház udvaráról lehet bejutni.
Bővebben Péntek, 2021. október 15., 15.13
Segítségért kiált a megyei kórház
Annak érdekében, hogy a nem COVID osztályokat működtetni tudják, az Arad Megyei Sürgősségi Kórház betegeket szállított a Borossebesi Városi Kórházba, és a továbbiakban a megye többi kórházaitól várják a támogatást.
Bővebben Péntek, 2021. október 15., 14.50
Idén október 18-tól igényelhető a fűtéstámogatás. A támogatást azon háztartások lakói kérhetik, melyek nem rendelkeznek egyéb ingatlannal, illetve földterülettel a lakhelyükön kívül, nem rendelkeznek olyan anyagi javakkal, ami a fűtési segély szabályai szerint kizárná őket, valamint a családtagokra számított maximális nettó jövedelem nem haladhatja meg az 1386 lejt személyenként. A háztartásban egyedül élő személyek esetében a 2053 lej a nettó jövedelmi plafon.
Bővebben Péntek, 2021. október 15., 14.49
Az Aradi Prefektura tájékoztatja a lakosságot, hogy a járványügyi helyzet miatt november 9-ig felfüggeszti a meghallgatásokat, az ügyfélfogadást,  és a különböző dokumentumokkal kapcsolatos regisztrációs tevékenységet.
Bővebben Péntek, 2021. október 15., 14.29
Esőt kíván a mélyszántás
Nagyban zajlik a kukorica betakarítása, melynek során Arad megyében körülbelül a tavalyi termésnek a felét gyűjthetik be. Főként az aszály miatt a gyengébb földeken hektáronként 3-4 tonnát, a jobban termő földeken 5-7 tonna közötti átlagtermést takaríthatnak be.
Bővebben Péntek, 2021. október 15., 14.09
Az arad-ségai Kis Szent Teréz-plébániatemplomban vasárnap, évközi 29. vasárnap 8.30 órakor magyar nyelven szentmise, 11.30 órakor magyar nyelven szentmise 12.30 órakor román nyelven szentmise, 10 órakor Szentmise Tornyán. Az egyházközségben megkeresztelték Oláh Mark-Benettet. Októberben minden szentmise előtt meg lesz tartva az októberi ájtatosság.
Bővebben Péntek, 2021. október 15., 13.57
Folyamatosan ugyanazzal a gonddal küzd a város, amit látszólag senki nem akar mihamarabb megoldani. Az Európai Unió támasztotta elvárásaihoz igazodva az ország települései, falvai és városai egyre nagyobb hangsúlyt igyekeznek fektetni a környezetszennyezés csökkentésére, a szelektív hulladékgyűjtésre és a hulladékok újrafelhasználására.
Bővebben Csütörtök, 2021. október 14., 12.27
A Csiky Gergely Főgimnázium Vezetőtanácsa 2021. október 12-én, kedden, figyelembe véve az épületben folyó felújítási munkálatok okozta nehézségeket, valamint a jelenlegi járványhelyzetet, arra a döntésre jutott, hogy az intézményben zajló jelenléti oktatást 2 hétre felfüggeszti.
Bővebben Csütörtök, 2021. október 14., 12.25
Nem tűr már halasztást az orvoshiány, ez abból is látszik, hogy az Arad Megyei Sürgősségi Kórház versenyvizsgát hirdet teljes munkaidős aneszteziológus és intenzív terápiás (ATI) szakorvosi posztra.
Bővebben Csütörtök, 2021. október 14., 12.21
Tűzlépcsőt szereltek az új onkológiára
Haladnak a munkálatokkal a Vincențiu Babeș utcában lévő, az új onkológiai kórháznak otthont adó épületben – adja hírül közleményben az Arad Megyei Tanács.
Bővebben Csütörtök, 2021. október 14., 11.54
Arad megyei hagyományos termények az OMÉK-en
Október 7–10. között, csütörtöktől vasárnapig szervezték meg Budapesten az OMÉK, azaz Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást, ahol az Arad Megyei Magyar Gazdák Egyesülete is részt vett. Az ifj. Zágoni Szabó András elnök, Nagy Zsolt falugazda, alelnök, Pozsár Ibolya igazgató, Péró Gabriella irodavezető, illetve a tornyai tájházból Tóth Pikroska és Sutyák András.
Bővebben Csütörtök, 2021. október 14., 11.41
„A vers néma. Adj neki hangot….”
„A vers néma. Adj neki hangot….”címmel, immár második alkalommal hirdet online versmondó versenyt a Magyar Szórvány Napja alkalmából az RMDSZ Arad Megyei Szervezete és a Pro Identitas Egyesület.
Bővebben Csütörtök, 2021. október 14., 11.30
Arad városának önkormányzata tájékoztatja a telektulajdonosokat, hogy október 1. és december 31. között a municípium területén telekkönyvezési munkálatokat végeznek a 31, 34, 37, 38 és 827-es szektorokban, valamint Kisszentmiklós és Újarad külterületein. A munkálatokat a Nemzeti Kataszteri- és Telekkönyvi Program keretében végzik, amit a Nemzeti Kataszteri Ügynökség indított el, annak érdekében, hogy az épületeket ingyenesen regisztrálják az integrált kataszteri és telekkönyvi rendszerbe.
Bővebben Csütörtök, 2021. október 14., 11.02
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu