Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2020. augusztus 15., 18.56

Arad

Szabó Mihály RMDSZ-es Arad városi tanácsost és leendő kollégáit a helybeli magyarság hatékony képviselete  motiválja
Szabó Mihály, Arad megyei jogú város tanácsának egyik leköszönő tagja az eltelt 4 évben a közvagyonért és mezőgazdaságért felelős szakbizottságban dolgozott, amelynek az alelnöke, de a szakbizottság ülésein ötször töltött be elnöki tisztséget. Tekintve, hogy az elnöki tisztséget a tanácsostársak döntése alapján töltheti be valaki, azt jelenti: a kollégák elégedettek voltak a munkájával.
Bővebben Péntek, 2020. augusztus 14., 10.40
Augusztus 15-e Szűz Mária mennybevétele – régi magyar nevén Nagyboldogasszony – ünnepe. A máriaradnai kegytemplomban 11 órakor Pál József Csaba megyéspüspök mutat be szentmisét. A szentmise koncelebránsa, Antonín Basler olmützi (Olomouc, Csehország) meghívott segédpüspök a koronavírus-járvány miatt ezen a szentmisén nem tud jelen lenni, bánsági látogatását egy későbbre időpontra halasztotta.
Bővebben Péntek, 2020. augusztus 14., 10.14
Több száz sportoló jelentkezett a hétvégi triatlonra
Több mint 200 sportoló látogat el Gyorokra a szombati Proactivi triatlonversenyre – ez premier Arad és az ország nyugati része számára, mivel országos bajnokság besorolást kapott a rendezvény.
Bővebben Péntek, 2020. augusztus 14., 09.56
Koronavírusos lett az FC UTA egyik játékosa
Az aradi labdarúgócsapat szerdán délután jelentette be hivatalosan, hogy a heti teszteléseket követően egyik játékosuk koronavírusos fertőzött. A pénteki Kolozsvári VSC elleni barátságos mérkőzés elmarad, a játékosok pedig öt napig elkülönítésbe vonulnak.
Bővebben Péntek, 2020. augusztus 14., 09.54
A pécskai római katolikus templomban múlt vasárnap a szentmise keretében, a járvány elleni óvintézkedések betartásával, áldásban részesültek az ezüstlakodalmát ünneplő Antal Péter polgármester és felesége, Ana.
Bővebben Péntek, 2020. augusztus 14., 09.52
Korszerűsíteni Tőzmiske község településeit
Haász Tiborral, a Simonyifalvát, Vadászt és Bélzerindet is adminisztráló Tőzmiske község polgármesterével visszatekintünk az eltelt négy évre, illetve megpróbáljuk a jövőt is előrevetíteni.
Bővebben Péntek, 2020. augusztus 14., 09.48
Fotó: IPJ Timis
Csütörtökön a déli órákban hatalmas dugó keletkezett a Temesvár–Arad országúton, miután felrobbant és kigyulladt egy ammóniumnitrátot szállító kamion egyik kereke. A robbanásveszélyes rakományt szállító kamionhoz kihívták a tűzoltókat, a rendőrök leállították a forgalmat mindkét irányban.
Bővebben Csütörtök, 2020. augusztus 13., 18.04
Faragó Péter: „A kormány hajtsa végre az életben lévő törvényeket!”
Az utóbbi időben Románia lakossága két kérdéssel szembesül. Azt lehet látni, hogy a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy két életben lévő törvénynek a végrehajtását elodázza. Teszi azzal együtt, hogy a jelzett törvények végrehajtását már tavaly megszavazta a parlament, benne az RMDSZ frakciója is.
Bővebben Csütörtök, 2020. augusztus 13., 09.12
Lassan alakul a legnagyobb aradi urbanisztikai projekt
Majd’ két évvel ezelőtt, 2018 decemberében városunk egykori polgármestere, Gheorghe Falcă nagy örömmel mutatta be Arad talán legnagyobb urbanisztikai projektjét: újabb híd a Maros fölött (két-két forgalmi, közszállítási és kerékpársávval ellátva), könnyebb forgalom az UTA-körforgalomtól egészen Újarad végéig, korszerűbb utak, valamint modernebb közszállítás.
Bővebben Csütörtök, 2020. augusztus 13., 09.09
Tanévkezdési kisokos
A tanévkezdés minden évben bonyolult és költséges dolog. Új ruhák kellenek, új felszerelés és ez kifog a szülők pénztárcáján, de ami kell, az kell. 
Bővebben Csütörtök, 2020. augusztus 13., 08.53
Mészár Sándor RMDSZ-es polgármesterjelölt otthonosabbá, lakhatóbbá, élhetőbbé tenné mindannyiunk szeretett városát, Aradot
Márciusban megírtuk, hogy Arad megyei jogú város RMDSZ-es polgármesterjelöltje Mészár Sándor. Az akkori jelöltállító közgyűlésen ismertette a programját, amire folyamatosan, részletesebben visszatérünk.
Bővebben Csütörtök, 2020. augusztus 13., 08.47
Három aradi orvos kapta el a koronavírust
Hivatalos közleményben foglalta össze az Arad Megyei Sürgősségi Kórház szerdán, hogy három orvos, köztük egy rezidens, megfertőződött az új koronavírussal.
Bővebben Csütörtök, 2020. augusztus 13., 08.44
Fotók: Romanian Chamber Orchestra
Nyáresti álom címmel két klasszikus zenei rendezvényre kerül sor Aradon és Temesváron, ahol a Romanian Chamber Orchestra mesterkurzusán részt vevő fiatal zenészek mutatkoznak be a zenerajongóknak.
Bővebben Csütörtök, 2020. augusztus 13., 08.30
Közel állnak a Barza–Menyháza útszakasz javításainak a befejezéséhez
Gyors tempóban haladnak a Barza–Borossebes–Menyháza–Bihar megye határáig tartó útszakasznak a munkálatai. A kivitelező cég komolyan vette feladatát, az első réteg aszfaltot majdnem végig letették már.
Bővebben Csütörtök, 2020. augusztus 13., 08.27
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu