Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Csütörtök, 2022. december 01., 09.04

Család

Vidám, tápláló sütőtök
Az őszi kerteknek, de a piaci, nagyáruházi zöldségesstandoknak is vidám színfoltját adja a többnyire élénk narancssárga színben pompázó sütőtök. Persze az Amerikából származó zöldségnek számtalan válfaja ismert, s így külső megjelenése sem mindig a hagyományos, mosolygó, kerekded és narancsszínű, de az íze, tápértéke lenyűgöző.
Bővebben Csütörtök, 2020. október 22., 04.00
(Archív felvétel)
Iskolába még nem jártam, locsolkodni már igen. Ötéves lehettem, szépen felöltöztettek, választékot fésültek a hajamba, és elmentünk Juciékhoz locsolkodni. Mélyen átéreztem a dolog jelentőségét, amúgy nem kerítettek volna az esetnek ekkora feneket.
Bővebben Vasárnap, 2020. április 12., 18.10
Hosszú, teli nap közeledett a vége felé, nagyon hosszú és nagyon teli hetek, hónapok után. Sandán tekintgettem az órára, hogy még két kerek kör és végre ágyba bújhatok a legkisebb királyfi mellé, végre békesség lesz, meseolvasás, imádság, puha kicsi karok ölelése.
Bővebben Vasárnap, 2014. május 04., 08.00
Boldog anyák napját!
Minden ÉDESANYÁNAK, NAGYMAMÁNAK boldog anyák napját, erőt, egészséget, türelmet, és nagyon sok örömet kívánunk gyermekeik, unokáik körében!
Bővebben Vasárnap, 2014. május 04., 06.00
Szülésről, születésről a baba-mama klubban
A szülés egyfajta beavatás a teremtésbe. Ezért van az, hogy az anyák évtizedek múltán is szinte tökéletesen fel tudják idézni gyermekeik születését. Az akkor megtapasztalt érzést mindenképp. És talán nincs is meghittebb témája a női társalgásnak, mint e csodálatos élmény megosztása.
Bővebben Hétfõ, 2014. április 07., 21.06
50 év boldogság titka: szeretet, munka és türelem
Ötvenéves házassági évfordulóját ünnepelte tavaly Kajtár Emilia és Rezső, így ők is meghívást kaptak az aranylakodalmasok számára szervezett önkormányzati ünnepségre.
Bővebben Csütörtök, 2014. február 06., 00.44
Krämmer János 80 éves
Mandl Margit és Krämmer Miklós egyszülött gyermekén a PIPI becenév mindmáig megmaradt. A jó eszű, eleven, kékszemű, szőke hajú kisfiú gyermekkorát Aradon és Peregen töltötte. Az akkori Katolikus Fiúgimnáziumban kezdte tanulmányait, majd a Fa- és Fémipari Technikumban érettségizett.
Bővebben Szerda, 2013. augusztus 21., 19.17
A húszéves osztálytalálkozókon sikerekről, kudarcokról egyaránt hallani. De vannak történetek, amelyek nyomot hagynak a lelkekben.
Bővebben Csütörtök, 2013. augusztus 08., 22.12
Nők a hármashatárnál
Aki begubózik a maga csigaházába, aki nem ad hírt magáról, arról nem tudja a világ, hogy él. Márpedig vannak olyan emberek, olyan közösségek, akik nem csak maguknak, magukért élnek, hiba lenne hát elhallgatni a nevüket, a kilétüket, mert amit ők tesznek, mások is elkívánhatják.
Bővebben Szerda, 2013. április 10., 15.40
Főszerepben a NŐ
A nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, amelyet 1917 óta minden év március 8-án tartanak virágárusok és ajándékbolt-üzemeltetők örömére. Na és örömünkre is, persze, hiszen – azt gondolom, bátran kijelenthetem – nem létezik olyan nő a Földön, aki nem szeret virágot kapni.
Bővebben Péntek, 2013. március 08., 09.00
Nagy Kata
A gyermekvállalás manapság nagyon összetett kérdés. Van, aki az eszére hallgat ez ügyben, van, aki a szívére is. Nagy Kata az utóbbiakhoz csatlakozott. Hat gyermek édesanyjaként mesélt a születésekről, az anyaság kihívásairól, örömeiről.
Bővebben Kedd, 2013. február 26., 11.00
Január derekén legfőbb ideje előkotorni a szánkát, korcsolyát, sílécet, még akkor is, ha térségünkben jó pár kilométert kell utaznunk ahhoz, hogy igazi nagy havat lássunk.
Bővebben Péntek, 2013. január 11., 21.10
Az új esztendő lendülettel telt első napjaiban, amikor a sikeres és boldog év reményében hangosan vagy némán fogalmazzuk meg a még több, még jobb cselekvésre buzdító fogadalmainkat, szinte félve mondom ki, hogy a magam részéről a semmittevés rendszeresítését tűztem ki célul idénre.
Bővebben Péntek, 2013. január 11., 21.08
Varga Csaba, a dévai Szent Ferenc Alapítvány hajdani növendéke
Varga Csabát, a dévai Szent Ferenc Alapítvány hajdani növendékét újból és újból visszahozta Dévára az itt megtapasztalt szeretet.
Bővebben Vasárnap, 2012. december 23., 12.00
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu