Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Péntek, 2022. október 07., 14.52

Egészség

Mit tartalmazzon egy elsősegély doboz nyaraláskor?
Vakáció van, már jó ideje elkezdődött a nyaralási szezon is, az Arad Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) szeretne néhány tanácsot adni a nyugodt nyaraláshoz, segítséget nyújtani az elsősegély doboz összeállításában.
Bővebben Hétfõ, 2022. augusztus 01., 18.21
A Covid-19 koronavírus-járvány bebizonyította, hogy a háziorvosi rendszernek komoly létjogosultsága van, és a jól szervezett egészségügyi ellátás alapját képezi.
Bővebben Kedd, 2022. április 26., 17.29
Reményt adó oltási maraton
Hatalmas sikere van a temesvári oltási maratonnak, ahol bárki előjegyzés nélkül beoltathatta magát a PfizerBiontech vakcinájával hétfő reggelig. A Regionális Üzletközpontban (CRAFT) önkéntes orvosok megszervezte oltási maraton április 23-án, pénteken délután 16 órakor rajtolt és április 26-án, hétfőn reggel 8 órakor ér véget.
Bővebben Vasárnap, 2021. április 25., 17.12
Krassó-Szörény, Fehér és Kolozs megyei rendszámú autókat is lehetett látni a sorban
Országos premierként szervezte meg a Hunyad Megyei Prefektúra és a Közegészségügyi Igazgatóság a hétvégén Déván az autós beoltási kampányt, mely során bárki beoltathatja magát, s még ki sem kell szállni a gépkocsiból. Akár a gyorsétkezdék termékeit, szinte menet közben kaphatják meg az oltást.
Bővebben Vasárnap, 2021. április 25., 16.31
Tovább él, aki gyorsabban gyalogol? Egy friss tanulmány szerzői rákbetegek kapcsán világítottak rá erre az összefüggésre.
Bővebben Vasárnap, 2021. március 28., 18.03
Azokban az országokban magas a COVID–19 következtében elhunytak aránya, ahol jelentős a túlsúlyosak száma - derült ki egy nagyszabású kutatásból.
Bővebben Csütörtök, 2021. március 04., 17.43
A magas vérnyomás csökkentésében a nyújtás sokkal hatékonyabb lehet, mint például a jótékony hatásáról ismert séta vagy a gyors gyaloglás. A Journal of Physical Activity and Health tudományos szaklapban most megjelent tanulmány ezt támasztja alá.
Bővebben Csütörtök, 2021. január 21., 18.17
Vidám, tápláló sütőtök
Az őszi kerteknek, de a piaci, nagyáruházi zöldségesstandoknak is vidám színfoltját adja a többnyire élénk narancssárga színben pompázó sütőtök. Persze az Amerikából származó zöldségnek számtalan válfaja ismert, s így külső megjelenése sem mindig a hagyományos, mosolygó, kerekded és narancsszínű, de az íze, tápértéke lenyűgöző.
Bővebben Csütörtök, 2020. október 22., 04.00
Az ölelés jótékony hatásai
A világnapok rengetegében keresgélve találtunk rá az ölelés világnapjára. Országonként változó, hogy mikor tartják a Nemzeti Ölelés Napját, hazánkban és az USA-ban január 21-én, Magyarországon július első szombatján, a világnapot pedig október 15-re jelölték ki.
Bővebben Vasárnap, 2020. október 18., 18.21
Mi is sokat tehetünk azért, hogy „fiatal öregek” maradjunk
Az ENSZ 1991-ben október elsejét az idősek világnapjának nyilvánította, azóta minden évben ezen a napon ünnepeljük a szép korúakat, és ez alkalommal is kifejezzük hálánkat, tiszteletünket, megbecsülésünket, azok iránt, akik hosszú, munkában eltöltött évek után töltik megérdemelt nyugdíjas éveiket.
Bővebben Szerda, 2020. szeptember 30., 17.46
Balkezesek nemzetközi világnapja
A balkezeseket tömörítő amerikai szervezet kezdeményezésére 1976 óta minden év augusztus 13-án ünnepeljük a Föld népességének csaknem 15%-át kitevő balkezeseket. Az emberek döntő többsége a jobb kezét használja elsődlegesen a finomabb tevékenységek elvégzéséhez, viszont minden hetedik ember a bal kezét használja dominánsabban.
Bővebben Csütörtök, 2020. augusztus 13., 08.36
Reggel-este: paradicsom
Ha a napokban bekukkantunk a zöldségpiacra, minden bizonnyal jókora piros paradicsomhegyek látványa fogad. Érik már javában az egyik legnépszerűbb nyári zöldségünk, amit a botanikusok amúgy gyümölcsnek tartanak. Az amerikai, illetve mediterrán ősökkel rendelkező bogyós termés Európában zöldségként honosodott meg, amit nyersen és feldolgozva egyaránt előszeretettel fogyasztunk.
Bővebben Szerda, 2020. augusztus 12., 10.55
Néhány flakon Remdesivirt kapott Temesvár
A Victor Babeș Járványkórházba megérkezett az első 35 flakon Remdesivir, az Európai Bizottság finanszírozta tétel részeként. A gyógyszer 7 súlyos állapotban levő koronavírusos beteg kezelését biztosítja, de a következő napokban további 150 flakon érkezését várják Temesváron.
Bővebben Kedd, 2020. augusztus 11., 09.18
Javában érik a zöldbab, ami néha ugyan sárga, és van belőle gyalogos, futó-, halvány- és sötétzöld, lapos és gömbölyű hüvelyű, de mind-mind finom és egészséges. A bab Mexikóból érkezett Európába a 16. században, és jó ideig csak a magját fogyasztották.
Bővebben Csütörtök, 2020. augusztus 06., 10.54
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu