Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Kedd, 2020. június 02., 02.37
A nagy újrakezdés

Bízzuk újra életünket Krisztusra!

2020. május 21., 16.24 Csütörtök / Arad

Gazdasági vállalkozások, intézmények tevékenységük bizonyos szakaszai után – legtöbbször év végén – mérleget készítenek az elmúló esztendő sikereiről, de az összegezés tartalmazza a veszteségeket, bukásokat is. Napjainkban a hírközlő szervek egyre gyakrabban jelzik, hogy az Európai országokban, egy példátlanul nehéz világkorszak vége felé közeledve, csökkentik a mozgásszabadságot korlátozó intézkedéseket. Lassan újraindul a gazdasági élet, visszarendeződik a régi megszokott, pezsgő életmenet. De felmerül az alapvető fontosságú kérdés is: hogyan lépünk tovább, számba vettük-e a tanulságokat?!

Kedves nemzettársaim! Az elmúlt két hónap során számos olyan, „ember gyártotta” túlélési javaslat hangzott el, amelyek az emberben rejlő belső erők kiaknázásában vélik felfedezni a megoldást. Jógázók meditációs módszereket javasolnak, ahonnan könnyen vezet az út ezoterikus ideológiák felé. Sajnos az Isten igéjét nem ismerő embereket a Sátán azzal „altatja”, hogy a kiválasztottak közé tartoznak, akik titkos tudás birtokosai lesznek. Azt viszont tudni kell, hogy a Sátánnak ebből a kemény börtönéből rendkívül nehéz szabadulni. Ezért szól Isten óvó üzenete: „Ha egy férfiből vagy asszonyból halottidéző vagy jövendőmondó szól, halállal lakoljon.” (3 Mózes 20, 27.) Isten mentsen az ilyen mágiába sodródástól!

Amikor az ember megszegte Isten rendelkezését, amely tulajdonképpen őt óvta a veszélytől, saját döntésével zúdította e világra a bűn halálos vírusát. Isten törvénye világosan kimondja: „Mert a bűn zsoldja a halál...” (Róma 6, 23.) Nos, Isten Fia, Jézus Krisztus eldöntötte, hogy egy kozmikus méretű áldozatot vállal a golgotai kereszten, hogy megmentsen bennünket a bűnre kimondott halálos ítélettől. A mi feladatunk csak annyi, hogy elfogadjuk a felajánlott kegyelmet, és amíg földi életünk tart, folytonosan „fertőtlenítsük” életünket Isten igéjével, és így jöhet a már nagyon várt Isten áldotta folytatás: „Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, hanem tanulmányozd éjjel-nappal, őrizd meg és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon és boldogulsz.” (Józsué 1, 8.) Sőt, Isten a biztonságos földi életen túl megajándékoz bennünket egy csodálatos örök üdvösséggel is!

Drága magyar testvéreim! Nóéról azt mondja az ige, hogy „Istennel járt”! Ez a megfogalmazás folytonos közelségre utal. Még a napjainkban javasolt másfél méteres biztonsági távolság sem állt fenn Isten és közte. Jézusról is úgy szól az ige, hogy a szíved ajtaja előtt áll, és csendesen kopogtat, bebocsátásra vár. De eljön egy nap, amikor a kegyelem bárkájának ajtaja bezárul, és akkor a kívül maradó fog majd végtelen elkeseredéssel kopogni. Jézus a kegyelem bárkáját a kereszten hozta létre, és ajtaja ma még mindenki számára nyitva áll, „mert úgy szerette Isten e világot...” Ma még azt üzeni számunkra, „közel van az Úr mindenkihez, aki hívja, mindenkihez, aki igazán hívja.” (Zsoltár 145, 18.)

Drága magyar testvéreim! Istennél nincsen személyválogatás! „Aki hisz Jézus Krisztusban, örök élete van”!  Fontos: nem azt mondja, lesz, majd valamikor... Őszinte hite alapján már most biztosított Isten ígérete Jézus értünk vállalt keresztáldozatára való tekintettel. Fontosnak tartom, hogy most, amikor feltör az emberekben az elzártságot követő felszabadultság öröme, lelkesítsük magyar testvéreinket, hogy az újrakezdésben bízzuk újra életünket Krisztusra!

Köszönöm Istennek, hogy együtt munkálkodhatunk magyar nemzettársainkért!

 

Bátkai Sándor

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu