Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Kedd, 2020. augusztus 04., 09.19

Egyházaink hírei

2008. június 21., 14.30 Szombat
Arad

Ft. Király Árpád marosi főesperes ezüstmiséje
Június 22-én, vasárnap az arad-ségai katolikus templomban 12.30 órától román, illetve 17 órától magyar nyelven celebrálja ezüstmiséjét ft. Király Árpád marosi főesperes, arad-ségai plébános, aki a rendkívüli eseményre szeretettel várja a paptestvéreket, valamint a híveket.

A helybeli templomban megkeresztelték Sólyom Dániel Lorándot és Bacoş Renata Florianát.

Az egyházközségben elhunyt Kása Károly (67) és Sziksztai Franciska (79).

Június 24-én, Keresztelő Szent János ünnepén az arad-belvárosi katolikus templomban 8 órától német, 10.30 órától plébánia nagymise magyar, 18 órától román, 19 órától magyar nyelvű szentmiséket celebrálnak. Jövő vasárnap, Szent Péter és Pál ünnepén az adományokat, a Péter-filléreket a Szentszék karitatív tevékenységére ajánlják fel.

Első szentáldozás Nagyiratoson
A nagyiratosi katolikus templomban vasárnap 10 órakor kezdődő ünnepi szentmisén 7 gyermek járul első szentáldozáshoz.

Pécskán elhunyt Gazsó István (73).

A lippai katolikus templomban vasárnap 10 órakor kezdődő szentmisén hálát mondanak az elmúlt tanévért. Az egyházközséghez tartozó Zabrányban vasárnap 17 órakor keresztelik meg Markert Matthias Reinhardot.

Az egyházközségben elhunyt Tölcsér Emília (81), Ciuciu Rozália (78), Ortik Zsófia (85), Bogdan Vasile (76) és György Mária (78).

Az arad-belvárosi református templomban ma 17 órakor köt házasságot Katona Loránd és Varga Beáta, míg 18 órakor Móni Attila és Gavrilaş Ioana Maria.

A feketegyarmati református egyházközségben vendégeskedik csütörtöktől vasárnapig 6 arad-belvárosi fiatal, akik a változatos programot követően, énekekkel szolgálnak a vasárnapi istentiszteleten.

Az arad-belvárosi evangélikus-lutheránus templomban ma 16 órakor köt házasságot Cicortaş Florian Bătrân Esterával.
A fazekasvarsándi evangélikus-lutheránus templomban a június 29-én, vasárnap 11 órakor kezdődő istentiszteleten 5 fiatal konfirmál.

Ma, szombaton az arad-belvárosi baptista gyülekezet lelkipásztora, dr. Vass Gergely Marosvásárhelyen menyegzői istentiszteleten vesz részt, ahol a leánya, Angyalka mondja ki a “boldogító igent”. Az eseményen több aradi család együtt ünnepel a helybeliekkel.

Fehér
Ma  a nagyenyedi unitárius egyházközségben 11 órai kezdettel  megkeresztelik Tomai Zsolt és László Andrea kislányát – Tímeát.  A vasárnap délelőtti istentiszteleten három ifjú konfirmál és válik az egyház önálló tagjává.

A magyarlapádi református egyházközségben ma este nyolc órakor örök hűséget esküsznek egymásnak Sütő István és Toda Anna.

A nagyenyedi református egyházközségben vasárnap 11órakor megkeresztelik Badila Alexiát, Badila Călin és Demeter Enikő Dalma kislányát.

Hunyad
A vulkáni római katolikus egyházközségben tegnap keresztelték Varga József és Grecui Maria Sándor Zoltán nevű kisfiát.

A petrozsényi római katolikus egyházközségben ma keresztelik Hajdú József Attila és Pingert Carmen Sebastian Eduárd nevű kisfiát.

A szászvárosi református egyházközségben vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődik az istentisztelet.

Déván a telepi római katolikus egyházközségben ma délelőtt 11 órától Cibian Miklós mutatja be primiciás szentmiséjét.

A vajdahunyadi református egyházközségben az elmúlt szombaton temették a 63 éves korában elhunyt Bronz Sándort.

A vajdahunyadi római katolikus egyházközségben összesen 1400 új lej gyűlt az ázsiai katasztrófa-sújtotta országok megsegítésére. Június 27-én, Szent László király, Erdély védőszentjének ünnepén este 7 órakor szentmisét tartanak a vajdahunyadi templomban.

A hátszegi római katolikus egyházközségben június 24-én, kedden délután öt órakor kezdődik a Keresztelő Szent János ünnepe alkalmával tartandó búcsú. 

Temes
Folytatódik a világiak képzése
A temesvári Püspökség által a világi alkalmazottak és munkatársak számára indított továbbképző tanfolyam újabb előadásaira kerül sor ma 9 órától a Gerhardinum Katolikus Líceumban. A kurzus témája ezúttal: Isten áldása – az ember áldása. Az áldások különböző formáiról az Ószövetségben, a papi áldásról, az ember, valamint a különböző tárgyak megáldásáról dr. Imogen Tietze, a lippai Hildegardis lelkigyakorlatos ház igazgatója, ft. Andó Attila lippai plébános, Daniela Mare nővér és ft. Reinholz András esperes, máriaradnai plébános értekezik.

Fiatalok nyári ünnepsége
A temesvári Püspökség keretében működő Egyházmegyei Ifjúsági Központ ma 17 órai kezdettel nyári ünnepséget szervez a fiataloknak a Marienheim ifjúsági házban (Aurora utca 8. szám). A rendezvény programjában különböző vetélkedők, szórakoztató műsorok szerepelnek.

Bérmálás Németszentpéteren
Június 22-én, vasárnap a németszentpéteri templomban bérmál msgr. Böcskei László vikárius. A 10 órakor kezdődő szentmisén 27 fiatal részesül a második szentségben. A bérmálkozók felkészítését ft. Přelauček Josef helyi plébános irányította.

Egyetemisták évzárója
A 2007/2008-as egyetemi év végén a Bega-parti városban működő magyar katolikus egyetemista csoport (TEKMEK) végzős tagjai is búcsúznak. Az évzáró ünnepélyes hálaadó szentmisét  június
22-én, vasárnap 18 órakor a temesvári piarista templomban ft. Szilvágyi Zsolt egyházmegyei ifjúsági lelkész celebrálja.

A lugosi református templomban megkeresztelték Nemecsek Sándort.

Az igazfalvi református templomban házasságot kötött ifj. Fehér Károly Imre és Cireşan Carolina Elisabeta. Az egyházközségben elhalálozott Szirony Ferenc (76).

A szapáryfalvi református egyházközségben elhalálozott Szíjártó Etel (74).

A végvári református egyházközségben elhalálozott Bujdosó Katalin (77).

A dettai római katolikus templomban megkeresztelték Vâsc Táncos Sara Loredanát. Házasságot kötött Timiş Sorin Adrian és Bugyi Valerica. Az egyházközségben elhalálozott Jancsik János (60), Schummer Elisabeth (73).

A zsombolyai római katolikus egyházközségben, Csenén megkeresztelték Mixici Garandot, Nagyjécsán Stanici Bogdant, a Futok negyedben Gheorghe Parit.

Az egyházközségben elhalálozott Csíkos István (89), Lehoczki Anna (84), Andró Pál (44), Soltész Katalin (89), Szél Sándor (70).

A nagycsanádi római katolikus templomban megkeresztelték Colompar Benjamin Albertót. Az egyházközségben elhalálozott Mieder István (73).

A gátaljai római katolikus templomban házasságot kötött Molnár Zoltán és Szűcs Jolán.

Temesvár
A temesvári Millenniumi templomban házasságot kötött Jebelean Simion és Leucuţa Nicoleta Roxana. Megkeresztelték Babuşcov Andreeát.

A józsefvárosi római katolikus templomban házasságot kötött Mihailov Adrian Emil és Corman Sandra Antonia. Az egyházközségben elhalálozott Duma Rozália (87).

Az erzsébetvárosi római katolikus templomban házasságot kötött Winterhalten Tobias és Petrescu Andrea Gyöngyvér. Az egyházközségben elhalálozott Schweitzer Franciska Elisabeta (88), Bognár Ilona (51).

Az újkissodai egyházközségben elhalálozott Czakó Magdolna (89), Beţiu Aneta (55), Krista Pál (74).

Az újkissodai református templomban megkeresztelték Bakos Dávidot.

Az Új Ezredév egyházközség és az újmosnicai református egyházközség lelkipásztorai, nt. Gazda István és nt. Gazdáné Mátyus Melinda közös hétvégi kirándulást szervez mindkét gyülekezet fiataljainak a Temes-partra. A kellemes időtöltés mellett a barátkozást, a közeledést tekinti fő céljának a két lelkipásztor.

A baptista imaházban vasárnap 10 és 18 órakor Bayer György magyarországi (Jánosfalva) lelkipásztor tart előadást Ki a tanítvány? címmel.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu