Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2020. június 01., 02.53

Egyházaink hírei

2013. július 26., 16.16 Péntek / Arad, Fehér, Hunyad, Krassó-Szörény, Temes

„Mondom nektek: kérjetek és adnak nektek, keressetek és találtok, zörgessetek, és ajtót nyitnak nektek. Mert mindaz, aki kér, kap, aki keres, talál, és aki zörget, annak ajtót nyitnak.”

(Lk. 9–10)

 

Arad

 

Az arad-ségai katolikus egyházközséghez tartozó Szederháton ma 17.30 órától igeliturgiával kezdődik a falunap, ahova minden elszármazottat szeretettel várnak. Az egyházközségben elhunyt Ardelean Katalin (70) és Tóth Mária (67).

 

Az arad-belvárosi katolikus templomban augusztus 1-jén, csütörtökön 18.30 órától a porciunkula búcsú megnyitása. Augusztus 2-án, pénteken az esti szentmiséken minden plébániatemplomban egyszer elnyerhető a porciunkula teljes búcsú, a következő feltételekkel: szentségekhez kell járulni, imádkozni a szentatya szándékára (Hiszekegy…, Miatyánk…) A belvárosi templom nyitva tartása az előcsarnokban feltüntetett program szerint. Augusztus 2-án, első pénteken meglátogatják az egyházközség betegeit.

 

A kisjenői katolikus egyházközséghez tartozó gyulavarsándi templom Szent Anna-napi búcsúünnepségét vasárnap 9 órától tartják, ahova szeretettel várják a híveket.  

 

A kisjenő-erdőhegyi református gyülekezetben hétfőtől vasárnapig bibliahetet szerveznek gyermekek számára. A naponta 10 órától délutánig tartó foglalkozásokra felekezeti hovatartozástól függetlenül, szeretettel várják a gyermekeket.

 
Az Angyalkúti Református Gyülekezetben a vasárnap 10 órától kezdődő istentisztelet keretén belül a gyermekek bemutatják azokat az énekeket, tanításokat, amelyeket az elmúlt héten tartott Vakációs Bibliahéten tanultak.
Ugyanott este 19 órától barokk zenei koncertre várja a Duo Harmoniis együttes az érdeklődőket, felekezeti hovatartozás nélkül. A belépés ingyenes, minden zenekedvelőt nagy szeretettel várnak.

 

Az aradi evangélikus-lutheránus templomban vasárnap 10 órától magyar, 11.30 órától német nyelvű istentiszteletet tartanak.

 

Az arad-belvárosi baptista gyülekezet reggeli imaóráján három fiatal, Szűcs Norbert, Kiss Viktor és Kürti Tamás végzi az igeszolgálatot, majd Simon András lelkipásztor igehirdetése következik.

Délután, Kulcsár Barna vezetésével missziós csoport látogatja meg a pécskai gyülekezetet. Az esti istentiszteleten az alkalmi szolgálatok mellett, amelyeket Kürti Gábor irányít, folytatódik Mózes 4. könyvének tanulmányozása.

 

Hunyad

 

A petrozsényi róma katolikus egyházközségben a múlt vasárnap keresztelték Balica Andrei Cristiant. Július 20-án temették a 80 éves korában elhunyt Miclea Ioant. 24-én temették a 81 éves Herlea Iont és a 93 éves Bíró Annát. Ma köt házasságot Ferenczi Sigismund Andrei és Schuler Diana Laura. Ez alkalommal keresztelik meg Mihai Cristoan nevű kisfiúkat is.

A dévai városi római katolikus egyházközségben július 27-én keresztelik a Sciotti család Mateo nevű kisfiát, illetve az Anderlik család István és Nóra nevű ikergyermekeit.

A lupényi református egyházközségben július 28-án, vasárnap ünneplik a templom fennállásának 100. évfordulóját. A délben egy órakor kezdődő ünnepi istentiszteleten Ft. Kató Béla erdélyi református püspök hirdet igét. Az alkalomra meghívást kaptak a lupényi egyházközség testvérgyülekezetei, illetve a Zsil-völgyi lelkészkollégák is.

A brádi római katolikus egyházközségben tegnap tartották a Szent Anna-napi búcsút.

 

Temes

 

A lugosi római katolikus templomban házasságot kötött Gajdos Andrei Ionuţ és Ailenei Loredana Andreea. Az egyházközségben elhalálozott Reiner Heinrich (67), Skrabala Teréz (78).

Az újmosnicai és az Új Ezredév református gyülekezet szombaton közös mórahalmi kiránduláson vesz részt.

 

 

Temesvár

 

A szabadfalui római katolikus templomban megkeresztelték Ghilezan Alexia Darianát. Házasságot kötött Ghilezan Alexandru és Pişleag Ecaterina. Az egyházközségben elhalálozott Franz Emeric (86).

A belvárosi református egyházközségben elhalálozott Cămărăşan (szül. Oroszi) Katalin (83).

A baptista egyházközségben elhalálozott Mihály Ferenc (62).

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu