Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Péntek, 2020. szeptember 25., 19.08

Egyházaink hírei

2013. augusztus 31., 07.00 Szombat

Arad

Az arad-ségai katolikus plébánia volt káplánját, ft. Lunic Dánielt szeptember 1-jétől Temesújfalura (Neudorf) nevezték ki plébánosnak. Ugyancsak szeptember 1-jétől az arad-ségai katolikus plébániára káplánnak nevezték ki ft. Pozsonyi Dánielt. A plébániához tartozó Tornyán vasárnap 10 órakor kezdődő szentmisén 6 gyermek járul első szentáldozáshoz. Az aradi templomban Búza Róbert házasságot kötött Sommer Erikával, Bostan Alexandru, Păcurar Amaliával.

Az arad-belvárosi katolikus egyházközségheztartozó időseket és betegeket jövő pénteken meglátogatják a minorita atyák.

A nagyiratosi katolikus templomban vasárnap 11 órától kezdődik a Szent Őrzőangyalok tiszteletére celebrált templombúcsú. A búcsúi szentmisét Bene Tamás püspöki titkár tartja. E szép ünnepre mindenkit szeretettel várnak.

A lippai katoliku s egyházközséghez tartozó Temesújfalun jövő szombaton Lucaci Emanuel házasságot köt Wonerth Annamáriával. Jövő vasárnap, Szépfalun Grec Tiberiu házasságot köt Dantzner Karinával.

Az arad-belvárosi református templombanvasárnap 10 órakor kezdődő istentiszteleten megkeresztelik Barta Károly és Nagy Krtisztina gyermekét, Alex Krisztiánt. A gyülekezetben elhunyt Bíró Borbála (89) és Varga Gábor (77).

Az arad-gáji református templomban ma 18 órától bűnbánati istentisztelet, vasárnap 10 órától hálaadás új kenyérre, úrvacsorával.

A Mosóczy-telepi református templomban ma 18 órától bűnbánati istentisztelet, vasárnap 10 órától hálaadó istentisztelet, ahol úrvacsorát osztanak új kenyérre. A gyülekezethez tatozó németszentpéteri templomban ma 17 órakor köt házasságot Dunca Vasile Paniti Csillával.

A nagyzerindi református imateremben hétfőtől péntekig gyermekek számára szervezett bibliahét-záró rendezvényére ma kerül sor, tombolával egybekötve.

A vadászi református templomban ma 12 órakor ifjúsági istentisztelettel veszi kezdetét a fiatalság számára szervezett sportnap. Ennek során, az iskolaudvaron 14 órától kispályás futball, röplabda, kézilabda, illetve asztalitenisz sportágakban méri össze tudását a helybeli, a simonyifalvi, a bélzerindi, a nagyzerindi, a feketegyarmati, a kisjenő-erdőhegyi, valamint az ágyai mintegy 120 fiatal.

A borossebesi református templomban szeptember 7-én, szombaton 10 órától tartják a templom felszentelésének 200. évfordulója alkalmából szervezett ünnepi istentiszteletet, ahova ft. Csűry István püspök mellett meghívást kap nt. Módi József aradi esperes, az egyházmegye lelkészei, ft. Stojanovici Péter katolikus plébános, valamint Gheorghe Feieş borossebesi polgármester is. Az ünnepi alkalomból szeretnék újra bemutatni Kiss László: Képek és szemelvények Borossebes város történetéből című kötetét is. Az ünnepség szervezői szeretettel várják a híveket.

Az aradi evangélikus-lutheránus templomban vasárnap 11 órakor kezdődő, úrvacsorás istentisztelet után szeretetvendégséget szerveznek.

A fazekasvarsándi evangélikus-lutheránus templomban vasárnap 11 órától úrvacsorával egybekötött istentiszteletet tartanak.

Az arad-belvárosi baptista gyülekezet vasárnap reggeli imaóráján Szűcs László és Csapó Mátyás szólják az igét, majd a délelőtti istentisztelet keretében a gyülekezet közössége megemlékezik Jézus Krisztus keresztáldozatáról, és úrvacsorához járul.

Az esti istentiszteleten folytatódik az efézusi levél tanulmányozása. A témás igehirdetés mellett ifjúsági szolgálatokra kerül sor Kürti Csaba vezetésével.

 

Hunyad

A dévai belvárosi római katolikus egyházközségbenszombaton fogad örök hűséget egymásnak ifj. Andacs István és Boesteanu Katya.

A vajdahunyadi római katolikus egyházközségbenszerdán kísérték utolsó földi útjára Szabó Juliannát (78).

A petrozsényi római katolikus egyházközségben szombaton fogad örök hűséget egymásnak Guzrány Emeric Róbert és Filipescu Ecaterina. Az egyházközségben pénteken búcsúztatták Szilágyi Annát (84), szombaton, pedig Barna Lászlót kísérik utolsó földi útjára.

A petrozsényi református egyházközségbenmúlt vasárnap keresztelték a Magyarországon született és az USA-ban élő Kelemen Gyopárt.

 

Temes

Ifjúsági találkozó a Józsefvárosban

A temesvár-józsefvárosi római katolikus plébánián augusztus 31-én, szombaton 15 órától az idei nyári katolikus táborban részt vett gyermekek és fiatalok számára szerveznek találkozót. Szeptember 1-jén, vasárnap a 11.30 órakor kezdődő magyar nyelvű szentmisére szintén szeretettel várják a gyermekeket és a fiatal családosokat.

Templombúcsúk az egyházmegyében

– A temesvár-józsefvárosi római katolikus közösség szeptember 8-án, Kisboldogasszony ünnepén tartja a templombúcsút. Ft. Szilvágyi Zsolt helyi plébános meghívására a szentmisét 10 órakor msgr. Kondé Lajos nagyprépost, szeged-belvárosi plébános mutatja be. Ezt követően a jelenlévők közösségi programon vesznek részt.

– Az óteleki plébániához tartozó Aurélháza római katolikus templomát Szűz Mária Szent Neve ünnepe (szeptember 12.) alkalmából szentelték fel. A templombúcsút a hagyomány szellemében szeptember második vasárnapján ünnepli a közösség. Idén a szentmisét szeptember 8-án, vasárnap 11 órakor ft. Heinrich József óteleki plébános celebrálja.

– A nagycsanádi római katolikus egyházközséghez tartozó Óbében szeptember 8-án ünneplik a templombúcsút. A szentmisét 11 órakor ft. Velcsov Péter nagycsanádi plébános mutatja be.

A lugosi római katolikus egyházközségben elhalálozott Zanyer Margareta (85), Szabó Károly (81).

A nagyszentmiklósi római katolikus templombanmegkeresztelték Olenici Marisa Mariat. Házasságot kötött Colăcel Marius és Puskás Maria.

Az egyházközségben elhalálozott Nakov Ecaterina (59).

A nagycsanádi római katolikus templombanházasságot kötött Varga Róbert és Medve Tímea Viktória.

A gátaljai római katolikus templombanmegkeresztelték Telbisz Hanna Esztert. Házasságot kötött Farkas Cosmin és Szelei Melinda Terézia.

Az aurélházi római katolikus templombanszombaton 18 órakor Zsizsik József és Ilona aranylakodalmát ünnepli a család és a helyi közösség.

A zsombolyai római katolikus templombanmegkeresztelték Vasile Elena Beatricét, Dincă Denis Dariót. Házasságot kötött Scher Róbert és Dezső Anna Veronika.

Az újmosnicai református parókiaimatermében szeptember 3–7. között bibliaiskolát szerveznek a helyi, valamint az Új Ezredév református gyülekezethez tartozó gyermekek számára.

 

Temesvár

A belvárosi római katolikus templombanházasságot kötött Pătraşcu Mihai és Duţa Cristina, Cojocariu Ion és Oprea Georgeta.

Az erzsébetvárosi római katolikus templombanházasságot kötött Pascariu Sorin és Baciu Valentina, Mező Patrik Emanuel és Tătar Nicoleta.

Az egyházközségben elhalálozott Gajdó Nagy Erzsébet (73).

A józsefvárosi római katolikus templomban megkeresztelték Lukács Erikát.

Az egyházközségben elhalálozott Themak Aranka (98), Tóth Mihály (67).

A szabadfalui római katolikus templombanházasságot kötött Juhanyac Ioan és Bojică Mihaela.

A belvárosi református egyházközségbenelhalálozott Higyed István lelkipásztor (84), Demjén Géza (83).

Az Új Ezredév református templombanmegkeresztelték Józsa Alexandru Ervint. Házasságot kötött Józsa Attila és Nicula Denisa Alexandra.

A vöröscsárdai református imaházban az új kenyér ünnepe alkalmából vasárnap 11 órakor istentisztelet úrvacsoraosztással.

Az evangélikus-lutheránus templomban szeptember 1-jén, vasárnap a 10 órakor kezdődő istentiszteleten igét hirdet Patrick Irwin bukaresti anglikán lelkész.

A baptista imaházban vasárnap 10 órakor istentisztelet úrvacsoraosztással.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu