Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Péntek, 2021. január 22., 04.59

Egyházaink hírei

2014. július 04., 16.01 Péntek / Arad, Fehér, Hunyad, Krassó-Szörény, Temes

„Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok és terhek alatt görnyedtek, én felüdítelek titeket. Vegyétek magatokra igámat és tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű, és nyugalmat talál lelketek. Mert az én igám édes, az én terhem könnyű”

(Mt. 11, 28–30)

Arad

Az arad-belvárosi katolikus templomban vasárnap 17 órától német, 18 órától magyar nyelvű szentségimádást tartanak.

Az arad-ségai katolikus templombanGyuricza Sebastian Iuliu házasságot kötött Ţugui Mihaela Ancuţával, ugyanakkor megkeresztelték Gyuricza Andreea Elenát. Az egyházközségben elhunyt Süli György (79) és Kaminszky István (65).

A pécskai katolikus templombanvasárnap 10 órakor kezdődă szentmisén msgr. Johann Dirschl püspöki helynök 62 fiatalt részesít a bérmálás szentségében.

A kisiratosi katolikus templombanjúlius 6-án, vasárnap a 10 órakor kezdődő szentmisén 19 gyermek – köztük 4 a filiákról – járul első szentáldozáshoz.

A zimándújfalui katolikus templomban vasárnap 16 órától mutatja be első szentmiséjét a temesvári Szent György Székesegyházban szombaton pappá szentelt ft. Bakó László. Az ünnepi szertartásra szeretettel várják a híveket.

A németszentpéteri katolikus egyházközségben elhunyt Budai Katalin (91).

Az arad-belvárposi református gyülekezetben elhunyt Kis István (80).

Az arad-gáji református gyülekezetben a gáji templomban vasárnap 10, illetve 18, a szentleányfalviban 12, a zimándköziben 13.30 órakor kezdődik az istentisztelet.

Az aradi evangélikus-lutheránus templomban vasárnap 10 órától magyar nyelvű istentiszteletet tartanak, úrvacsoraosztással. Utána bográcsozással egybekötött szeretetvendégségre várják a híveket.

 

A fazekasvarsándi evangélikus-lutheránus templomban vasárnap 11 órakor istentisztelet úrvacsoraosztással. A gyülekezetben meghalt Tóth Gábor 52 éves korában.

 

A simonyifalvi evangélikus-lutheránus és református hívek számára új imaház, valamint az őket szolgáló parókia épül. A hívek dolgoznak, adakoznak, de bárminemű támogatást is köszönettel elfogadnak. Ilyen irányú bejelentéseket várnak a danbalzajzon@yahoo.comvillámposta címen vagy a 0745-307-154-es, esetleg a 0257/354-687-es telefonszámokon.

 

Az arad-belvárosi baptista gyülekezet reggeli imaóráján Kürti Elemér és Csapó Mátyás szólják az igét, majd Simon András lelkipásztor igehirdetése következik A megtérés Isten szándéka címmel. A továbbiakban a gyülekezet közössége megemlékezik Jézus Krisztus értünk vállalt nagy áldozatáról és úrvacsorához járul. Az esti istentisztelet alapgondolata Jób könyvéből meríti témáját. Az igehirdetés címe:Isten elé terjesztett ügy. Ugyanakkor alkalmi szolgálatokra is sor kerül Szűcs Zsolt vezetésével.

 

Az Arad - Kisszentmiklósi Magyar Baptista Gyülekezetvasárnap 9 órától bemerítési istentiszteletet tart, majd úrvacsorához járulnak a hívek. Igét hirdet Sallai Jakab lelkipásztor. Ünnepi alkalmunkról készült fényképeket és a videofelvételt később itt lehet megnézni: https://www.facebook.com/pages/Arad-II-Magyar-Baptista-Gy%C3%BClekezetek-Kisszentmikl%C3%B3s-%C3%A9s-Angyalk%C3%BAt/494226820693836.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 

 

Hunyad

 

A petrozsényi római katolikus egyházközségbenma köt házasságot Ambrus Arthur Carol és Danciu Simina Gabriela. Holnap keresztelik a Pasternac család gyermekét.

A szászvárosi református egyházközségbenvasárnap 10 órakor lesz istentisztelet, tordoson 12 órakor, Lozsádon pedig 13.30 órakor kezdődik az istentiszteleti alkalom.

A dévai városi római katolikus egyházközségbene héten temették a 74 éves Zöldi Zoltánt. Vasárnap keresztelik Tóth Andrei Eduárdot. Július 10-én délután 18 órától a szombathelyi TIBI kamarazenekar koncertezik a dévai ferences templomban.

A lupényi unitárius egyházközségbenvasárnap délelőtt 11 órakor, Vulkánban délben 13 órakor lesz istentisztelet.

 

Krassó-Szörény

 

A resicabányai Havas Boldogasszony plébánián július és augusztus hónapban vasárnap este nem tartunk szentmisét. Július 6-án, vasárnap, a szentmise után rózsafüzér titokcserét tartunk. Ugyancsak ezen a vasárnapon, gyűjtést rendezünk a szentszék számára. Ezek az ún. péterfillérek. Ez a gyűjtés Szent Péter és Pál apostolok ünnepéről maradt mára. Az összegyűlt összeget a püspökségre továbbítjuk. Pénteken 18 órakor keresztelési felkészítőt tartunk. Július 11–13-án, péntektől vasárnapig egyházmegyei családtábort szervezünk Temesfőn. Szeretettel meghívjuk családjainkat. Aki tud jönni, kérjük, iratkozzon fel a plébánián.

Pál József Csaba főesperes-plébános

 

Temes

 

Pap- és diakónusszentelés a székesegyházban

Msgr. Roos Márton megyés püspök július 5-én, szombaton, kézrátétele és imája által pappá szenteli a zimándújfalui születésű ft. Bakó László diakónust, aki jelenleg Rómában folytatja tanulmányait, valamint szerpappá Cădărean Ion temesvári teológiai hallgatót. Az ünnepi szentmise 10 órakor kezdődik.

 

Az óteleki plébániához tartozó újvári templomban megkeresztelték Federigă Aida Annamáriát. Házasságot kötött Federigă Vlad és Vajda Mónika.

A dettai római katolikus egyházközségben elhalálozott Gordan Mihai Petru (7).

A gátaljai római katolikus egyházközségben elhalálozott Takács Katalin (81).

A zsombolyai római katolikus egyházközségben elhalálozott Müller Elisabeta (85), Vovorka Pavel (82), Boros József (57), Juhász Margit (86), Stoicu Constantin (50).

 

 

 

Temesvár

 

A gyárvárosi Millenniumi templomban megkeresztelték Huzău Danielt. Házasságot kötött Pacsanovski Alin és Daia Claudia. Az egyházközségben elhalálozott Bányász József (74), Hesfelan Margit (85).

A józsefvárosi római katolikus egyházközségbenelhalálozott Getvan Ecaterina (82).

A belvárosi református templomban megkeresztelték Szoboszlai Elisabeta Mayát, Nagy Bálint Bertalant. Házasságot kötött Szoboszlai István és Dumitrean Georgeta, Péterfi László és Garagancea Bianca Marilena.

Az újkissodai református egyházközségben elhalálozott Péterfi Árpád (89).

A baptista gyülekezet énekkara vasárnap a végvári református templomban, a 14 órakor kezdődő istentiszteleten szolgál. Igét hirdet Boros Róbert baptista lelkipásztor.

 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu