Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Vasárnap, 2020. november 29., 06.57
https://www.facebook.com/RMDSZ/

Egyházaink hírei

2014. július 18., 17.26 Péntek / Arad, Fehér, Hunyad, Krassó-Szörény, Temes

„Gyöngeségünkben segítségünkre siet a Lélek, hisz mi még azt sem tudjuk, hogyan kell helyesen imádkozni. A lélek azonban maga könyörög bennünk emberi szóval ki nem fejezhető fohászkodással, Isten pedig, aki a szíveket vizsgálja, tudja, hogy mit kíván bennünk a Lélek.”

(Róm 8, 26–27)

Arad

A nagyiratosi katolikus egyházközségben elhunyt Süli Vince (64).

Az arad-belvárosi református templomban a vasárnapi istentiszteleten keresztelik meg Neagoe Bogdan és Tóth Boglárka Borbála, Róbert nevű gyermekét. Az egyházközséghez tartozó majláthfalvi szórványgyülekezetben vasárnap 15 órakor kezdődik az istentisztelet.

Az arad-gáji református templomban vasárnap 10, illetve 18, a hozzá tartozó Szentleányfalván 12, Zimándözön 13.30 órakor kezdődnek az istentiszteletek. Július 21–28. között a gyülekezet táborozást szervez a Leuca völgyébe sérült gyermekek és fiatalok számára. A 25 fiatal, illetve ugyanannyi kísérő ellátásához támogatásokat hálás köszönettel elfogadnak.

A kisperegi református templom tetőszerkezetének a felújítási munkálataira bárminemű támogatást köszönettel elfogadunk. Ez irányú bejelentéseket várunk a 0257/459-022-es telefonszámon vagy a tas2001ro@gmail.come-mail címen.

A feketegyarmati református templomban vasárnap nt. Karczagi Sándor nyugalmazott lelkipásztor szolgál. A securitate többedmagával nehéz évekre a Duna csatornára ítélte a hitéért. Sándor bácsi szeretne még egyszer Feketegyarmaton szolgálni. Minden vasárnap, így most is élőben lehet követni az istentiszteletet a www.livestream.com/feketegyarmathonlapon. 

 

Az aradi evangélikus-lutheránus templomban vasárnap 10 órától magyar nyelvű istentiszteletet tartanak.

A fazekasvarsándi evangélikus-lutheránus gyülekezetben szombaton 11 órától énekóra, a templomban vasárnap 11 órakor kezdődik az istentisztelet.

A simonyifalvi evangélikus-lutheránus és református hívek számára új imaház, valamint az őket szolgáló parókia épül. A hívek dolgoznak, adakoznak, de bárminemű támogatást is köszönettel elfogadnak. Ilyen irányú bejelentéseket várnak a danbalzajzon@yahoo.comvillámposta címen vagy a 0745-307-154-es, esetleg a 0257/354-687-es telefonszámokon.

 

 

Az arad-belvárosi baptista gyülekezet vasárnap reggeli imaóráján Kürti Csaba szólja az igét Máté evangéliuma alapján. Ezt követően A megszentelődés életforma címmel hangzik el igehirdetés Simon András lelkipásztor részéről.

Az istentiszteleten két ifjú jegyespárt is köszöntenek. Balla Bettina és Szűcs Norbert, valamint Király Zsuzsa és Kürti Tamás eljegyzésének bejelentését a gyülekezet egész közössége igazi testvéri szeretettel fogadja. Isten áldása kísérje életüknek e gyönyörű szakaszát.

 

Az arad-kisszentmiklósi magyar baptista gyülekezetprogramjai: szombaton Kladován, a református ifjúsági táborban tart előadást Sallai Jakab lelkipásztor, délelőtt "Tíz nap" (Dániel 1, 11–21) és délután "Jézus barátai" (János 11, 1–5) címmel. Rendszeres istentiszteleti alkalmainkat megtartjuk vasárnap, szerdán és pénteken, amikor szeretettel várunk mindenkit. Gyülekezetünk fényképeit és videóit itt lehet megnézni: https://www.facebook.com/pages/Arad-II-Magyar-Baptista-Gy%C3%BClekezetek-Kisszentmikl%C3%B3s-%C3%A9s-Angyalk%C3%BAt/494226820693836.

 

 

Hunyad

 

A szászvárosi református egyházközségben a vasárnap reggel 10 órakor kezdődő istentisztelet keretében konfirmál Lukács Noémi és Crişan Erik. Július 26-án este 7 órákor köt házasságot Ştefan Gabriel Rareş (25 éves, ortodox) és Maniu Júlia Alina (21 éves református).

A petrozsényi római katolikus egyházközségben e héten temették a 68 éves korában elhunyt Farkas Pétert. Vasárnap keresztelik Villianu Maria Alexandrát.  Július 26-án köt házasságot Pavel Simona és Gologan Luis.

A lupényi református egyházközségben vasárnap Liszka Noémi református lelkipásztor, a több évtizedig Lupényban szolgáló Pongrác Gábor lelkész unokája hirdeti az igét.

A lupényi unitárius egyházközségben vasárnap délelőtt 11 órakor, Vulkánban délben 13 órakor lesz istentisztelet.

A dévai unitárius egyházközségből a háromszéki testvérgyülekezetek meghívására jövő héten hat fiatal indul táborozni a Vadas-tetőre.

A dévai városi római katolikus egyházközségben e héten temették a 84 éves Casandra Irént (szül. Ónodi). Az elmúlt vasárnap keresztelték Deák Ferenc Amanit.

A temesvári unitárius egyházközségben ma temetik a 82 éves korában elhunyt Szabó Sándort.

 

 

Temes

 

 

Katolikus tábor Kengyeltón

A józsefvárosi plébánia július 18–22. között katolikus tábort szervez V–VIII. osztályos gyerekekenek a Krassó-szörény megyei Kengyeltón. Az idei tábor mottója: "...verj gyökeret a tengerben." (Lk 17, 6). Az evangéliumi mottó szerint az Istennel való igaz kapcsolat megtartja az embert. A napi elmélkedések, előadások és kiscsoportos beszélgetések ezen a téren szeretnék segíteni a több mint 60 fiatal résztvevőt. Július 27-én, vasárnap 11.30 órai szentmise keretében táborzáró ifjúsági szentmisét tartunk a józsefvárosi templomban. 

 

 

 

A lugosi római katolikus egyházközségben elhalálozott Kádár Sándor (61).

A dettai római katolikus egyházközségben elhalálozott Végső Ferenc (62), Virág Erzsébet (92).

A zsombolyai római katolikus templomban megkeresztelték Lévai Raniát, Costea Beniamint, Sabău Carla Mariát, Mandiuc Georgiana Florentinát. Az egyházközségben elhalálozott Schnell Ecaterina (63), Florea Ion (68).

A lugosi református egyházközségben elhalálozott Kiss György (60).

A végvári református egyházközségben elhalálozott Kádár Levente (59).

 

 

 

Temesvár

 

A belvárosi római katolikus egyházközségben elhalálozott Maş Ecaterina (84), Katona László (61.)

A gyárvárosi Millenniumi templomban megkeresztelték Şulan Selenát. Az egyházközségben elhalálozott Lotther Francisc (76), Bernstein Gheorghe (74), Móricz Péter (54).

Az erzsébetvárosi római katolikustemplomban házasságot kötött Borovar Ciprian és Varga Roxana Monica, Ficău Marius Cătălin és Ştefan Daniela, Nedelcu Raul és Predoi Lavinia, Bărbos Ciprian és Dunca Ioana, Schütz Müller Andreas és Caramangiu Monica.

A józsefvárosi római katolikus egyházközségbenelhalálozott Károly György (77), Szilágyi Margit Sándor (70), Beche Hortensia Suzana (82).

Az újkissodai református egyházközségben elhalálozott Miklós Mária (82).

 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu