Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Péntek, 2021. január 22., 04.33

Egyházaink hírei

2014. augusztus 08., 18.32 Péntek / Arad, Fehér, Hunyad, Krassó-Szörény, Temes

„Tekints szövetségedre Istenünk, és ne hagyd végleg magára a rád hagyatkozót! Kelj fel Uram, védd meg ügyedet, és hallgasd meg a hozzád könyörgők szavát!”

(Zsolt. 73, 20.19.22.23)

 

Az arad-ségai katolikus templombanaugusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén 8.30 és 11.30 órától magyar, 12.30 órától román nyelvű szentmisét celebrálnak. Tornyán 10 órától szentmise. Az Aradról elszármazott Stanci Anita Gabriela, Maria Carmen nővér augusztus 15-én Münchenben a Notre Dame Nővérek Társaságában örökfogadalmat tesz.

Az egyházközségben elhunyt Starom István (84), Maliga János (94) és Gheorghiţă Ilonka (74).

 

A Nagyboldogasszony tiszteletére felszentelt mikelakai katolikus templomban augusztus 15-én, pénteken 18 órakor kezdődik a magyar nyelvű templombúcsúi szentmise, aminek fő celebránsa ft. Pozsonyi Dániel arad-ségai káplán lesz. A szertartásra szeretettel várják a híveket Arad egész területéről.

Az egyházközségben elhunyt Fekete István Mihály (56).

 

Ma, szombaton 19 órától a zimándújfalui római katolikus templomban litánia keretén belül fogadják a schönstatti nővérek zarándok szentélyét.

 

A Nagyboldogasszony tiszteletére felszentelt majláthfalvi katolikus templomban augusztus 14-én, csütörtökön 18 órakor kezdődik a búcsúi ünnepélyes szentmise, amit ft. Máthé Zoltán temesvár-mehalai káplán celebrál. Az ünnepélyes szertartás után megkoszorúzzák az I. világháborús

hősök főutcán lévő emlékművét. Az ünnepélyes szertartásra szeretettel várják a híveket.

Majláthfalván elhunyt Bajkó Erzsébet (92).

 

A nagyiratosi katolikus templombanszombaton, a Horgászfesztivál alkalmából 120 órától megemlékező szentmisét tartanak if. Márton Árpádért.

 

A gyoroki katolikus templombanaugusztusban a vasárnapi szentmisék 18 órakor kezdődnek. Ugyanott ma 17 órakor köt házasságot Koncz Károly Lőrincz Noémivel.

 

Az arad-belvárosi református gyülekezetbenelhunyt Kurucz Ilona (81), Hegyi József (40) és Diel Irén (78). 

A kisperegi református templom tetőszerkezetének a felújítási munkálataira bárminemű támogatást köszönettel elfogadnak. Ez irányú bejelentéseket várnak a 0257/459-022-es telefonszámon vagy a tas2001ro@gmail.come-mail címen.

A feketegyarmati református  gyülekezetben vasárnap 10.30 órai kezdettel  nt. Dénes József nagyzerindi református lelkipásztor szolgál, helyettesítve a leendő lelkipásztort. Az istentiszteletre mindenkit szeretettel várnak. A gyülekezet tagjai buzgón imádkoznak Istenhez, hogy rendeljen lelkipásztort számukra.

Az aradi evangélikus-lutheránus templomban vasárnap 10 órától magyar nyelvű istentiszteleten a keresztség szentségében részesítik Erik Emánuelt. 11.30 órától német nyelvű istentisztelet.

Fazekasvarsándon a hagyományőrző falusi lakodalom keretében szombat délután sor kerül egy rövid istentiszteletre az evangélikus-lutheránus templomban. Nt. Zelenák József püspökhelyettes a házasság fontosságáról, szentségéről tesz bizonyságot, valamint arról, hogy a falusi lakodalomban a templomnak milyen központi szerepe volt és van. Vasárnap 11 órakor istentisztelet. Igét hirdet Horváth Csaba lelkész. A keresztség szentségében részesül Zelenák József és Zelenák Éva gyermeke, Sára.

 

A simonyifalvi evangélikus-lutheránus és református hívek számára új imaház, valamint az őket szolgáló parókia épül. A hívek dolgoznak, adakoznak, de bárminemű támogatást is köszönettel elfogadnak. Ilyen irányú bejelentéseket várnak a danbalzajzon@yahoo.comvillámposta címen vagy a 0745-307-154-es, esetleg a 0257/354-687-es telefonszámokon.

 

 

Az arad-belvárosi baptista gyülekezet reggeli imaóráján Kulcsár Barna és Kürti Tamás szólják az igét a Máté evangéliuma alapján. A délelőtti igehirdetés az úrvacsora szereztetését vetíti a gyülekezet elé, ugyanakkor a közösség úrvacsorához is járul.

Az esti istentiszteleten Jézus hatalma címmel hangzik el Simon András lelkipásztor igehirdetése. Az alkalmi szolgálatokat Szűcs László vezeti.

 

 

 

 

 

 

Hunyad

 

A dévai telepi római katolikus egyházközségbenma 18 órakor köt házasságot Marton Imre és Sebestyén Ildikó.

A dévai városi római katolikus egyházközségben, augusztus 15-én délután 6 órakor kezdődik a búcsús szentmise.

A vajdahunyadi református egyházközségben ma 18.15-kor köt házasságot Ţăgşorean Alexandru és Kovács Judit Annamária.

Az algyógyi református leányegyházban e héten temették a 74 éves korában elhunyt Lukács Ferencet. Vasárnap délben 12 órakor lesz istentisztelet.

A szászvárosi református egyházközségben e vasárnapon 10 órakor kezdődik az istentisztelet.

 

 

 

 

Temes

 

Katalán ünnep a Millenniumi templomban

Augusztus 10-én, vasárnap a Barcelonai és a Temesvári Polgármesteri Hivatal közös szervezésében kelet-európai katalán fesztiválra kerül sor, amelynek keretében a Millenniumi templomba érkezik a montserrati Fekete Madonna szobrának másolata. A közös szentmise 11 órakor kezdődik.

 

Megemlékezés Csanádon

A nagycsanádról elszármazott német nemzetiségű római katolikus hívek a templom előtti térre obeliszket állíttattak elődeik és az itt töltött évek emlékére. Az emlékmű megáldására vasárnap, augusztus 10-én kerül sor a 10 órakor kezdődő szentmise keretében. Délután 6 órakor a temetőben tartanak megemlékező liturgiát.A lugosi római katolikus templomban megkeresztelték Roland Maria Daliat, Ecovici Giulia Mariát. Házasságot kötött Osváth Andrei Alin és Vasii Maria Magdalena.

Az egyházközségben elhalálozott Reiter Elena (75), Borhofer Theresia (89).

A dettai római katolikus templomban megkeresztelték Petrovici Elisat. Házasságot kötött Vidéki Gábor és Iancu Bianca.

Az egyházközségben elhalálozott Oppermann Peter (75).

A zsombolyai római katolikus egyházközségben elhalálozott Visnei Pál (68), Seni Ştefan (56), Gertner Pavel (62), eltemették Stein Johann (87) urnáját.

Az óteleki római katolikus egyházközségben elhalálozott Józsa Mária (87), Boros Anna (77), Szekeres János (86).

A nagyszentmiklósi római katolikus templomban megkeresztelték Borsos Albertet. Házasságot kötött Leonte Grigore és Horváth Erzsébet.

A lugosi református templombanaugusztus 17–24. között az istentiszteletek 9 órakor kezdődnek. Házasságot kötött Bácsi Sándor és Jantó Rozália.

Az egyházközségben elhalálozott Berwanger Ferenc (82).

 

 

Temesvár

 

A belvárosi római katolikus templombanmegkeresztelték Direnescu Maximot.

Az egyházközségben elhalálozott Katona László (61), Petrás Irén (74).

A gyárvárosi Millenniumi templombanmegkereszteltékBaptista Valicet Ana Sofiat, Tamaş Arist, Puskás Kimberlyt, Bence Karinat, Budulan Matei Rolandot. Házasságot kötött Labrot Julien és Rada Raluca Ramona, Mező Cristian Marian és Bălăşoiu Loredana, Sas Alexandru és Tămaş Alexandra.

Az egyházközségben elhalálozott Túri Pál (75), Paşca Ana (72).

A józsefvárosi római katolikus templomban megkeresztelték Nesveda Helena Roset.

Az egyházközségben elhalálozott Pázmán Ferenc (77), Cojocar Erica (59).

A mehalai római katolikus templombanmegkeresztelték Ciuljač Lismarie Liljanat. Házasságot kötött Ciuljač Hyrvoie és Lelescu Antonela Ana.

Az újkissodai római katolikus templombanmegkeresztelték Jójárt Raisa Francescát, Cazau Diana Mariát, Unguru Tessát. Házasságot kötött Lehőcz Leonard Eugen és Ugrin Maria Iasmina, Beşliu Şerban Kadu és Mucioniu Alina, Pâslaru Ciprian és Birta Iasmina Maria.

Az egyházközségben elhalálozott Bencze Piroska (90), Fancsali-Boldizsár Márton (68), Palócz Dorina Ana (74).

 

 

---

 

 

 

 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu