Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2020. szeptember 28., 20.59

Egyházaink hírei

2008. november 22., 07.00 Szombat

Arad

A pécskai katolikus templomban vasárnap, Krisztus király ünnepén 17 órától ünnepi szentmisét tartanak.

Az egyházközségben elhunyt Vinsan Veronika (78), Rohács Mihály (71) és Botka Mária (88).

A kisiratosi katolikus templomban vasárnap, Krisztus király ünnepén a 11 órától celebrált ifjúsági szentmisén közreműködik a helybeli gyermekkórus.

A kisjenői katolikus egyházközséghez tartozó Ottlakán tegnap 11 órától ft. Kocsik Zoltán arad-ségai káplán celebrálta a Szűz Mária bemutatása jegyében felszentelt katolikus templom búcsúi szentmiséjét.

Az egyházközséghez tartozó simándi katolikus parókia felújítása folyamatban van: a tetőszerkezeten felújították a szarufákat és a léceket, a cserepeket átrakták. Jelenleg a falak újravakolása, a padlónak betonnal történő burkolása folyik, de hőszigetelő nyílászárók felszerelését is tervezik.

Az arad-gáji református templomban megkeresztelték Cselényi Sándor Bogdánt.

Az egyházközségben elhunyt Szabó János (74).

A feketegyarmati református gyülekezetben zajló evangelizáció alkalmából a ma 18 órakor kezdődő istentiszteleten Szász Zoltán pankotai református lelkész hirdet igét. Vasárnap a 10.30 órakor kezdődő istentiszteleten a hívek úrvacsorához járulnak, az evangelizáció záró istentiszteletére 18 órakor kerül sor a nagyzerindi hívekkel együtt, akiknek a lelkipásztora, Dénes József hirdet igét.

A szervezők felekezeti hovatartozástól függetlenül az alkalmakra szeretettel várnak minden érdeklődőt.

A pankotai református gyülekezeti teremben december 1-jén, hétfőn 10 órától adventi kézműves foglalkozást szerveznek 12 éven felüli gyermekek számára. Horváth Tímea fazekasvarsándi evangélikus-lutheránus tiszteletes asszony vezetésével a gyermekek képeslapokat, mécsestartókat, adventi koszorúkat készítenek, üvegfestést tanulnak. A foglalkozásra a reformátusok mellett várják a más felekezetű gyermekeket is.

Advent jegyében a helybeli templomban szerdától naponta 16 órakor kezdődnek a bűnbánati istentiszteletek.

A szentleányfalvi református imateremben vasárnap 16 órától szeretetvendégséggel egybekötött találkozót szerveznek, amelyen részt vesznek az érdekképviseleti szövetség jelöltjei.

A fazekasvarsándi templomban vasárnap, az evangélikus-lutheránus egyházi év utolsó vasárnapján a délelőtti istentiszteleten megemlékeznek az elmúlt évben elhunytakról, akikért egy-egy szál gyertyát gyújtanak.

A helybeli kézműves csoport tagjait december 17–20-a között az aradi Expóra hívták meg, ahol a részükre fenntartott standon mutatják be az általuk készített dísztárgyak mellett a hagyományos fazekasvarsándi kulcsos kalácsot is. Ugyanott, egy műsorban Răduţ Petre vezetésével fellép a fazekasvarsándi román néptánc együttes is.A simonyifalvi evangélikus-lutheránus gyülekezetben zajló ökumenikus evangelizáció alkalmából ma 18 órakor kezdődik az istentisztelet. Az evangelizáció záró istentiszteletére vasárnap 17 órától kerül sor Orbán Attila missziós lelkész szolgálatával, közreműködik Temes megyéből a vejtei (Voiteg) kórus. Az alkalmakon mindenkit szívesen látnak.

Az arad-belvárosi baptista gyülekezetben ma, szombaton és vasárnap rendkívüli előadássorozatra kerül sor. Napjainkban számos olyan veszély fenyegeti a családi közösségeket, mint a hűtlenség, a szeretetlenség, az anyagi és az erkölcsi gondok sokasága.. Ez okozza számos esetben a társadalom legmeghittebb sejtjeinek a felbomlását. A teremtő Isten alkotta meg a család intézményét és megtartó szeretetével védelmezi és ápolja, a megmaradását munkálja. Szombaton 18 órától, majd vasárnap 10 és 18 órától Bayer György lelkipásztor és felesége tart előadást mind a nőknek, mind a férfiaknak korunk nagy kihívásairól Isten igéjének a fényében. A rendezők mindenkit szeretettel várnak.

Fehér
A marosújvári református egyházközség
vegyes kara ma délután 3 órakor részt vesz a kolozsvári Farkas utcai református templomban rendezett kórustalálkozón.

A nagyenyedi református egyházközségben elhalálozott Szilágyi Ieremiás István (64), Zadovschi Emilné Pajzs Anna (87), Kovács Ilma (90).

Hunyad
A dévai városi római katolikus egyházközségben
az elmúlt héten temették  a 73 éves Popa Brigitta Teréziát.

A szászvárosi római katolikus egyházközségben vasárnap délben egy órakor kezdődik a Szent Erzsébet-búcsú.

A petrozsényi református egyházközségben az elmúlt héten temették a petrillai bányarobbanásban tragikus körülmények között elhunyt 35 éves Elekes Attila bányamentőt.

A szászvárosi református egyházközségben vasárnap 10 órától lesz istentisztelet. Jövő héten kedden és pénteken délután 3 órától bűnbánati istentisztelet, jövő vasárnap pedig a 10 órakor kezdődő istentisztelet után adventi úrvacsoraosztás lesz.

A kudzsiri református leányegyházban jövő vasárnap délben egy órától lesz istentisztelet és adventi úrvacsoraosztás.

A vajdahunyadi református egyházközségben az elmúlt héten temették a Kacsó Sámuelt (82). Jövő héten szerdától kezdődően minden nap délután 4 órától lesz bűnbánati istentisztelet, vasárnap pedig adventi úrvacsoraosztásra kerül sor a délelőtti istentisztelet keretében.

A dévai telepi római katolikus egyházközségben ma keresztelik Sipos Andrea és Sipos Zsolt Dávid nevű kisfiát. Szintén temetik a 76 éves korában elhunyt Kelemen Rezsőt.

Krassó-Szörény
A resicabányai Havas Boldogasszony plébánián
vasárnap 18:15-kor a felnőttek koordináló csoportjai találkoznak.

Hétfőn 18 órakor az Egyháztanács tart találkozót, ugyancsak hétfőn 18 órakor a bérmálás szentségére készülő felnőttek és a katekumenek számára lesz felkészítő-találkozó.

Kedden a bérmálásra készülő fiatalok szüleinek lesz a találkozója.

Jövő szombaton a Hegyvidéki Főesperesség Ifjúsági Találkozója lesz Facsádon. Szeretettel meghívnak minden fiatalt. Vasárnap estig kell feliratkozni, az autóbusz reggel 8:00 órakor indul.

Jövő vasárnap, advent első vasárnapján 15 órakor adventi koszorúkészítésre adódik alkalom a plébánia nagytermében. Aki részt akar venni, készíthet magának, vagy azoknak, akiknek nincs erre lehetőségük.

Temes
25 éves a TEKMEK
Megalakulásának negyed évszázados jubileumát ünnepli a Temesvári Keresztény Magyar Egyetemisták Közössége. Ez alkalomból november 21–23. között változatos programmal kedveskednek mindazoknak, akik jelen lesznek az évfordulós eseményen. A rendezvénysorozat keretében lesz lelki és szabadidős program, szentmise, kulturális est, kiscsoportos beszélgetés. Ma, szombaton 9.30 órakor Keresztény értelmiségiként tegnap, ma és holnap címmel msgr. Kondé Lajos kanonok, szeged-belvárosi plébános tart előadást. A délután 5 órakor kezdődő szentmisét msgr. Böcskei László általános helynök celebrálja. A programok színhelye a temesvár-erzsébetvárosi szalvatoriánus kolostor és templom. A kulturális estre a Bartók Béla Elméleti Líceum dísztermében kerül sor.

A Kolping család zenés mulatsága Újszentesen

Ma, szombaton este Erzsébet, Katalin, András-napi zenés mulatságot szervez a helyi Kolping család a temesvári és a nagycsanádi kolpingosok közreműködésével az újszentesi kultúrotthonban. Színes, bevezető műsor, tombola és az Elka zenekar muzsikája biztosítja a jó hangulatot. Az advent küszöbén szervezett mulatságra szeretettel várják a szórakozni vágyókat – tudtuk meg ft. Heinrich József tb. főesperes plébánostól, a Kolping család vezetőjétől.

A bakóvári római katolikus egyházközségben, Kepeten vasárnap, Krisztus Király ünnepén tartják a templombúcsút. A szentmise 14 órakor kezdődik.

Az egyházközségben elhalálozott Konrad Iosef (79), Ötvösdön Kása Erzsébet (94), Burţaşiu Torma Etelka (68).

A lugosi római katolikus egyházközségben elhalálozott Mariş Magdalena (51).

A zsombolyai római katolikus egyházközségben eltemették Leicher Franziska (83) urnáját. Elhalálozott Breja Ioan (59).

A gátaljai római katolikus egyházközségben elhalálozott Sandu Magdolna (87).

Az újszentesi római katolikus egyházközségben elhalálozott Szalma Mária (86).

Temesvár
Az evangélikus-lutheránus egyházközségben
az egyházi év utolsó vasárnapján, örökkévalóság vasárnapján a 10 órakor kezdődő istentisztelet keretében megemlékeznek az idén elhunytakról.

Az Új Ezredév református egyházközségben elhalálozott id. Erdődi Sándor (51).

A belvárosi református egyházközségben elhalálozott Füzesi Borbála (86), Oláh Erzsébet (80).

A vöröscsárdai református egyházközségben örök nyugalomra helyezték Elekes Árpád ny. lelkipásztort (64).

A gyárvárosi Millenniumi templomban megkeresztelték Korozs Eduardot. Az egyházközségben elhalálozott Szablyár Árpád (70), Ungár Anna (69), Kremer Erzsébet (66).

A józsefvárosi római katolikus templomban megkeresztelték Ureniuc Annemariet.

Az egyházközségben elhalálozott Tóth Julianna (92), Feiszthammel Elisabeth (88), Balmus Ilona (54).

Az újkissodai római katolikus egyházközségben elhalálozott Bálint Erzsébet (74).

A baptista imaházban vasárnap a 10 órakor kezdődő istentisztelet keretében a Tálentumok példázata című előadást beszélgetés követi.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu