Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Vasárnap, 2020. szeptember 20., 21.02

Egyházaink hírei

2019. augusztus 29., 17.41 Csütörtök

„Könyörülj rajtam, Uram; látod: egész nap hozzád kiáltok, mert te, Uram, jóságos vagy és szelíd, és nagy irgalmú azokhoz, akik szólítanak”. (Zsolt 85, 3-5.)

 

Arad

 

Az arad-belvárosi római katolikus templomban szeptember 1-jén, vasárnap szentségimádást tartanak 17 órakor német, 18 órakor magyar nyelven.  Csütörtökön az esti szentmise után énekes vesperást végeznek. Szeptember 6-án, pénteken látogatják meg a plébániához tartozó betegeket.

 

Az arad-ségai Kis Szent Teréz plébániatemplomban vasárnap 8.30 órakor magyar nyelven szentmise, 11.30 órakor magyar nyelven szentmise, 12.30 órakor román nyelven szentmise, 10 órától szentmise Tornyán. Csütörtökön (szeptember 5-én) 18 órától szentségimádás magyar nyelven, 19 órától szentségimádás román nyelven.

 

A pécskai római katolikus templomban augusztus 17-én keresztelték meg Zsók Vivient, múlt pénteken kötött házasságot Suciu Paul és Arros Katalin, ugyanakkor megkeresztelték Suciu Aris Noelt, szeptember 7-én 17 órától pedig Bejan Viktor részesül a keresztség szentségében. Az egyházközségben elhunyt Katona István (85), Fridrik József (69) és id. Kis István (94).

 

Nagyiratoson, szeptember 1-jén, vasárnap 11 órától kezdődik a Szent Őrzőangyalok tiszteletére szentelt templom búcsúünnepe. Az ünnepi szentmisét P. Bogdán Adamczyk aradi minorita atya végzi.

 

A lippai római katolikus egyházközséghez tartozó Jakobus házban családi tábort szerveznek augusztus 30. és szeptember 1-je között. A templomban megkeresztelték Kovács Ianis Andrást és Civic Elliet. Az egyházközségben elhunyt Radu Marin (81), Stanuloiu Mária Ildikó (72) és Nagy Rudolf (74).

 

Az arad-belvárosi református gyülekezetben az istentiszteletek vasárnap 10, illetve 18 órakor kezdődnek, csütörtökön 18 órától bibliaóra. A hozzá tartozó angyalkúti templomban szombaton köt házasságot Major Ferenc és Szabó Beáta Bernadett.

 

Az aradi evangélikus-lutheránus templomban vasárnap 10 órától úrvacsorás istentiszteletet tartanak, utána agapé az imateremben.

 

A fazekasvarsándi evangélikus-lutheránus templomban vasárnap 11 órától istentiszteletet, utána presbiteri gyűlést tartanak.

 

Az Arad-belvárosi baptista gyülekezet vasárnap reggeli imaóráján Kiss Viktor és ifj. Simon András a bűnvallás megtisztító hatásáról szólnak az imádkozók számára. Ezt követően az igehirdetés Jézus Krisztus csodálatos személyét világítja meg, majd a közösség úrvacsorához járul. Az esti istentiszteleten tovább folytatódik a bibliai Ruth élettörténetének ismertetése. Az alkalmi szolgálatokat Kürti Tamás vezeti.

 

 

Hunyad

A dévai római katolikus egyházközségben jövő szombaton, szeptember 7-én, este fél héttől tanévnyitó koncert lesz a közkedvelt csíkszeredai Role együttes közreműködésével a Páduai Szent Antal-plébániatemplomban. Vasárnap, szeptember 8-án a 11 órai szentmisén a Role teljesít zenei szolgálatot.

A dévai református egyházközségben a vasárnapi istentiszteleten gyermekműsor is lesz. Vasárnap délután 5 órától a Melite gyülekezeti háznál sporttevékenységet szerveznek. Mindenkit szeretettel várnak!

A csernakeresztúri római katolikus egyházközségbenszombaton kísérik utolsó földi útjára Szemcsuk Sándort (55).

 

 

Temes

Lelkinap a temesvár-erzsébetvárosi szalvatoriánus rendházban

szeptember 2-án, hétfőn 9–17 óra között a temesvár-erzsébetvárosi szalvatoriánus rendházban lelkinapot tartanak a Gerhardinum Római Katolikus Líceum tanárainak és nevelőinek. A programot Szilvágyi Zsolt pasztorációért felelős püspöki helynök vezeti.

 

Papi továbbképző Gyulafehérváron

A gyulafehérvári főegyházmegye az előző évekhez hasonlóan, idén is megszervezi a papi továbbképzőt, amely kiváló alkalom arra, hogy a lelkipásztoroknak szellemi és lelki téren, valamint az oltártestvéri kapcsolatainkban felfrissülést, a találkozás lehetőségét nyújtsa. A szeptember 2–6. között megtartandó papi továbbképző a Főegyházmegyei Hatóság előzetesen megállapított tanmenetét követi, mely három tematikát kínál az érdeklődőknek: szentírástudományi, egyháztörténelmi és pasztorálteológiai megfontolásokat bontakoztat ki. Helyszín: a Gyulafehérvári Megtestesült Bölcsességről nevezett Szeminárium (SIS).

 

A Junge Philharmonie Ostwürttemberg zenekar a Millenniumi templomban

A németországi Junge Philharmonie Ostwürttemberg zenekar romániai turnéjának keretében szeptember 3-án, kedden este 7 órai kezdettel a temesvár-gyárvárosi Millenniumi templomban lép fel. A szimfonikus hangverseny védnöke Friedlinde Gurr-Hirsch államtitkár, főméltóságú Eberhard de Wurttemberg herceg és a Temesvári Római Katolikus Püspökség. Műsoron Richard Wagner, Jules Massenet, Arturo Márquez, Wilhelm Stenhammar, Edward Elgar, ifj. Johann Strauss, Pietro Mascagni és Jerónimo Giménez művei szerepelnek. A belépés díjtalan adományokat köszönettel fogadnak a Timișoara ’89 Alapítvány részére.

 

Ifjúsági zarándoklat Máriaradnára

Szeptember 7-én, szombaton az Egyházmegyei Ifjúsági Központ szervezésében a temesvári fiatalok máriaradnai gyalogos zarándoklatára kerül sor. A résztvevők 6 órakor indulnak a temesvári székesegyház elől. A zarándokok az újszentesi, a temesgyarmati, a hidasligeti, a temesfüvesi templomokat érintve 14 órakor érkeznek Máslakra, ahol többórás pihenő következik. A résztvevők hozzanak magukkal hálózsákot és izolírt. A nehéz csomagokat gépkocsi szállítja Máslakig, majd tovább Radnáig. Innen a fiatalok éjszaka 2 órakor indulnak tovább a Temesillésd–Temesújfalu–Lippa útvonalon. Az ünnepi szentmisét szeptember 8-án, vasárnap 11 órakor celebrálják a máriaradnai kegytemplomban.

 

 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu