Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szerda, 2021. július 28., 23.47

Egyházaink hírei

2020. június 04., 16.11 Csütörtök

„Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek: * Istennek, aki van, aki volt, és aki eljön újra!” (Vö. Jel 1, 8–9.)

 

 

Világméretű szentségimádás

A 2021-re elhalasztott Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve, a NEK titkársága szentségimádást hirdet június 13-án, szombaton román idő szerint 17 órára, amelyhez szerte a világon csatlakozhatnak plébániák, intézmények és magánszemélyek. Tekintettel a járványügyi helyzetre ki-ki otthonából is bekapcsolódhat egyéni imával, rózsafüzérrel, szentírásolvasással, és ezt jelezheti az esemény honlapján, megadva a települése nevét és irányítószámát. A temesvári egyházmegyéből eddig több plébánia válaszolt a felhívásra. Aki ezután szeretne csatlakozni, a corpusdomini.iec2020.hu honlapon teheti meg.

 

 

Arad

 

Az arad-belvárosi római katolikus templom udvarán június 11-én, csütörtökön, Úrnapja ünnepén 10.30 órakor plébániai nagymise és úrnapi körmenet, 18 órakor román nyelvű szentmise. 

 

Az arad-ségai Kis Szent Teréz Római Katolikus Egyházközségben  szentháromság vasárnapján 8.30 órakor magyar nyelven szentmise, 11.30 órakor magyar nyelven szentmise, 12.30 órakor román nyelven szentmise, 10 órakor szentmise Tornyán. Csütörtökön, Úrnapján 10 órakor szentmise Tornyán, Aradon 18 órakor szentmise magyar és román nyelven

A szentmise a templom udvarában lesz megtartva a szokásos körmenettel.

Az egyházközségben elhunyt Horváth Erzsébet (83).

 

A fazekasvarsándi evangélikus-lutheránus gyülekezetben vasárnap 11 órától, a hívek közötti biztonságos távolságtartással szabadtéri istentiszteletet tartanak.

 

Az arad-belvárosi baptista gyülekezet vasárnap délelőtt 10 órától újra szabadtéri istentiszteletet tart a gyülekezet udvarán.

 

 

Hunyad

 

A délnyugat-erdélyi unitárius egyházközségben vasárnap délelőtt 10 órától tartanak istentiszteletet a dévai Dávid Ferenc zarándok- és szórványközpont udvarán.

A dévai református egyházközségben vasárnap délelőtt 10.30 órától lesz szabadtéri istentisztelet a Melite Gyülekezeti Ház udvarán.

A csernakeresztúri római katolikus egyházközségben hétköznapokon este 7 órától van szabadtéri szentmise, ezt megelőzően 6 órától gyónási lehetőség. Vasárnap reggel 9 órától mutatnak be szentmisét a templomkertben.

A piski római katolikus egyházközségben délelőtt 10.30 órától lesz szabadtéri szentmise a templomkertben.

A szászvárosi református egyházközségben vasárnap reggel 10 órától lesz szabadtéri istentisztelet a templom udvarán,

A tordosi református egyházközségben vasárnap délben 12 órától tartanak szabadtéri istentiszteletet.

A dévai római katolikus egyházközségben a Szent Antal-plébániatemplomban marad a szokásos miserend, a Nagyboldogasszony-templomban hétfőn, szerdán és pénteken délután 18 órától kezdődnek a szentmisék, vasárnap déli 12.30 és este 19 órakor lesz szentmise.

A vajdahunyadi református egyházközségben az elmúlt szombaton keresztelték a Madarász család István nevű kisfiát, tegnap temették a 78 éves korában elhunyt Farkas Dórát. Vasárnap délelőtt 10 órától lesz szabadtéri istentisztelet a templomkertben, melyet élőben közvetítenek az egyházközség közösségi oldalán.

A petrozsényi római katolikus egyházközségben hétköznapokon déli 12 órától, vasárnap reggel 8.30 és 10 órától magyar nyelven, 11.30 órától román nyelven mutatnak be szentmisét a templomkertben.

 

 

 

Temes

 

Szentmisék a Püspökség udvarán

Június 7-én és június 14-én, vasárnap, Pál József Csaba megyéspüspök a Temesvári Püspökség udvarán 11 órakor celebrál szentmisét. Hétköznapokon ugyancsak a Temesvári Püspökség udvarán 7.15 órakor mutatnak be szentmisét. A liturgiákat a temesvári egyházmegye Facebook-oldalán is közvetítik: https://www.facebook.com/Episcopia-Romano-Catolică-TimișoaraBistum-TemeswarTemesvári-Egyházmegye-1786562278280073.

 

Szentmise a lelkiségi mozgalmakkal

Június 8-án, hétfőn egyházmegyénk Főpásztora a Temesvári Püspökség udvarán 11 órakor szentmisét celebrál, amelyen részt vesznek az egyházmegyei lelkiségi mozgalmak tagjai. A liturgiát a temesvári egyházmegye Facebook-oldalán is közvetítik: https://www.facebook.com/Episcopia-Romano-Catolică-TimișoaraBistum-TemeswarTemesvári-Egyházmegye-1786562278280073.

 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu