Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Péntek, 2022. augusztus 12., 12.13

Egyházaink hírei

2021. január 07., 16.17 Csütörtök

„Az Úr megkeresztelkedésekor megnyílt az ég, a Szentlélek mint galamb lebegett az Úr fölött, és a mennyei Atya szava hallatszott: Ez az én szeretett Fiam, akiben kedvem telik.” (Vö. Mt 3, 16–17.)

 

Arad

 

Az arad-belvárosi római katolikus templomban január 10-én, vasárnap 16 órakor tartja titokcseréjét a Rózsafüzér Társulat. Csütörtökön az esti szentmise után énekes vesperást tartanak.

 

Az arad-ségai Kis Szent Teréz Római Katolikus Egyházközségben vasárnap, Urunk megkeresztelkedése ünnepén 8.30 órakor magyar nyelven szentmise, 11.30 órakor magyar nyelven szentmise, 12.30 órakor román nyelven szentmise, 10 órakor szentmise Tornyán.

 

Az újaradi római katolikus templomban január 10-én, vasárnap 9 órakor magyar, 10 órakor német nyelvű istentisztelet. A keddi és csütörtöki szentmisék 16.30 órakor, a szerdai és szombati, reggel 8 órakor kezdődnek. Pénteken 17 órakor és vasárnap 13 órakor szentmise Angyalkúton.

 

Az arad-mikelakai római katolikus egyházközségben vasárnap 8 órától Öthalmon, 9.30 órától Mikelakán román, 10.45 órakor ugyanott magyar nyelvű szentmisét tartanak. Az egyházközségben elhunyt Horváth József (84) és Degeratu Éva (90).

 

A Mosóczy-telepi római katolikus egyházközségben elhunyt Urs Magdolna (87), Lublinski József (82), Gorniţă Monica (52) és Sil János (82).

 

A gyoroki római katolikus egyházközségben megkeresztelték a helybeli Dandos Róbertet és Peţa George Andreit. Elhunyt az ópálosi Herrling Gyula (83), a gyoroki Sándor Erzsébet (50), valamint az ugyancsak gyoroki Feer Catrina (83).

 

Az arad-belvárosi református gyülekezetben vasárnap 10, illetve 17 órától istentisztelet, csütörtökön 17 órától bibliaóra kezdődik. Elhunyt Vincze Sándor (65) és Szikora Julianna (85).

 

Az aradi evangélikus-lutheránus gyülekezetben vasárnap 10 órától magyar, 11.30 órától német nyelvű istentiszteletet, csütörtökön 17 órától bibliaórát tartanak. Naponta 10 órától áhítat követhető a gyülekezet Facebook oldalán.

 

A fazekasvarsándi evangélikus-lutheránus templomban vasárnap 11 órakor kezdődik az istentisztelet.

 

A simonyifalvi evangélikus-lutheránus gyülekezetben vasárnap 10 órától Simonyifalván, 15 órától Apatelken, 17 órától Pankotán kezdődik az istentisztelet.

 

Az arad-belvárosi baptista gyülekezet vasárnap, a járványügyi intézkedések betartásával, alkalmi szolgálatok mellett, imahét záró istentiszteletet tart.

 

 

Hunyad

 

A dévai római katolikus egyházközségben január 7-én megemlékeztek az 1764-es madéfalvi veszedelemről. Szombaton, január 9-én örökös szentségimádási napot tartanak. Reggel 7.30 órakor és este 18 órakor lesz szentmise.

 

A dévai református egyházközségben január 10-én vasárnap, az istentiszteletet követen egyházközségi közgyűlést tartanak a templomban.

 

A délnyugat-erdélyi unitárius egyházközség közösségi oldalán hívta fel az érdeklődők figyelmét, ahogy január 13-án 14.20-tól (magyarországi idő szerint) a Duna World műsorán megnézhetik A Vallásszabadság napja – A hit Istennek ajándéka című dokumentumfilmet, amely az 1568-as tordai országgyűlésről és az ott kihirdetett ediktumról, annak előzményeiről és utóhatásáról szól.

 

A vajdahunyadi református egyházközség volt a házigazdája január 7-én az egyházmegyei közgyűlésnek. A hétvégén temetik a 71 éves Körözsi Istvánt  és a 91 éves Balázs Karolinát.

 

 

 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Unpagma / Péntek, 2021. március 19., 08.49 Válaszoljál rá!

https://vsdoxycyclinev.com/ - doxine

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu