Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Vasárnap, 2022. január 23., 10.24

Ingyenes és önkéntes, de mindig van ellentábor is!

2021. január 14., 15.45 Csütörtök / Arad

„Mert kegyelemből van üdvösségetek, hit által és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez.” (Efézus 2, 8.)

 

Általános vélemény szerint Ázsiából kiindulva, precedens nélküli világjárvány zúdult e világra. Az orvostudomány, az emberéletek megmentése érdekében már a vírus 2020. januári azonosítását követő órákban megkezdte a biztonságos vakcina kifejlesztésére vonatkozó kutatásokat. Végül az elsőként elkészült, hatóságilag elfogadott, biztonságos vakcina 2020 decemberében vált elérhetővé. A COVID–19 elleni oltás azért fontos, mert csökkenti a megfertőződés és a súlyosabb szövődmények kialakulásának a kockázatát. Az RMDSZ is elkötelezte magát az oltáskampány népszerűsítése mellett. Több ország járványügyi hatóságai bejelentették, hogy a koronavírus elleni oltás ingyenes és önkéntes lesz, és ha a megfelelő mennyiség áll majd rendelkezésre, akkor mindenki megkaphatja.

Az egészségügy jellemzően közkedvelt terepe a dezinformációnak. Ez a Covid–19 esetében sincs másképp: rengeteg álhír ütötte fel a fejét a járvány megjelenése óta. Nagyon fontos, hogy a koronavírus-betegségről és az azzal kapcsolatos fejleményekről kizárólag hiteles információforrásokból tájékozódjunk.

A bűn vírusa ellenszerét is kizárólag csak a Bibliában találjuk meg, minden más félretájékoztatás: „Mert lesz idő, amikor az egészséges tanítást nem viselik el… az igazságtól elfordítják a fülüket, de a mondákhoz odafordulnak”. (2. Tim. 4, 3.) Pál apostol félreállít mindent, ami az Isten Lelke által ihletett Igében nem található meg: tisztítótűz, elhunytak közbenjárása… stb. „Mert úgy határoztam, hogy nem tudok közöttetek másról, csak Jézus Krisztusról, róla is, mint megfeszítettről”! (1Kor. 2, 2.)

Kedves nemzettársaim! Az Isten ellen lázadó Sátánról Jézus Krisztus azt mondta egykor: „…Emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.” (János ev. 8, 44.)

A koronavírussal fertőzöttek az immunrendszeri gyengeség, de egyéb betegségek következtében is a fizikai, testi halál áldozatai lehetnek. Ha viszont Isten lehetővé tette, hogy az orvostudomány hatásos védőoltást fejlesszen ki, elfogadása, a földi élet folytatását teszi lehetővé.

Sátán mindig talál sötét gondolkodású, hazug ellentábort arra, hogy megvalósítsa emberölő gonosz terveit. Ami viszont a földi halált okozó vírusnál sokkalta rosszabb, az a bűn vírusa. Ha átfogóbban tekintjük az emberi lét teljes voltát, el kell fogadjuk, hogy előbb-utóbb bekövetkezik, amit az Ige így fogalmaz meg: „A por visszatér a földbe, olyan lesz mint volt, a lélek pedig visszatér Istenhez, aki adta.” (Préd. 12, 7.) Tehát minden ember kapott Istentől egy olyan hallhatatlan részt is, amely visszatér az Örökkévalóhoz, akitől kapta. A lényeg tehát az, hogy a rövid, néhány évtizedes földi lét után, örök létezésünk hol folytatódik! Erről maga Jézus Krisztus tájékoztatott bennünket: „Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van, aki pedig nem engedelmeskedik a Fiúnak, nem lát majd életet, hanem az Isten haragja marad rajta”! (János 3, 36.) Jézus mentő szeretettel óvva int: ha „rajta marad”, és úgy megy át valaki a túlsó partra, az végleges elszakadást jelent Istentől! A mennybe halálunk után már senki sem tud „beimádkozni” minket!

Drága magyar testvéreim! Jézus Krisztus kereszten kifojt vére, megóvja a benne hívőket a kárhozatot jelentő bűnvírustól. Igen, egyedül Jézusban van megváltásunk! Jézus vére a mi drága magyar népünk számára is megnyitotta a menny kapuját, s ha Őt önkéntesen szívünkbe fogadjuk, akkor megkapjuk mi is ingyenesen az örök élet csodálatos ajándékát!

 

Bátkai Sándor

 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu