Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Kedd, 2022. január 18., 19.07

Isten – Család – Haza

2021. július 01., 17.42 Csütörtök / Arad

„Menjetek be  a szoros kapun… kevesen vannak, akik azt megtalálják”!

/Máté 7, 13-14/

  Mi emberek a látható világban élünk, de körülvesz bennünket egy valóságos szemeink előtt láthatatlan világ. Vannak, akik csak a látható világ értékeit szemlélik és gondolatvilágukból kimarad az Örökkévaló. Egy ponton viszont, amikor befejeződik földi küldetésünk és a „por” itt marad, ha akarjuk, ha nem, szükségszerűen a láthatatlanba lépünk át. Onnan viszont az ember számára nincsen visszatérés. Az Örökkévaló Isten, Jézus Krisztus és az Ő angyalai folytonosan a szemünk előtt láthatatlan részben vannak, de bármelyik pillanatban átjöhet egy mennyei követ a földre. A követből meg lehet ismerni, hogy milyen a menny. János apostol lehetőséget kapott bepillantani a csodás jelenésekbe, és erről tudósít bennünket:  „És ezek után láték más angyalt leszállni az égből, akinek nagy hatalma volt, s a föld fénylett annak dicsőségétől." (Jelenések 18,1 Nos, ha Isten gyermekei vagyunk, ezt a bizonyos fényt át kell vegyük, mert Isten gyermekei arról ismerhetők fel, hogy hordozzák a fényt! Jézus Krisztus a hegyi beszédben remekül fogalmazza meg ezt: „Úgy ragyogjon a ti  világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.” (Máté ev. 5, 16)

  Kedves nemzettársaim! Ha körülnézünk, láthatjuk, hogy a földön sötétség van, és egyre sötétebb lesz. Nem számít már semmi, csak az anyagi érdek: amit én akarok vagy szeretek, és erőszakossággal telik meg a föld. Törvényerőre kap a bűn, a lopás, a paráznaság, egyre sötétebbé válik létező világunk. Az élet értelme ennyi: szerezni, meggazdagodni, valakivé lenni. Ez a világ nagy sebességgel halad a romlás felé! Eddig csak távoli helyekről jöttek a „maffiás” leszámolásokról szóló robbantásos hírek, de a napok múlásával egyre közelebb kerülnek hozzánk is. A Biblia a világot Babilonnak is nevezi, és világos üzenete van: „fussatok ki belőle”! Ne mondd, hogy majd meggondolom. Fuss, amíg lehet, hogy ne légy részes a bűneiben, és ne kapj a csapásaiból! Ne szállj fel egy olyan vonatra, amelyik a szakadékba rohan! Jézus Krisztus egy időre otthagyta mennyei dicsőségét, emberi testet öltve lejött e földre, hogy figyelmeztessen bennünket az eljövendő veszedelem közeledtére, ezt követően pedig lefizesse a bűneinkre kiszabott életvesztés árát! Kérte tanítványait – ma bennünket –, hogy lépjük arra a keskeny útra, amely egy szűk kapuval kezdődik, de az örök életre vezet. Igaz, azt is hozzáfűzte, hogy kevesen vannak, akik megtalálják. Azt sem titkolta, hogy tágas az a kapu és széles az út, ahol kényelmesen lehet sétálni a Sátán nyújtotta féktelen lehetőségek útján, a vége viszont a romlásba visz!

 Drága magyar testvéreim! Az Örökkévaló egy csodálatos világot készített az ember számára, ahol gond nélkül élhetett volna örök boldogságban, ha nem fordít hátat Teremtőjének. A Gondviselő Isten tanácsait Sátán „kényszerzubbonyként” állította be az ember szeme előtt.  Így tehát, önmagát „felvilágosultnak” gondolva a zsoltáros szavaival élve kimondta: „dobjuk le magunkról bilincseiket, tépjük le köteleiket” (Zsolt 2, 3) Míg Jézus áldozatával lehetővé tette az Istenhez való visszatérést, az emberiség igyekezett bezárni maga mögött a Máté evangéliumában említett keskeny útra vezető szűk kaput! Sok évtizede már az emberek arra törekednek, hogy a félreállítsák a Biblia korlátait, számukra ne jelentsenek határvonalat. A liberalizmus az egyén jogainak fontosságát hangsúlyozza, korlátok, kötelességek nélkül. Ebből ered, hogy az elferdült emberi gondolkodás bírálatát a „kisebbség elnyomásaként” állítja be, és ezen a címen egyre nagyobb teret nyit az istentelenség számára. Az Örökkévaló a teremtés kezdetén férfit és nőt alkotott, hogy a kettő egyesülve családot hozzon létre. Család nélkül nincsen nemzet, nemzet nélkül pedig nincsen egészséges társadalom. Isten áldása kíséri minden nép életét, amelyik nem fordít hátat neki. Péter apostol szavai érvényesek lehetnek a mi magyar népünk számára is, ha hittel, komolyan vesszük szavait: „Ti azonban választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet, Isten tulajdonába vett nép vagytok, hogy annak dicsőségét hirdessétek, aki a sötétségből meghívott benneteket csodálatos világosságára.” (1 Péter 2, 9) Mentsen meg bennünket Isten a „baloldal” által támogatott globalista erőktől. Számunkra, és ebben minden magyar ember benne van,  érvényes, amit üzent Jézus Krisztus a szárdiszi gyülekezet tagjainak: „Ébredj fel és erősítsd a többieket”! (Jel. 3, 2) Nem azt kérte tehát, hogy távozz és hagyd cserben közösségedet, hanem légy hasznos eszköz ott, ahova Ő helyezett téged!

 

Bátkai Sándor

 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu