Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Vasárnap, 2021. január 24., 20.24

Karácsony üzenete: valóban várod az érkező Megváltót?

2020. december 22., 17.03 Kedd / Arad

 „Történjék velem a te beszéded szerint!”

(Lukács ev. 1, 38.)

Rendkívüli évet zárunk. Amióta az emberi irásbeliség kialakult, és vannak történelmi feljegyzések, az emberi életre vonatkozó visszapillantó írások, még soha nem szóltak az egész világra kiterjedő tragédiáról. Így a teremtésről, a vízözönről, Bábelről, egyedüli valós, hiteles információt csak az Örökkévaló nyújt számunkra. A kommunikáció eszköze az Isten által rendelkezésünkre bocsátott Szentírás! Ma minden hírközlő eszköz azt sugározza felénk nagy hangon, hogy létezik egy a szemünk előtt láthatatlan, de valóságos vírus, amely alapjaiban zavarta meg a 2020-as esztendő minden közösségi eseményét, gazdasági, kulturális, tanügyi... stb. téren egyaránt.

Kedves nemzettársaim! A láthatatlan valóság ismerete nélkül az ember soha sem derítheti ki, milyen erők állnak a történelmi események hátterében. Az Ige viszont elmondja nekünk, hogy minden rossz hátterében a bűn és annak szerzője, Sátán áll. Ameddig az ember csak létének múlandó voltát látja, és nem vesz tudomást arról, hogy van egy valóságos „túlsó part”, addig lelkileg teljesen kiüresedik. Maga a „miért élünk” kérdés is földi életében megválaszolhatatlan marad számára. Lesz viszont egy valóságos ébredés!

Drága magyar testvéreim! A karácsonyt, mint a szeretet ünnepét mindig belső örömmel vártuk. El kellene gondolkozni viszont azon is, mit üzen számunkra ez a szokatlan karácsony? Míg korábban a vásárlás központú gondolkodás jellemezte a karácsonyi készülődést, a közös családi élmények begyűjtése, vajon maradt-e  erőnk, vágyunk igazi találkozásra Jézus Krisztussal. Elolvastuk-e a szeretetnek csodálatos himnuszát, hiszen Jézus értünk jött e földre! Ami messze meghaladja értelmünk befogadó képességét, a teremtő Isten Fia egykor otthagyta dicsőséges trónját, emberi testben a legszerényebb körülmények között lépett e világba.  Ézsaiás próféta évszázadokkal a földre jövetel előtt már így fogalmaz: „Mert egy gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk...” Hat hónappal Bemerítő János születésének előrejelzése után Gábriel angyal egy fiatal szűznek – Máriának – jelenti be: „Ime, fogansz méhedben, és fiút szülsz, akit nevezz Jézusnak”! Mária csodálkozó kérdésére az angyal megmagyarázza, hogy a gyermek isteni csoda által lép e világba, s ő lesz a kegyelembe fogadott eszköz a földre jövetel megvalósulásában. Így lehetett, szent tiszta áldozat megmentésünkért, üdvösségünk megszerzéséért. Ekkor hangzik el Mária részéről a feledhetetlen, őszinte engedelmességet sugárzó válasz: „Történjék velem a te beszéded szerint”! Karácsonyunk, de egész életünk a mi drága magyar népünk számára akkor lesz boldog, ha ki tudjuk mondani mi is: drága Jézus történjék minden életemben a TE akaratod szerint! Kívánok a Hitélet minden kedves olvasójának áldott, boldog karácsonyt! Soli Deo Gloria – egyedül Istené a dicsőség.

Bátkai Sándor

 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu