Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Kedd, 2021. december 07., 23.02
https://kolozsvar.mfa.gov.hu/page/kerelembeadas

Lelkészbeiktatás Resicabányán

Írta: Megyasszai Bíró Júlia
2009. május 20., 16.39 Szerda / Krassó-Szörény

Május 17-én ünnepélyes keretek között került sor Resicabányán a református templomban Megyasszai-Bíró Attila lelkész beiktatására. A két és fél éve helyettes lelkipásztori minőségben tevékenykedő lelkész az egyházi törvények szerint ezután állandó lelkésze a gyülekezetnek. 

Az ünnepi istentiszteleten Csűry István helyettes püspök prédikált, a Márk evangéliumából vett Bartimeus története alapján. Kiemelte, hogy Jézus nem részmegoldást kínál, hanem minden embernek, minden helyzetben a teljességet adja, a teljes látást.

A beiktatást Fazakas Csaba, a Temesvári Egyházmegye esperese végezte. Az ajándékba adott Bibliába írt igével:” Minden reggel megújul, nagy az Ő hűsége” ( Jer.Sir 3,23) kívánt áldásos szolgálatot, majd átadta az egyházközség jelképeit, a bélyegzőt és a templom kulcsát.

A Hóvirág Daloskör két alkalomhoz illő énekkel lépett fel, majd Therr József szavalta el Sík Sándor egyik költeményét. A gyülekezet főgondnoka Nagy Péter köszöntötte a beiktatott lelkészt, méltatta az eddig folytatott egyházi munkát, kiemelte a két éve beindított gyülekezeti programokat.

A Temesvári Egyházmegye legidősebb lelkésze dr Higyed István  szólt a lelkészi kar nevében legfiatalabb lelkésztársához. Poénos történettel zárta beszédét, mely szerint az egykori fiatal beiktatott lelkipásztor lendülettel szólt gyülekezetéhez, s a presbitériumhoz mondván, hogy gyerünk húzzuk együtt az egyház szekerét. Aztán évek múlva egyre nehezebben ment a szekér s mikor visszanézett, ott látta presbitereit is az egyház szekerén. Higyed István azt kívánta, hogy itt Resicabányán ne így legyen.

A szép számban megjelent egyháztagok közös szeretetvendégsége zárta az ünnepséget.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Tivadar / Csütörtök, 2009. május 28., 10.24 Válaszoljál rá!

Nem tudom , de valami oknal fogva nagyon rossz hire van a Makkai tiszteletesnek.

Hozzászólt: nézelődő / Csütörtök, 2009. május 21., 01.01 Válaszoljál rá!

Nem vagyok resicai,nem tudom, hogy pontositó kire céloz, amikor álnév mögül vagdalkozó személyekről beszél.
Azt azonban dicséretesnek találom, hogy a szekus Makkait nem hjvták meg. Mert ha egy ünnepély reménységkeltő, pozitiv, előremutató, akkor az ilyen destruktiv elemeknek valóban nincs ott keresnivalójuk.

Hozzászólt: PONTOSITÓ POLGÁRNAK!!! / Szerda, 2009. május 20., 19.58 Válaszoljál rá!

Nem tudod, hogy minden gonoszság napvilágra kerül? Az is ki fog derülni, hogy álnév mögé bújva piszkálódsz, bemocskolsz embereket, mint például Borbély Máriát, Nagy Mártont, Nagy Pétert, stb. Ugye ismerős a Kiváncsacsi álnév is? A békesség kedvéért nem indítottunk rendőrségi nyomozást(de még indíthatunk!!!)internetes mocskolódásaidért, ha keresed magadnak a bajt. Te kommunistázod le a főgondnokot s közben mocskos kommunista módszerrel dolgozol. Mindenki tudja, hogy te bújkálsz az álnév mögött. Becsületesebb lenne, ha nyíltan felvállalnád magadat.Nem? Mért nem tudsz nyugton ülni, másoknak békét hagyni? A meghívással kapcsolatosan meg csak annyit, hogy nem volt kedvünk egy olyan egyénnel együtt ünnepelni, aki a szemünkbe mosolyog, közben a mostani presbitériumot és lelkészt lejáratja, mocskolja.

Hozzászólt: PONTOSITÓ / Szerda, 2009. május 20., 17.20 Válaszoljál rá!

Ha a féloldaltele volt, akkor legtöbb KILENCVENEN voltak, mert a Hóvirág kb. tíztagú. Ez a szám nem sok akkor, amikor beiktatás van és jelen van a püspök és az esperes.

Hozzászólt: POLGÁR / Szerda, 2009. május 20., 17.10 Válaszoljál rá!

Botond tiszteletes nem ment el a beiktatásra! Nem szép tőle. Vagy meg se hívták?
Csűry nem helyettes, hanem MEGBÍZOTT püspök.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu