Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Vasárnap, 2021. január 24., 21.10

Meggyógyítom

2021. január 07., 16.16 Csütörtök

„Íme, én hozok néki kötést és orvosságot, és meggyógyítom őket, és megmutatom nékik a békesség és hűség kincseit.” (Jer. 33, 6.)

 

Szeretett testvéreim Krisztus Jézusban!

Vannak tragikus korszakok, amikor Isten kegyelme és szeretete nélkül az ember tehetetlenné válik. Kiszolgáltatottságában csökken a helyzetismeret és növekszik a döntésképtelenség. Ebben a helyzetben a félelem, egyeseket elszigetel, másokat felelőtlenné tesz. Az elhárítás lelki folyamata némelyeket tagadásba kerget, másokat feledékenységbe vagy cinikus okoskodásba. Így volt ez Jeremiás korában az újbabiloni birodalom hódító korszakában, vagy ma is, a világot elárasztó gyilkoló járvány idején.

Emberek esnek egymásnak, mert a szorongás csendesebb, kezdő szakaszát felváltja a dühöngő – mindent eltipró – indulat. Ennek lesz áldozata a józan, megoldást keresők véleménye és kiutat mutató munkája. Elképedve állunk a nemzedékünknek kijutó vírushelyzetben a kortársaink reakciói között. A vírustagadás divatja erősödve terjedt akkor is, amikor a kórházak befogadó képessége a végét járta. Rövid ideig, mintha mindenki egyetértett volna a védőoltás szükséges bevezetésével, mintegy utolsó menedék a veszélyeztettek megmentésére. Tartotta magát ez a viszonylagos tűrhetőbb állapot, ameddig el nem jött az első hír, mely szerint több kutató laboratóriumban is közel vannak a vírusölő anyag előállításához. Láss csodát, ameddig a betegség megelőzésében reménykedők számlálták a gyógyszer bevezethetőségének napjait, megjelentek az oltóanyag kritikusai és az oltást megtagadók serege. Vírustagadók és oltásellenzők együtt keltenek zavart, és bizonytalanítják el a tájékozatlanokat, attól sem megriadva, ha halálba juttatnak így szerencsétleneket.

Egyházkerületünk vezetősége nevében javaslom a védőoltás elfogadását és a beoltás alkalmazását. Minden bizonytalan helyzetben orvosi vizsgálatot és jóváhagyást javaslom.

A védőoltás alkalmazását a következők miatt tartom elengedhetetlennek:

  1. Isten meghallgatta imádságainkat és „kötést és orvosságot” adott.
  2. Az Ő ígérete az, hogy „meggyógyítom”! Nem lehet folytatni ígéreteinek tagadását.
  3. A jövő Isten által „békesség és hűség kincsei.” A diabolikus erő ezt nem akarja.
  4. A gyógyszer életet jelent. Ezzel üzletelne a hamis politika, a tisztességtelen kereskedelem.
  5. Az orvostudomány és a kutatók küzdelme nem lehet szószátyárok célpontja.
  6. Nem hallgathatjuk meg az ellenőrizetlen forrásokból származó „vírusmeséket.”
  7. Krisztus parancsa az, hogy a betegeket gyógyítsátok!

Mindannyiunk vágya, hogy egészséges világban éljünk. Ezért a legtöbbet akkor teszünk, ha magunkat és így másokat is védjük a kórokozóktól. Mindez a mennyből érkező figyelmeztetés. Vegyük nagyon komolyan, mert eddigi veszteségeink is pótolhatatlanok.

 

A békesség kötelékében

 

Csűry István püspök

 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu