Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2020. szeptember 28., 21.39
Embernek, ami elképzelhetetlen, Istennek az lehetséges!

Meghívó Dévára! – 2013. október 5–6.

2013. szeptember 24., 20.52 Kedd / Hunyad

Istennek hála szépen kivirágzott a dévai gyermekvédelmi központunk az elmúlt húsz év alatt. 1993 szeptemberében, az első tanév első napjaiban, ha maga a házunk Védőszentje, a Boldogságos Szűz Anya jelent volna meg nekem, és bizalmason elmesélte volna, hogy a következő húsz évben ilyen sok és ilyen szép tarka virág fog nyílni e kolostor közvetlen közelében, de belőle kiáradva, szanaszét itt a Kárpát-medencében, egészen biztos, hogy nem hittem volna el, még Máriának sem. 

Embernek, ami elképzelhetetlen, Istennek az lehetséges! Attól az első iskolanaptól mostanig közel 5000 gyermeket fogadtunk be, volt, akit csak néhány évre, de sokan voltak, akit 10-15 esztendőre is. Jelenleg 72 helységben 2300-nál is több gyereket nevelünk, gondozunk Isten nevében szeretettel. Elkezdtük a 20. tanévet, és ki tudná megmondani, hogy hány jó szóért, eredményes vizsgáért, feltörő vidám kacagásért kellene hálát adnunk? Ki tudná összeszámolni, hogy hány adományozó, mi mindennel ajándékozta meg gyermekeinket és e sok-sok adományból, mennyi áldás, élet fakadt?

2013. október 5-én és 6-án mégis megpróbáljuk a lehetetlent, szívünk minden szeretetével szeretnénk megköszönni Istennek, a támogatóinknak a sok-sok kegyelmet, segítséget, amit az elmúlt húsz évben kaptunk. Természetesen a hajdani gyerekeinket is szeretnénk meghívni és megköszönni, hogy hagyták magukat oktatgatni, nevelni. Szívből remélem, hogy eljönnek azok a kollégák, önkéntesek is, akik ebben a nagy közös álomban részt vettek, és sokszor nagyon kemény munkával oktatták, nevelték, gondozták a gyermekeket. Ha mindenki eljön, nagyon sokan leszünk? Nem baj, soha nem féltünk a sokadalomtól, meg amúgy is nem árt, ha megszokjuk a nagy tömeget, hisz szívből reméljük, hogy e szép életmentő munkánk végén, majd a mennyek országában is mindannyian együtt "gyúródhatunk" Jézusunk nagy terített asztalánál.

A kétnapos program hogyan is lesz? Sok ötlet van már, de ami biztos lesz, az a vasárnapi 12 órás szentmise, melyet az elmúlt 20 évben minden vasárnap a gyerekekkel szeretettel következetesen bemutattunk! Ez a mise az a drága aranyfonal, mely biztosan összefogta a sok-sok ezer igazgyöngyből, maszatos gyermekből álló gyöngysorunkat. Isten sok-sok ajándékáért, mi ezt a határtalan nyakláncot fontuk alázatos szeretettel a hosszú évek örömeiben, nehézségeiben mennyei Édesanyánk keblére. Kacagva, sírva, büszke örömtől dagadó szívvel, vagy kicsinységünk, gyarlóságunk megtapasztalásának szomorúságában, de mi minden vasárnap összegyűltünk, és Istennek mindenért és mindenkiért hálát adtunk! Hálát a jóért, az adományokért, egy-egy új gyermekért, munkatársért, de hálát adtunk a fájó kudarcokért, kötekedő ellenőrzésekért, a sebekért is, melyeket sajnos sokszor mi okoztunk egymásnak butaságból, vagy gyermeki kicsinyességből. A huszadik év megemlékező szentmiséjében is ugyanezt szeretnénk tenni, hálát adni a gondviselő Istenünknek és testvéreinknek, a világunkba kiáradó irgalmas jóságért, a reményre feljogosító végtelen szeretetért!

Szeretettel kérünk, fogadd el meghívásunkat és tiszteld meg otthonunkat kedves jelenléteddel!

Szent Ferenc Alapítvány gyermekeinek, munkatársainak a nevében,

Csaba testvér

 

TERVEZETT PROGRAM:

Okt. 4., péntek– 18 óra: szentmise a templomban; 20 óra: dévai szentségimádás a templomban.

Okt. 5., szombat– 10 óra: megnyitjuk a kiállítást a dévai ház történetéről és az alapítvány életéről, beszélgetés az elmúlt 20 évről (kezdés a templomban utána folytatódik a kolostorban); 16 óra: ünnepi előadás a dévai kultúrházban.

Okt. 6., vasárnap– 12 óra: ünnepi hálaadó szentmise a templomban.

A kolostor tornatermében jótékonysági vásár egész hétvégén az alapítvány gyerekei és munkatársai által készített termékekből.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Don / Szombat, 2014. június 28., 17.18 Válaszoljál rá!

marisz57, pedig hidd el juhtfarf3val isteni finom, igazi erde9lyi fiomnse1g:)Erika, nem fogsz csalf3dni benne:)Bernadett, a zakuszka te9nyleg szle1v eredetű, a zakuszke1s te9szta az pedig az e9n tale1lme1nyom:)Ille9skrisaz, ebben a fűszerpaprike1ban csakis paprika van, az biztos, me9ghozze1 saje1t termeszte9sű:)

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu