Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Kedd, 2021. szeptember 28., 00.32
https://kolozsvar.mfa.gov.hu/page/kerelembeadas

Miért élünk ezen a földön?

2020. szeptember 10., 06.00 Csütörtök / Arad

„Mert nékem az élet Krisztus, a meghalás nyereség”! (Filippi 1, 21.)

 

A címben feltett kérdésre számtalan választ lehet adni. Napjainkban harsogva zúdítják reánk a hírközlő szervek a reklámokban: „Valósítsd meg önmagadat”!  Használd ki az élet minden eléd hozott lehetőségét... „Együnk és igyunk, mert holnap úgyis meghalunk”. Egyesek úgy vélik, hogy jeles alkotásaik nyomán a jövő nemzedék sokáig fog emlékezni rájuk. Nem veszik észre, hogy az emberi trófeák gyakran a jövő nemzedék szemétkosarába kerülnek. Az emberi emlékezés múlandó voltáról szól a következő megfogalmazás: „Az első generáció felejt, a második generáció elfelejt, a következő generáció már nem is emlékezik”!

Kedves nemzettársaim! Isten azért helyezett minket a földre, hogy felkészüljünk az örökkévalóságra. Feladatunk, hogy másokat is készítsünk fel az örökkévalóságra. Életünk legnagyobb tragédiája nem az, hogy itt kell hagynunk e földi létet, hanem az, ha nem tudjuk hova érkezünk meg, nem tudjuk mi lesz halálunk után! „Mert elvégezett dolog, hogy az emberek egyszer meghaljanak és azután pedig az ítélet következzék”! (Zsid. 9, 27.) Napjainkban az emberek – a kereszténység is – egyre jobban belemerül egy álomszerű „virtuális valóságba”. Mi is a virtuális valóság? A fizikai valóságnak közel élethű utánzása a számtechnika segítségével. Például a képernyőn be lehet járni egy olyan épületet, amit már megterveztek, de még nem építettek fel, tehát még nincs! Virtuális az a látszat, ami hatásában egyenértékű a valósággal, valójában azonban még nincs, csak látszat. Ez hasonlít ahhoz, amikor adva van egy virág, és annak képe, de a virágot sem megfogni, sem megszagolni nem lehet. A virtuális valóságot tehát követheti sok blabla – ostoba fecsegés –, de távol áll attól a valóságtól, amely napjainkban körül vesz minket.

Drága magyar testvéreim! Isten egy csodálatos és valóságos világot készít a benne hívők számára. A leghitelesebb információt a mennyei világról Jézus Krisztus mondta el, aki onnan a túlsó partról érkezett hozzánk. Erről szól Pál apostol is, aki elragadtatásában egy olyan világot látott, amelynek leírására nincsenek emberi szavaink, ezért földöntúli! „Mert tudjuk, hogy ha e mi földi sátorházunk elbomol, épületünk van Istentől, nem kézzel csinált, örökkévaló házunk a menyben”! (2 Kor 5, 1.) E világ országait – sajnos – emberek szabta határok választják el egymástól. Isten csodálatos országának nincsenek határai, mert alapja az örökké tartó szeretet. Egy székely közmondás úgy fogalmaz: „az ételt megenni kell, nem szeretni...” ezzel ellentétben „az embert szeretni kell, nem megenni”! Ezt a csodát mutatta be nekünk Jézus a kereszten! Az utolsó időknek viszont két fontos jellemzője lesz: az igazsággal szembeni ellenállás és a szeretetlenség! Jézus előrevetített megfogalmazása szerint: „A gonoszság sokakban megnövekedik, a szeretet sokakban meghidegül”. (Máté ev. 24, 12.) Adja Isten, hogy ne így legyen ez magyar népünk életében, mert csak akkor lesz megállítható a nemzetfogyás, és újra elnyerhetjük Isten áldását!

Bátkai Sándor

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu