Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Péntek, 2021. július 30., 10.52

Minden élet számít!

2021. június 17., 15.58 Csütörtök / Arad

„Nem veszendő dolgokon váltattatok meg, hanem drága véren, Krisztusnak vérén” (Péter levele 1, 18–19.)

 

Közel másfél év óta a hírközlő szervek tudósításai között a legjelentősebb helyet a koronavírus elterjedése, illetve az ellene vívott küzdelem foglalja el. Örömmel fogadtuk a vírus elleni oltószer felfedezésének, illetve gyártásának jó hírét. Időközben kiderült, hogy vannak, akik emberi rosszindulatból, esetleg sajátos politikai nyereségvágyból a vakcina ellen szólnak. Az ellentmondásos információk tömege viszont sok embert elbizonytalanít. A világ különböző területeiről érkező hírek egyértelműen a vírus veszélyességéről szólnak, hiszen a koronavírus sajátossága, hogy mutáns változatokban is megjelenik: így például az úgynevezett brit koronavírus-variáns, dél-afrikai, indiai… stb. Egy január végi felmérésből kiderült, hogy akik a brit variánssal fertőződtek meg, más tünetekről számoltak be, mint azok, akik az eredeti vírusfertőzést kapták el, sőt azt is ki lehetett mutatni, hogy a halálozás sokkal magasabb, mint a vuhani variáns esetében. Ezek ismeretében nagy jelentősége van annak, hogy meghatározó személyiségek naponként buzdítanak a vírus elleni oltás bevételére, kihangsúlyozva, hogy az oltás életet ment!

Kedves nemzettársaim! Albert Einstein, a híres Nobel-díjas fizikus fogalmazta meg egy alkalommal: „Egy ember értéke abban lakozik, hogy mit ad, és nem abban, hogy mit képes összeszedni.” Ha a múlandó embereket az általuk nyújtott értékek szerint kell-lehet rangsorolni, szükséges elgondolkozni azon is, mivel rendelkezik az ember, amit nem Istentől kapott? A János 3, 16.-nál kifejezőbben senki sem tudja megfogalmazni az embernek, a „teremtés koronájának” az értékét: „Mert úgy szerette Isten a világot” itt nem a bolygókról, hanem egyértelműen az emberről van szó, hogy a Teremtő Isten a Fiában, maga vállalta a halál elszenvedését! Véges értelmünkkel felfoghatatlan, a hit kategóriájába tartozik! Miért volt szükség a kárhozat elkerülésére ilyen hatalmas áldozatra? Nos, Isten az embert, a teremtése alkalmával sok értékes jellemvonással ruházta fel, de létezéséhez nem volt szüksége feltétlen rendkívüli szellemi erőre, hiszen az Örökkévaló társaságában számára minden szükséges megvolt. Isten csodálatos szeretete ragyogta őt körül minden időpillanatban. A tragédia akkor lépett be az ember életébe, amikor a nála hatalmasabb szellemi erővel rendelkező bukott angyalfejedelem kihasználta az Isten biztosította szabad akarat lehetőségét, és bűnre csábította az embert. Nos a Sátán  jelenleg is angyal, méghozzá gonosz, lázadó ellenség azokkal az angyalokkal együtt, akiket sikerült magával rántania. Ők rendelkeznek az ún. „mutánsvariánsok” képességével. Erre figyelmeztet – többek között – Pál apostol a korinthusi levélben: „A világosság angyalának adja ki magát” (2 Korinthus 11:14.) ami azt jelenti, hogy Sátán a világosság iránti szeretetünkre alapoz, hogy megtéveszthessen. Azt akarja, hogy jónak, igaznak, szeretőnek és erősnek higgyük – inkább őt, mint Istent! Az emberek zömének nem lenne túl meggyőző, ha sötét, ördögi lényként jelenne meg, szarvakkal a fején. A legtöbb ember a világossághoz vonzódik, nem a sötétséghez. Ezért a sátán a világosság angyalaként jelenik meg, hogy magához és hazugságaihoz csábítson minket. Ő mestere a „mutáns variánsoknak”! Még egyháziakat is fel tud használni, hogy a Bibliában nem található, hagyományokkal összekevert „lecsót” adjanak az embereknek!

Drága magyar testvéreim! Sajnos, napjaink szomorú valósága, hogy egyre nagyobb teret hódít, a nyugati „jóléti társadalmakból importált” zűrzavaros sátáni elméletek sokasága. Nem kímél senkit, az óvodásoktól kezdve, az aggastyánokig mindenkit támad. Célja, amit szintén csak a bibliai igazságok fényében láthatunk meg, hogy mindenkit magával rántson a kárhozatba! Jézus Krisztus azért adta életét a golgotai kereszten, mert számára minden ember élete számít!  Ezt a gondolatot erősítette meg Balog Zoltán református lelkész, akit a közelmúltban püspökké szenteltek. Székfoglaló beszédében mondta: az egyház legfontosabb feladata, hogy küzdjön minden egyes elveszett emberért. Igen, az elveszett emberekért élet-halál harcot kell folytatni, mert a kárhozat elképzelhetetlen borzalom! Jézus Krisztus, aki isteni voltában mindent ismer, mindenről tájékozott, jól ismeri a pokol borzalmait is! Ezért szól mentő szeretettel mindenkinek, amíg nem késő, amíg tart a kegyelem ideje: „Amit pedig nektek mondok, azt mindenkinek mondom!” (Márk ev 13, 37.).

Kedves testvéreim, a hit – rövid megfogalmazásban – a nem látott dolgok valósága. A mennyország kimondhatatlan boldogsága, valamint a pokol borzalma, fizikai szemünk előtt még láthatatlan, de ettől függetlenül örök és letagadhatatlan valóság! Tehát mindenki szembesülni fog vele a túlsó parton! Mennyivel derűsebb, boldogító jövőben hinni, mint késői könnyeket hullatni a pokol kínjai között! Isten adjon tiszta látást minden magyar nemzettársunk számára, mert: „Nem veszendő dolgokon történt megváltásunk, hanem drága véren, Krisztus vérén”!

 

Bátkai Sándor

 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu