Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szerda, 2021. december 01., 05.58
https://kolozsvar.mfa.gov.hu/page/kerelembeadas

Szorongó várakozás

2021. november 18., 14.47 Csütörtök / Arad

„Összegyűjtenek eléje minden népet, Ő pedig elválasztja őket egymástól”. (Máté ev. 25, 32.)

 

A világjárvány sarkaiból fordította ki a világot. A vírusterjedés megakadályozása címén a világ országai eddig nem tapasztalt, kemény intézkedéseket vezettek be, amelyek elsősorban abban állnak, hogy szükséges a vírus elleni oltás, a maszkviselés, és javasolt a távolságtartás a fertőzés továbbterjedésének a megakadályozására. A koronavírus-járvány okozta válság ugyanakkor hatalmas megrázkódtatást jelent az európai és a globális gazdaságnak. A tragikus események sűrűsödő volta azt sugallja, hogy a jelen válság csak előszele mindannak, ami még ezután következhet. A klímaváltozás okozta gondok mellett az évek óta egyre fokozottabban növekvő migráció megoldhatatlan problémákat zúdít Európára. Tekintettel arra, hogy az Afrikából, illetve Kelet-Ázsiából érkező migránsok tömege erkölcsi, vallási gondolkodása gyökeresen különbözik az európai zsidó-keresztény kultúrán szocializálódott társadalmaktól, az integráció, a beépülés szinte lehetetlen. A merényletek, összetűzések sokasága ékesszólóan bizonyítja, hogy a migrációt nem emberjogi, hanem biztonsági kérdésként kell tekinteni. Identitását vesztett Európában élünk, ugyanis az EU felelős politikusai kiszakadtak az élet realitásából! A számukra kényelmes brüsszeli irodák elaltatják őket, ugyanakkor meghatározzák álláspontjukat, és hidegen kezelik az Európáért valóban cselekvő országokat. Orbán Viktor egy korábbi nyilatkozatában kifejtette, hogy az Istenfélelem kulcskérdés! Majd folytatta: „A Jó Isten mentsen meg minket, az Istent nem félő politikusoktól”!

Kedves nemzettársaim! Az a biztos, hogy földünkön Isten nélkül minden bizonytalan! Az Örökkévaló Isten szeretete viszont nem hagyott bennünket Sátán okozta megtévesztett állapotunkban a kárhozat mélységébe zuhanni. A kemény küzdelmet üdvösségünkért Jézus Krisztus vívta meg a golgotai kereszten. Igen, egyedül Jézus Krisztus! Főpapi imádságában Jézus kizár minden emberi közreműködést, akiknek valami szerepük lehetne az üdvösség megszerzése érdekében: „Az pedig az örök élet, hogy ismernek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél a Jézus Krisztust”! (János ev. 17, 3.) A Szent Biblia világossá teszi, hogy minden földre született ember akaratlanul is hozza magával az „első Ádámtól” örökölt eredendő bűnt. Így tehát mindenkinek szüksége van a Megváltó Jézus Krisztus áldozatára bűneinek eltörlése érdekében. Nagy tisztelettel és Isten iránti hálával gondolunk arra, hogy mindig voltak Istennek hűséges szolgái, akik Jézus Krisztusra irányították figyelmünket, és elhatárolódtak a sátáni megtévesztéstől, hogy az örök élet után vágyó embertestvéreink elhunytak közbenjárását kérjék üdvösségük érdekében. Maga Jézus Krisztus óvva intette egykor tanítványait, ma bennünket: „Vigyázzatok, hogy meg ne tévesszen valaki titeket! Mert sokan jönnek majd az én nevemben… és sokakat megtévesztenek”!  (Máté ev. 24, 4–5.)

Drága magyar testvéreim! Véges emberi elménkkel nem tudjuk felfogni az Istenség fogalmát, hiszen az Atya a Fiúra való tekintettel a Szentháromság tökéletes egységben alkotta meg a mennyet és a földet! Jézus, az irántunk való kifürkészhetetlen szeretetében hagyta magát keresztre feszíttetni; tette ezt azért, hogy megmentsen bennünket az ítélet szorongó várásától, hogy megnyissa számunkra a menny kapuját. Aki ezt elveti, elveszít mindent: „Hogyan menekülünk meg mi, ha nem törődünk ilyen nagy üdvösséggel?” (Zsid. 2, 3.) Aki viszont Őt elfogadja, az megnyer mindent! Maga Jézus mondja: „Aki hallja az én szavamat (Igémet), és hisz abban, aki elküldött engem, annak örök élete van, sőt ítéletre sem megy, hanem átment a halálból az életbe.” (János 5:24.) Sátán mindent megtesz, hogy az őt legyőző Jézustól szakítsa el az embereket a Bibliától távol álló hamis tanításokkal! Napjainkban amikor a manipuláció csúcsokat dönget különösen aktuális Dantenak az Isteni színjáték szerzőjének több évszázaddal ezelőtt elhangzott mondata: „Ó boldog Magyarország, csak ne hagyd magad félrevezetni”! Jézusnak értünk hozott áldozatáért  zengje szívünk: „Vágyom melletted élni Jézus, csendben veled beszélni Jézus, Békét üdvöt remélni Jézus, segíts, hogy úgy legyen”!

 

Bátkai Sándor

 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu