Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Csütörtök, 2020. augusztus 13., 02.39
Felhívás

Támogassák a máriaradnai bazilika felújítását

2013. december 13., 20.44 Péntek

Egyházmegyénk legnagyobb és legismertebb kegyhelye a máriaradnai bazilika. Az elmúlt években elkezdődött a templomot és rendházat magában foglaló épületegyüttes felújítása, nagyrészt Európai Uniós forrásokból. 

Az erre vonatkozó pályázatot 2012. március 1-jén írta alá a Romániai Régiófejlesztési és Turisztikai Minisztérium képviseletében a Nyugati Regionális Fejlesztési Ügynökség, valamint a Temesvári Püspökség.

A támogatási szerződésnek megfelelően a beruházás összértéke 47 145 581,73 RON, amelyből a pályázat elszámolható költsége35 193 112,42, továbbá a kedvezményezett, jelen esetben a Temesvári Római Katolikus Püspökség elszámolható önrésze 703 862,25 Ron. Ugyanakkor a pályázat nem elszámolható költsége 3 602 300,75 Ron. Ez utóbbi, valamint a már említett önrész kizárólag a Temesvári Római Katolikus Püspökséget terheli.

A felújítási munkálatok jelenleg már javában folynak. Mivel nagyszabású és rendkívül összetett beruházásról van szó, a felújítás állandó anyagi fedezetet és ráfordítást igényel. Ebből a célból és erre a szándékra a Temesvári Püspökség 2013 adventjének harmadik vasárnapján, vagyis 2013. december 15-én az egyházmegye minden templomában a bemutatott szentmisék keretében gyűjtést szervez, a befolyt összeget pedig teljes egészében a máriaradnai bazilika és rendház felújítási munkálatainak folytatására fordítja. A hívek részéről érkezett hozzájárulás nem csupán anyagi támogatást jelent, hanem bizonyíték arra is, hogy a hívek tevékenyen bekapcsolódnak az egyes közösségek és a helyi egyház életébe.

A pályázat támogatása céljából a Temesvári Római Katolikus Püspökség az alábbi bankszámlákat nyitotta meg a Transilvania bankban:

- RO81BTRL 0360 1205 2468 3400 (lej) a Temesvári Római Katolikus Püspökség nevére;

- RO69BTRL 0360 4205 2468 34XX (euro) a Temesvári Római Katolikus Püspökség nevére.

A spirituális és kulturális értéket képviselő máriaradnai kegytemplom a múltban csakúgy, mint jelenleg a Temesvári Egyházmegye, valamint a Duna–Körös–Maros–Tisza eurórégió területén élő hívő keresztények vallási gyújtópontja, amely nemzetiségi vagy vallási hovatartozástól függetlenül sokaknak nyújtott lelki támaszt, vigaszt. Mindannyian szeretnénk, hogy a Szűzanya máriaradnai kegyhelye a jövendő nemzedékek számára is az ima, a lelki megújulás és a hitbeli megerősödés helye legyen.

Minden adományozónak szívből köszönjük a támogatást.

A Temesvári Római Katolikus Püspöki Hivatal

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: En / Hétfõ, 2013. december 23., 08.12 Válaszoljál rá!

Eleg szomoru, hogy nincs magyar nemzetisegu puspok. Soha nem ertettem, hogy miert tettek egy roman (oszerinte nemet ?!?) puspokot a Temesvari egyhazmegye nyakara.

Hozzászólt: temesvári / Hétfõ, 2013. december 16., 09.37 Válaszoljál rá!

A temesvári püspökségen nincs magyar nemzetiségü pap. Ki nézné át a magyar szöveget? A német helynök, vagy a horvát titkár?

Hozzászólt: 1valaki / Vasárnap, 2013. december 15., 22.48 Válaszoljál rá!

\\\"Szép\\\" magyartalan megfolmazású, adományra való felhívás.
Senki nem tud, épkézláb módon magyarul fogalmazni, a temesvári egyházmegyében?

Mielőtt kiadnak egy ilyen irományt, nézessék már át egy magyar nyelvtanárral!

Borzasztó :-(((

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu