Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2021. május 15., 16.23

Hunyad

Oltási maraton a Hunyadi-várban és Petrozsényban
Oltómaratont szerveznek a hétvégén Vajdahunyad várában is – tájékoztatott a polgármesteri hivatal szóvivője. Május 15–16-án, szombaton és vasárnap reggel 9 és este 20 óra között bárki jelentkezhet oltásra a huszárudvarban felállított oltópontnál.
Bővebben Csütörtök, 2021. május 13., 19.04
Hatvan aranylakodalmast köszöntenek
Idén hatvan aranylakodalmas házaspárt köszönt fel a Dévai Polgármesteri Hivatal. – Az utóbbi esztendőkben május 15-én, a család nemzetközi napján szoktuk köszönteni azokat a házaspárokat, akik fél évszázadot éltek együtt hűségben, szeretetben. Tavaly a világjárvány miatt otthonaikban kerestük fel a házaspárokat, és sajnos még idén sem szervezhetjük meg a hagyományos ünnepséget.
Bővebben Szerda, 2021. május 12., 17.47
„Galileai férfiak! Mit néztek csodálkozva az égre? Ahogyan szemetek láttára Jézus a mennybe ment, úgy jön el egykor ismét, alleluja.” (ApCsel 1, 11.)
Bővebben Szerda, 2021. május 12., 04.00
Újra megnyitja kapuit a dévai színház
Két hónapos kényszerszünet után ismét megnyitja kapuit a Dévai Művészeti Színház. A társulat ugyanis nem vakációzott, az elmúlt hetekben több saját produkciót is előkészítettek, hogy amint lehetőség nyílik, újra közönség elé állhassanak.
Bővebben Kedd, 2021. május 11., 18.18
Idén a dévai önkormányzat 7,4 millió lejjel támogatja a művelődést, az ifjúsági, szociális és sporttevékenységeket, valamint az egyházakat. – Tavaly 6,5 millió lejt szántunk a 350-es törvény alapján nyújtandó támogatásokra. Idén úgy gondoltuk, hogy ezt az összeget növelni kell, hiszen minden kulturális, sport-, illetve szociális jellegű tevékenység a város lakóinak javát szolgálja.
Bővebben Hétfõ, 2021. május 10., 18.47
Több száz motorost oltottak be Déván
Több száz motorbiciklis oltatta be magát a hétvégén Déván, a városszéli bevásárlóközpont parkolójában működő Drive Thru oltópontban. Az eredetileg autósok számára megnyitott központnál péntek délután a kerékpárosokat és egyéb környezetbarát járművön közlekedőket részesítették előnyben, vasárnap pedig a motoros társaságok kaptak meghívást, hogy itt részesüljenek a koronavírus elleni oltásban.
Bővebben Hétfõ, 2021. május 10., 17.55
Déva is feltűzte imaszalagjait a Csíksomlyóra zarándokló keresztre
Ma délben a dévai Szent Antal plébániatemplom közössége és a Szent Ferenc Alapítvány is feltűzte imaszalagját a csíksomlyói jelképes zarándoklat keresztjére.
Bővebben Vasárnap, 2021. május 09., 17.13
A halálbrigád által kirabolt vajdahunyadi zálogház. Az eladónő csodával határos módon túlélte a fegyveres támadást
Tizenhét év börtönbüntetésre ítélte a Hunyad megyei törvényszék a román–magyar kettős állampolgárságú, Brassó megyei származású, 37 éves Varga Sándort.
Bővebben Csütörtök, 2021. május 06., 18.16
Május 7-én környezetbarát módra vált a közel két hete működő dévai autós oltóközpont a városszéli bevásárlóközpont parkolójában.
Bővebben Csütörtök, 2021. május 06., 18.14
A vajdahunyadi vár új bejárata a huszárok udvaránál
Más irányból is be lehet jutni a vajdahunyadi várba, nevezetesen a huszárok udvarán keresztül, Zalasd és Rákosd falvak felől. Számos turistát ugyanis arra vezeti a gépkocsik navigációs rendszere, ahonnan vissza kellett fordulniuk az amúgy is zsúfolt főbejárathoz.
Bővebben Csütörtök, 2021. május 06., 18.06
Rendteremtéssel az élvonal felé
Beszélgetés NOVÁK EDUÁRD-KÁROLY ifjúsági és sportminiszterrel
Bővebben Csütörtök, 2021. május 06., 17.28
Európai zenei csúcstalálkozó
Május 8-án, délután 17 órától szimfonikus koncertet tart a Nagyszebeni Állami Filharmónia a dévai vár alatti parkban.
Bővebben Szerda, 2021. május 05., 18.08
(Fotók: Hátszegi Nemzetközi UNESCO Geopark)
Dino-fészek makarónit, georéteg szendvicset és különböző őshüllőkről elnevezett pizzát fogyaszthatnak a Hátszegi Geopark látogatói az első olyan helyi vendéglőben, mely elnyerte a GEOfood márkanév használati jogát – tájékoztatott szerdán Adina Popa, geoparki szóvivő.
Bővebben Szerda, 2021. május 05., 17.37
Történelmi negatív csúcsot döntött a népességfogyatkozás tavaly Romániában és Magyarországon egyaránt.
Bővebben Szerda, 2021. május 05., 15.39
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu