Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Péntek, 2020. április 03., 00.00

Hunyad

Több ezer védőmaszkot adományoz egy hátszegi magáncég
A napokban 33 500 védőmaszkot adományoz Temes, Kolozs és Hunyad megyei kórházaknak és közintézményeknek a hátszegi Adaconi cég.
Bővebben Csütörtök, 2020. április 02., 18.03
Április elsejétől postán vagy elektronikus levélben kell beküldeni az állami szociális segélyek (gyermeknevelési támogatás, szociális pótlék, fogyaték élőknek járó támogatás stb). igénylését a helyi polgármesteri hivatalok szociális osztályára.
Bővebben Csütörtök, 2020. április 02., 17.28
A kerékpársávval ellátott főút terve
Nehéz időkben is halad Déva fejlesztése, jelentette be büszkén a koronavírus-fertőzésből nemrég kigyógyult Florin Oancea.
Bővebben Csütörtök, 2020. április 02., 17.26
Április 10-re ígéri Hunyad megye prefektusa egy Real Time PCR (koronavírus-tesztelő) készülék üzembe-helyezését a dévai kórházban.
Bővebben Csütörtök, 2020. április 02., 17.24
Vajdahunyadon elkezdődött a lépcsőházak fertőtlenítése
A március 29-én kiadott katonai rendelet értelmében a helyi önkormányzatok kötelesek rendszeresen fertőtleníteni a lakónegyedi lépcsőházakat, lifteket és kézfertőtlenítővel ellátni minden egyes lépcsőházat.
Bővebben Csütörtök, 2020. április 02., 16.34
„Súlyosan veszélyeztetett a kórházi alkalmazottak és páciensek élete”
Helyi ügyvédi iroda megfogalmazta nyílt levéllel fordul a Hunyad megyei DSP, a Megyei Tanács, a Prefektúra és az Egészségügyi Minisztérium vezetői felé a dévai megyei kórházban karanténban tartózkodó 22 egészségügyi alkalmazott, köztük 4 orvos, 11 orvosi asszisztens, négy ápoló, két beteghordó és egy számítógép-kezelő, akik további, több mint 80 társukkal együtt vasárnap estétől a külvilágtól elzártan élnek a megyei kórház falai között.  
Bővebben Szerda, 2020. április 01., 16.44
Európát (is) térdre kényszerítette a nagy természeti csapás. Amely nem klíma-apokalipszisként csapott le, ahogy a balliberális hiszti állította, hanem a koronavírus-járvány révén.
Bővebben Szerda, 2020. április 01., 15.46
Lélegeztetőgépekre költik a városnéző kisvonat árát
A dévai önkormányzat hétfőn rendkívüli tanácsülésen döntött a városi költségvetés átcsoportosításáról, több százezer lejt utalva át a megyei kórház és a SMURD gyorsmentőszolgálatot működtető Salvital számlájára.
Bővebben Szerda, 2020. április 01., 15.45
Folytatja tevékenységét a Gyulafehérvári Caritas
Továbbra is működik az otthoni beteggondozás, nem zárnak be a bentlakó-ápolóközpontok, idős- és gyermekotthonok.
Bővebben Kedd, 2020. március 31., 17.32
Az emberi élet a prioritás
Néhány hét alatt a koronavírus alaposan felbolygatta a világot. Európa valamennyi országában – és nemcsak – jóformán minden a koronavírus körül forog, az országos és helyi hatóságok, a gazdasági szereplők, és maguk a társadalmak a kór megfékezésére összpontosítanak, miközben minden egyéb háttérbe szorult.
Bővebben Kedd, 2020. március 31., 15.20
A karanténba helyezett Hunyad megyei kórház Déván (Prefektúra-fotó)
Kéthetes karanténba helyezték a dévai kórházat vasárnap este Vasilică Potecă prefektus rendelete alapján. A prefektus – aki a megyei sürgősségi bizottság elnöke – a koronavírus-fertőzés megfékezése miatt rendelte el a teljes zárlatot.
Bővebben Hétfõ, 2020. március 30., 17.22
Kevesebb a helyi járat, hétvégeken nincs közszállítás
A játszóterek és parkok bezárását követően, Déván csökkentették a helyi közszállítást biztosító járatok számát is. A helyi buszok új menetrendje a polgármesteri hivatal honlapján, illetve közösségi oldalán is megjelent. Kivonatosan itt is közöljük:
Bővebben Péntek, 2020. március 27., 15.00
Az életmentés kap prioritást a helyi költségvetésben
A dévai sürgősségi bizottság anyagi támogatás kiutalását kéri a megyei kórház számára a helyi önkormányzattól. Javaslata értelmében a városi költségvetésből 150 000 lejes keretet fordítanak a 65 év feletti, segítségre szoruló személyek ellátására és 571 ezer lejjel támogatják a megyei kórháznak vásárolandó hat lélegeztető gép beszerzését. E két összeg kiutalását a március 30-ra összehívott rendkívüli tanácsülésen hagyják jóvá.
Bővebben Péntek, 2020. március 27., 06.00
A szeretet parancsát nem függesztették fel – hirdette vasárnap Böjte Csaba OFM, a dévai ferences kolostor udvarán celebrált szentmisén.
Bővebben Csütörtök, 2020. március 26., 17.34
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu