Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szerda, 2021. január 20., 19.33

A temesvári Bartók Béla Líceum hírei

2009. május 23., 04.02 Szombat / Temes
Május 8-án délelőtt meglátogatták iskolánkat a csenei, dettai, gyéri, újvári és óbesenyői fakultatív csoportok tanárai és tanulói, akik a városnéző és állatkerti séta után megtekintették a felújítás alatt álló intézmény épületét Virginás-Tar Judith igazgatónő vezetésével.


*

Május 8-án délután szervezte meg iskolánkban az Integratio Alapítvány az V–VIII. osztályosok számára az EU-vásár – így látjuk mi az Uniót című interaktív csapatjátékot, amelyen részt vettek a Bartók Béla Elméleti Líceum, a Temesvári 1-es számú Általános Iskola, a  26-os számú általános iskola, az igazfalvi, lugosi, nagyszentmiklósi, óteleki, végvári iskolák diákjai, valamint a dettai, csenei, gyéri, óbesenyői és újvári iskolák fakultatív csoportjai.

*

Május 8–10. között rendezték meg Varsolcon a Kányádi Sándor versmondó verseny országos szakaszát. Vicze Júlia IV. osztályos tanulónk III. helyezést ért el. Felkészítő tanító Adorjányi Borbála. Köszönjük Mészáros Ildikónak a szakmai tanácsokat.

*

Május 9-én, Európa napján a citerás lányok és a Kisbokréta Néptánccsoport táncosai a Falumúzeumban megrendezett ünnepi előadáson vettek részt. A gimnáziumi focicsapatunk megnyerte az ezen alkalomból szervezett labdarúgó-bajnokságot. Felkészítő tanárok: Todorov Iván és László Balázs.

*

Május 15-én Mesekenguru versenyt szerveztünk az elemi osztályosok számára. 

*

96 líceumi diákunk vett részt május 15-én azon a rekordkísérleten, amelyet az Opera téren rendeztek meg. A négy részből álló 8,5 perces koreográfiát a Dance with Europe nemzetközi rendezvény keretén belül mutatták be. Európa-szerte ugyanazon időben közel 28 000 diák táncolta ugyanazt a koreográfiát 10 országban és több mint 40 európai városban Johann Strauss zenéjére. A koreográfiát Ilonczai Zsolt táncoktató tanította be, a csapat felkészülését László Balázs, Tarkó Andrea, Kőszegi Andrea és Sztankovics Júlia koordonálta.

*

Május 16-án, a Lugoson megrendezett Szombati Szabó István szavalóversenyen az V–VI. osztályosok csoportjában Kovács Boglárka (VI. B) első helyezést, Szabó Dóra (VI. B) II. helyezést ért el. Felkészítő tanár Kiss Katalin. A VII–VIII. osztályosok közül Tóth Dorottya (VIII. B) bizonyult a legjobbnak, II. helyezett lett Virginás-Tar Ágnes (VIII. B). Felkészítő tanár Tácsi Erika. A IX–XII. osztályosok csoportjában I. díjjal jutalmazták meg Farkas Mártát, II. lett Gergely Tímea (aki Lugost is képviselte), Pál Botond dicséretben részesült. Felkészítő tanár Kiss Katalin.

*

A Szombati Szabó István szavalóverseny díjkiosztó ünnepségén a Bokréta citerás lányai és a Morzsa-Bokréta táncosai is felléptek.

*

A Zrínyi Ilona matematikaverseny és a Gordiusz matematikaverseny díjkiosztó ünnepségére május 28-án 14 órától kerül sor a líceum dísztermében.

*

Tizenegy III–VI. osztályos diák képviseli iskolánkat május 23-án a Kenguru matematikaverseny országos selejtezőjén: Bokor Zalán, Mogyorósi Szeréna, Orosz Kelemen, Szász Tamás (III. osztály), Bakó Róbert, Pintér Csaba (IV. osztály), Csestanovits Judith, Fodor Zsófia, Oláh István Tamás, Osmanovic Samra, Püsök Csaba (VI. osztály). Felkészítő tanárok: Szabó Ferenc, Adorjányi Borbála és Sztankovics Júlia.

Stan Orsolya
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu