Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Vasárnap, 2021. október 24., 18.34
A Kurutty műveltségi vetélkedő megyei szakasza

Csikys Tigrisek az országos döntőben!

2014. április 07., 15.41 Hétfõ / Arad

Szombaton délelőtt az Erdőhegyi Általános Iskolában hat csapat mérte össze tudását és rátermettségét állatvilág, matematika, idegen nyelv, honismeret, művészetek-zene, gyakorlati ismeretek és anyanyelv témakörben.

A Tigrisek:Back István Levente, Komori Viktória, Kruzslitz Kyra-Antónia, Nyári Tamás, a Foltos jaguárok: Hagya-Knáll Márk, Rónai Zoltán, Szőke Mária-Karolina, Rudolf Barnabás, és a Karib-tenger hősei: Sallai Krisztina, Tapasztó Rebeka, Rudolf Ráfáel, Charles-Fekete Farkas az aradi Csiky Gergely Főgimnáziumból érkeztek, felkészítőjük Pintér Mária.

A Koalák: Boros Zalán, Farkas Zoltán, Pap Hanna, Herman Henrietta Ibolya, az Ebihalak: Nagy Abigél, Horváth Ozsvár Örs, Döme Martin, Nagy Johanna és a Zerindi Tigrisek: Antonie Sebastian, Fazekas Nicoleta Mariana, Kátai Tímea Zsófia, Milotai Arnold pedig a Zerindi Tabajdi Károly Általános Iskolát képviselték, felkészítőjük Pap Márta.

A csapatok Sime Judit iskolaigazgató üdvözlő szavai után a különböző próbák során megmutatták, hogy milyen alaposan felkészültek és mennyire kreatívak. Bár maga a vetélkedő játékos formában zajlik, a háttérben sok-sok órás felkészülés áll, mind a diákok, mind a felkészítő pedagógusok részéről. A vetélkedő végén a héttagú zsűri – Apáti Adél, Bunescu Magdolna, Csáki Apollónia, Csáki Margit, Gál Éva, Khell Jolán, Sárfalvi Gábor – döntése alapján a legtöbb pontszámot az aradi Csiky Gergely Főgimnázium Tigrisek csapata kapta, így ők vehetnek részt Nyárádszeredán május közepén az országos döntőben.

Gratulálunk minden résztvevő diáknak, és köszönet mindenkinek, aki hozzájárult a verseny szervezéséhez!

Viszhányó Aranka, Pusztai Matild játékvezetők

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: anyatigris / Kedd, 2014. április 15., 21.49 Válaszoljál rá!

Mielőtt bárki is bedőlne a véleményének, azaz,hogy nyalizás volt, ime néhány eredménye annak a IV.-es diáknak akinek a képességeit kétségbe vonták:
Matematika Brenyó Mihály országoson 2013-ban I DIJ
ECOLIMPIADA idei országos II DIJ
FÜRKÉSZ országos helyesiró 2012 II DIJ
ZRINYI MATEKVERSENY tavaly is idén is megyei első. Holnap indul a kecskeméti döntőre a harmadikos csapattársa is.
LAKITELEKI MATEKVERSENY I DIJ
KURUTTY ORSZÁGOS I DIJ
MESEVETÉLKEDŐ ORSZÁGOSRA jutott a csapatával.

Emellett lehetne sorolni a sok -sok versenyt, amelyen részt vett.

A többi csapattag eredményeit és képességeit is lehetne sorolni, de ez nem az én tisztem

Hozzászólt: fules / Kedd, 2014. április 08., 10.58 Válaszoljál rá!

Aradnak nyalni kell.Csak nem gondoltátok, hogy valamelyik zsüri tag is magára akarta haragitani Aradot?

Hozzászólt: Pap Márta / Hétfõ, 2014. április 07., 20.23 Válaszoljál rá!

A háttérben valóban kemény munka folyik. Ezért néhány adattal ki is egészíteném a leírtakat. Nagyon fájdalmasan érintett bennünket, hogy ismét Csikys csapat győzött, mert mi is esélyesek voltunk a győzelemre. Rengeteg időt, energiát fektettem a felkészítésbe, hogy megmutassuk mi is tudunk ám. A Tigris csapat tagjai többször is rész vettek az országos szakaszon, jó sok tapasztalattal rendelkeznek már. Bizony nehéz egy ilyen csapatot legyőzni. Az ő csapatuk 85,75 míg a Nagyzerindi Koalák csapata 83,50 pontot szerzett. A harmadik és az ötödik helyen is zerindi csapat végzett. Nagyon ügyesek voltak a tanítványaim. Aradról és Zerindről is 3-3 csapat vett részt, ha a csapatok összpontszámát nézem Arad 201,25 míg Zerind 213 pontot szerzett. Tehát mi voltunk a jobbak!

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu