Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Péntek, 2021. szeptember 17., 10.59
https://kolozsvar.mfa.gov.hu/page/kerelembeadas

Felejthetetlen kirándulás Lakiteleken

2012. március 20., 21.01 Kedd / Arad

Idén 10. alkalommal került megrendezésre a Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesülete szervezésében a III. és IV. osztályosok számára kiírt „Kismatematikus” és „Kisnyelvész” verseny, aminek a Lakitelek Népfőiskola adott otthont.

Magyarország, Délvidék és Erdély (Nagybánya és Arad) közel 40 iskolájának 350 tanulója mérettette meg magát 4 fordulón keresztül az év folyamán, közülük 150 kisiskolás jogosult a magyarországi döntőre.

A megyei szakaszon Arad megye 9 iskolájának 108 diákja vett részt.

Az Alma Mater Alapítvány segítségével 6 Arad megyei iskola (Csiky Gergely Főgimnázium, Aradi Aron Cotruş és Aurel Vlaicu Általános Iskola, Kisiratosi Páter Godó Mihály Általános Iskola, Zimándújfalusi Általános Iskola és Nagyiratosi Általános Iskola) 22 diákja utazhatott a döntőre. Mint minden évben, a kisiskolások egy kiránduláson is részt vehettek, ezúttal a Szegedi Vadasparkban, ahol kellemes, tavaszi napsütésben ismerhették meg közelről 6 kontinens jellegzetes állatvilágát, a pingvinektől az óriáshangyászig, a hópárductól a törpe vízilóig. A 4 órás felfedezés után (mint pedagógus ajánlanám egy családi programnak is) indulhattunk is Lakitelekre.

Szikszai László egyesületi elnökhelyettes köszöntőjét követően elfoglalhattuk kellemes szobáinkat, majd indulhattunk is a nap másik meglepetése, az úszómedence felé. A megérdemelt lubickolás után finom vacsora várt, majd bemutattuk a Lakitelek Népfőiskola érdekességeit a gyermekeknek.

Frissen és kipihenten ébredtünk a másnapi versenyre. Mosolygós, de izgatott arccal várták a gyermekek az Apáczai Kiadó munkatársai közreműködésével összeállított anyanyelvi és matematikafeladatokat. A közel kétórás várakozást csocsózással, billiárdozással, golfozással s a Népfőikola területén való sétával tölthettük el.

Az ünnepélyes díjkiosztón Pálinkó Gyuláné Egyesületi elnök örömét fejezte ki, hogy évről-évre egyre több kisiskolás jelentkezik a megmérettetésre, megköszönve a gyermekek lelkiismeretes munkáját, a felkészítő pedagógusok segítségét, s nem utolsó sorban az Apáczai Kiadó támogatását. A díjkiosztás eredményhirdetése után megyénk két III. díjjal térhetett haza. Létrai Kamilla, a Nagyiratosi Általános Iskola IV. osztályos tanulója (felkészítő Molnár Anna) a „Kisnyelvész”, míg Spir Rebeka Petra, a Csiky Gergely Főgimnázium IV. osztályos diákja (felkészítő Pintér Mária) a „Kismatek” versenyén értek el szép eredményeket (a részletes feladatlapok és eredmények a www.kisiskolak.atw.hu webcímen megtalálhatóak).

Mosolygós arccal indultunk el hazafelé Lakitelekről, a negyedikesek kicsit bánkódva, hogy nekik ez volt az utolsó ilyen versenyük, a harmadikosok pedig már a jövőt tervezgetve. A felkészítő tanítók és a kisdiákok nevében köszönetet mondunk Hadnagy Évának, a Csiky Gergely Főgimnázium aligazgatójának, aki már évek óta főszervezője az Arad megyei kisiskolások e versenyen való részvételének, és külön köszönet az Alma Mater Alapítványnak, mely anyagi támogatást nyújtott a kiránduláshoz.

 

Leib Gáspár-György,

az Aradi Aron Cotruş Általános Iskola magyar tagozatának vezetője
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu