Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Csütörtök, 2020. február 20., 15.44
Nyári táborok a kereszténység szellemében

„Józanul lehet igazán szórakozni!”

Írta: Sólya Emília
2010. május 22., 22.00 Szombat

Hamarosan itt a vakáció, a nyári táborozások ideje. Ha még nincs programotok, esetleg nem tudjátok, mit kezdjetek magatokkal, illetve jó társaságra, kellemes környezetre és építő jellegű tevékenységekre vágytok, akkor figyelmetekbe ajánlunk öt nyári, erdélyi tábort, melyet a Keresztirány Ifjúsági Szolgálat szervez gyerekeknek és fiataloknak egyaránt.

Az I–IV. osztályosoknak szóló Bibliatábort Sólyomkővárnál (Şinteu – Bihar megyében, Élesdtől 25 km-re) szervezik, június 26. és július 2. között. Részvételi díj csupán 170 lej (testvéreknek 130 lej/fő). Jelentkezni lehet június 10-ig.

Az V–VIII. osztályosok Bibliatáborának helyszíne Pálpataka, Korondtól 10 km-re, időpont: július 20–27. Részvételi díj 180 lej (testvéreknek 140).

A bibliai történetek feldolgozása mellett, a szervezők nagyon sok játékot, vetélkedőt, kirándulást és más szabadprogramot tartogatnak a résztvevőknek.

Lesz Művészeti tábor is (14–25 évesek) szintén Pálpatakán, augusztus 1–7. között. A fiatalokat itt rengeteg kreatív munkacsoport és műhely várja, lesz tánc, ének, gitártanulás, színi kör, rajz/festés, fotó és még sok más érdekes dolog.

A szintén augusztus 1–7. között, Pálpatakán zajló Nyelvtáborba (14–25 évesek) azokat várják, akik legalább alapfokon tudnak beszélni német, angol vagy román nyelven. A részvevőknek külföldi vendégek mellett lesz alkalmuk fejleszteni nyelvtudásukat.

Az ötödikre, a Hagyományőrző táborra (IX–XII. osztályosok) augusztus 20–27. között kerül sor Pálpatakán. Sajátosságát a neve is jelzi, de a szervezők szerint a résztvevők a táborban nemcsak a magyar néphagyományokhoz kerülnek közelebb, hanem a Jézus által ránk hagyott értékekhez is.  

“Kisgyerekkorban az ember részesül valamilyen hitoktatásban, de ez abszolút gyerekszintű. A gyermekkorban megismert hit – ha nem fejlesztik tovább – banálissá válik. Ez nem jelenti azt, hogy Isten banális, hanem hogy a gyermekek személyisége fejlődött, de a hitük nem. Táborainkkal az a célunk, hogy az alapvető keresztény értékeket továbbadjuk a fiataloknak, mivel a társadalom egyre jobban szakad el azoktól az alapértékektől, melyeket mi magyarok már ezer éve hordozunk és ápolunk. Másrészt programjainkon szeretnénk megmutatni a fiataloknak, hogy nem csak úgy lehet szórakozni, ahogy azt maguk körül, a világban látják. Lehet józanul is nagyon jól, sőt sokkal jobban szórakozni, mint például részegen. Táborainkban megtapasztalhatják azt az érzést, amikor teljesen felszabadultan önmagam tudok lenni, nem kell megjátsszam magam, nem kell másokhoz alkalmazkodjak ahhoz, hogy elfogadjanak. Ez az, amiért sok fiatal visszajár ezekbe a táborokba és hívják a barátaikat is. Évről évre egyre több tábort szervezünk, hogy ne mondjunk vissza senkit” – nyilatkozta a Nyugati Jelennek az erdélyi szervezet vezetője, Sidó Éva, aki szerint nem csak katolikusokat várnak a táborokba. “A táborok nyitottak nem csak katolikusok számára, hanem mindenkinek, akit nem zavar, hogy mi katolikusok vagyunk” – tette hozzá.

Jelentkezni a www.kereszt

irany.ro honlapon lehet, ott egyébként bővebben olvashattok a táborok jellegéről, a programokról, részvételi díjról stb. 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Balla Piroska / Hétfõ, 2011. szeptember 05., 11.13 Válaszoljál rá!

résztvettem az Erdélyi Madridon és nagyon jól telt, a hitben megerősitett. Kérlek szóljatok ha még lesz hasonló jellegű -katolikus, ifjúsági- rendezvény, szeretnék résztvenni, önkéntes munkát vállalni. Piroska

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu