Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2021. május 15., 17.23
Felhívás

X. Országos Középiskolás Labdarúgótorna

2014. április 09., 19.53 Szerda

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány X. alkalommal szervezi meg az Erdély Kupa keretén belül, az Országos Középiskolás Labdarugó Tornát,2014. május 1–3. között, Szatmárnémetiben

A rendezvény társszervezője a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, a Szatmár Megyei RMDSZ és a Szatmárnémeti Magyar Ifjúsági Kezdeményezés.

Az labdarugó tornára 10 fős csapatok (9 IX–XIII. osztályos diák és egy tanár) jelentkezését várjuk.a

Jelentkezni 2014. április 18-án 16 óráig lehet.  A jelentkezési űrlapok letölthetőek a www.communitas.rohonlapról, ahol megtalálható a torna szabályzata is. A kitöltött űrlapokat a 0264/594-570-es fax számra vagy az erdelykupa@rmdsz.ro email címre várjuk.

Évről-évre nő azoknak a diákoknak a száma, akik szeretnének részt venni az Erdély Kupa keretén belül zajló tornák valamelyikén. Rendezvénysorozatunkkal egyre több fiatal figyelmét hívjuk fel a mozgás, a sportszerű megmérettetés fontosságára, a közösség, a csapatszellem erejére.

Az Erdély Kupa, jelentős kapcsolatteremtő hatással bír: az aktív sportolás lehetőségének biztosítása mellett elősegíti azt is, hogy a különböző városokban élő fiatalok megismerjék egymást, új barátokra tegyenek szert, tartós kapcsolatokat alakítsanak ki. Versenyeink azonban nemcsak a diákok, hanem a tanárok között is egyre erősebb kapocsnak bizonyulnak: ezek jelentős szerepet játszanak abban, hogy a különböző településen oktató pedagógusok közötti együttműködés közvetlenebb, intenzívebb legyen. Mi több, a személyes kapcsolatokon túl, az Erdély Kupa szilárd alapot biztosít az iskolák közötti párbeszéd kialakításához és fenntartásához, tapasztalatcserék lebonyolításához, közös projektekben való részvételhez.

Az eddigi visszajelzések rendezvényeink rendkívül pozitív hatásáról árulkodnak: tanárok, diákok számára egyszerre megtiszteltetés és kihívás a bajnokságon való részvétel. A magyarlakta megyékben minden évben selejtezők során dől el, ki vehet részt az országos megmérettetésen: ez igen pozitív, hiszen ezek az előválogatók is kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy a gyerekekben növeljék a versenyszellemet, tudatosuljon bennük, hogy iskolájuk képviselete megtisztelő.

Az Erdély Kupa népszerűségéről tanúskodik az évről-évre növekvő részvételi arány is. A legutóbbi labdarúgó bajnokságon már 11 megye képviseltette magát, közöttük olyanok is, amelyek különböző okok miatt eddig nem kapcsolódtak be a rendezvénysorozatba. Hasonló tendencia tapasztalható a kosárlabda esetében is, ahol egyre magasabb színvonalon zajlanak a megmérettetések.

További információk a szervezési valamint a lebonyolítási kérdésekkel kapcsolatosan igényelhetők:

1. Deák Ferenc, a 0725-729-967-os telefonszámon vagy a deakferencz@rmdsz.ro, illetve erdelykupa@rmdsz.ro email címeken vagy

2. Kákes Lóránd, a 0742-128-413-as telefonszámon vagy a suranonyil@yahoo.com email címen.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu