Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2020. augusztus 15., 22.04

Jelenidő

Szabó Mihály RMDSZ-es Arad városi tanácsost és leendő kollégáit a helybeli magyarság hatékony képviselete  motiválja
Szabó Mihály, Arad megyei jogú város tanácsának egyik leköszönő tagja az eltelt 4 évben a közvagyonért és mezőgazdaságért felelős szakbizottságban dolgozott, amelynek az alelnöke, de a szakbizottság ülésein ötször töltött be elnöki tisztséget. Tekintve, hogy az elnöki tisztséget a tanácsostársak döntése alapján töltheti be valaki, azt jelenti: a kollégák elégedettek voltak a munkájával.
Bővebben Péntek, 2020. augusztus 14., 10.40
Korszerűsíteni Tőzmiske község településeit
Haász Tiborral, a Simonyifalvát, Vadászt és Bélzerindet is adminisztráló Tőzmiske község polgármesterével visszatekintünk az eltelt négy évre, illetve megpróbáljuk a jövőt is előrevetíteni.
Bővebben Péntek, 2020. augusztus 14., 09.48
Három koronavírus-gócpont alakult ki szerdán Hunyad megyében. Az első a Zsil-völgyi Petrillán található, egy pünkösdi neoprotestáns gyülekezetnél, a második Marosbrettyén, az idősotthonnál, a harmadik pedig Szászvároson egy kereskedelmi cégnél, derül ki a megyei közegészségügyi igazgatóság adataiból. Mindhárom helyszínen karanténba helyezték a fertőzötteket és azokat is, akikkel azok az utóbbi napokban érintkeztek.
Bővebben Péntek, 2020. augusztus 14., 09.34
Fotó: IPJ Timis
Csütörtökön a déli órákban hatalmas dugó keletkezett a Temesvár–Arad országúton, miután felrobbant és kigyulladt egy ammóniumnitrátot szállító kamion egyik kereke. A robbanásveszélyes rakományt szállító kamionhoz kihívták a tűzoltókat, a rendőrök leállították a forgalmat mindkét irányban.
Bővebben Csütörtök, 2020. augusztus 13., 18.04
Faragó Péter: „A kormány hajtsa végre az életben lévő törvényeket!”
Az utóbbi időben Románia lakossága két kérdéssel szembesül. Azt lehet látni, hogy a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy két életben lévő törvénynek a végrehajtását elodázza. Teszi azzal együtt, hogy a jelzett törvények végrehajtását már tavaly megszavazta a parlament, benne az RMDSZ frakciója is.
Bővebben Csütörtök, 2020. augusztus 13., 09.12
Lassan alakul a legnagyobb aradi urbanisztikai projekt
Majd’ két évvel ezelőtt, 2018 decemberében városunk egykori polgármestere, Gheorghe Falcă nagy örömmel mutatta be Arad talán legnagyobb urbanisztikai projektjét: újabb híd a Maros fölött (két-két forgalmi, közszállítási és kerékpársávval ellátva), könnyebb forgalom az UTA-körforgalomtól egészen Újarad végéig, korszerűbb utak, valamint modernebb közszállítás.
Bővebben Csütörtök, 2020. augusztus 13., 09.09
Tanévkezdési kisokos
A tanévkezdés minden évben bonyolult és költséges dolog. Új ruhák kellenek, új felszerelés és ez kifog a szülők pénztárcáján, de ami kell, az kell. 
Bővebben Csütörtök, 2020. augusztus 13., 08.53
Mészár Sándor RMDSZ-es polgármesterjelölt otthonosabbá, lakhatóbbá, élhetőbbé tenné mindannyiunk szeretett városát, Aradot
Márciusban megírtuk, hogy Arad megyei jogú város RMDSZ-es polgármesterjelöltje Mészár Sándor. Az akkori jelöltállító közgyűlésen ismertette a programját, amire folyamatosan, részletesebben visszatérünk.
Bővebben Csütörtök, 2020. augusztus 13., 08.47
Három aradi orvos kapta el a koronavírust
Hivatalos közleményben foglalta össze az Arad Megyei Sürgősségi Kórház szerdán, hogy három orvos, köztük egy rezidens, megfertőződött az új koronavírussal.
Bővebben Csütörtök, 2020. augusztus 13., 08.44
Kis- és középvállalatok a helyreállítási stratégia középpontjában
A kis- és középvállalatok (kkv) kellene a koronavírus utáni időszak helyreállítási stratégiájának középpontjában legyenek, ugyanis a kkv-k képezik az európai gazdaság gerincét – hívta fel a figyelmet az Európai Néppárt képviselőcsoportja. „Az európai vállalkozások 99 százaléka kis- és középvállalat.
Bővebben Csütörtök, 2020. augusztus 13., 08.33
Közel állnak a Barza–Menyháza útszakasz javításainak a befejezéséhez
Gyors tempóban haladnak a Barza–Borossebes–Menyháza–Bihar megye határáig tartó útszakasznak a munkálatai. A kivitelező cég komolyan vette feladatát, az első réteg aszfaltot majdnem végig letették már.
Bővebben Csütörtök, 2020. augusztus 13., 08.27
Oktatórepülést végző helikopter köröz Arad fölött napok óta
Hétfő este óta nappal is, de sötétedés után is a levegőben kering egy kisebb méretű kék-fehér helikopter – az IAR–316B típusú gép nem permetez semmi ellen (főként nem szúnyogok ellen). Az aradi repülőtér szerdán délelőtt közölte, hogy nem kell pánikba esni: a helikoptert kezdő pilóta vezeti, csupán oktatórepülést végeznek.
Bővebben Csütörtök, 2020. augusztus 13., 08.23
A csáki Kula (Fotó: magyarvagyok.hu)
Mint azt korábban hírül adtuk, európai forrásokból újul meg Csák város (a köznyelvben Csákova) nevezetessége, a középkori lakótorony, amelyet a helybéliek Kulának neveznek. A Csáki Polgármesteri Hivatal kivitelezőt keres a 3,2 millió lejes beruházás megvalósítására.
Bővebben Csütörtök, 2020. augusztus 13., 08.18
Dr. Erdei Ildikó igazgatónő (Forrás: facebook.com)
Az államfő a napokban bejelentette, hogy 2020. szeptember 14-én biztosan lesz iskolakezdés, de az oktatási formák, a járványhelyzet függvényében, megyéről megyére, településről településre, iskoláról iskolára változhatnak. Milyen formában indulhat be az oktatás szeptembertől Temes megye legnagyobb magyar oktatási intézményében, a Bartók Béla Elméleti Líceumban? – kérdeztük dr. Erdei Ildikó igazgatónőtől.
Bővebben Csütörtök, 2020. augusztus 13., 04.00
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu