Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Csütörtök, 2022. december 01., 07.58

Jelenidő

Lendületben a marosillyei református templom őrei is
Adventi levélíró délutánt szerveztek a napokban a marosillyei református templom őrei. A gyermekeket, szülőket, pedagógusokat egybegyűjtő hangulatos adventi rendezvényen az Örökségünk Őrei programba benevezett dévai kilencedikesek csapatával beszélgettünk: Borsai Irisz Júliával, Lengyel Ágnessel, Sebestyén Arianával, Dobos Erikával, Kós Kingával és Both Ginával, valamint Szombati Gabriella osztályfőnökkel.
Bővebben Kedd, 2022. november 29., 20.32
Az EU-ban szükségszerű a körforgásos gazdaság
Az Európai Uniót is érintő, egymásra tevődő válságok az európai gazdaságok számos sebezhetőségére világítottak rá. Ezek közül talán a legnagyobb gond a kívülről importált nyersanyagoktól való függőség. Valódi európai körforgásos gazdaságot kell létrehoznunk annak érdekében, hogy ezt a függőséget csökkenteni lehessen.
Bővebben Kedd, 2022. november 29., 18.09
A világhírű Andrei Șerban először rendez Temesváron
Több szempontból is rendkívüli, kelet-európai ősbemutatóval zárja a 2022-es évet a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház társulata.
Bővebben Kedd, 2022. november 29., 18.06
Egy jó hangulatú délután a Kultúrpalotában
November 23-án, szerdán az Örökségünk Őrei című versenyre benevezett csapatunk, a Kultúrpalotánk őrei – Bálint Anna, Budacsek Tímea, Gyarmathy Tímea, Molnár Alexandra, Szatmári Kata és Tiba-Fischer Eszter (IX. A) – kultúrdélutánt rendezett, melynek helyszíne az aradi Kultúrpalota volt.
Bővebben Kedd, 2022. november 29., 18.04
Mindent meg kell tenni a közvetlen fegyveres konfliktus elkerülése érdekében a NATO és Oroszország között, mivel az esetleges eszkaláció a földrajzilag legközelebb eső területeket érintené a leginkább, ezért leginkább a béketeremtésre kellene fókuszálni, figyelembe véve a tél közeledtét – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Bukarestben.  
Bővebben Kedd, 2022. november 29., 17.18
A szervezet keddi, MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte, hogy pályázatot hirdettek a Magyar Iskolaválasztási Programjuk révén érintett óvodák, óvodai csoportok karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó foglalkozásainak támogatására.
Bővebben Kedd, 2022. november 29., 17.16
Hivatali visszaélésre való felbujtás miatt vádat emelt a korrupcióellenes ügyészség (DNA) a temesvári járványkórház osztályvezető orvosa, Virgil Musta ellen egy Covid-tesztekkel kapcsolatos ügyben.  
Bővebben Kedd, 2022. november 29., 17.15
Négyszázmillió lejt szán a kormány az izzók roncsprogramjára, az erről szóló határozatot kedden fogadTa el a kabinet – jelentette be az ülés elején Nicolae Ciucă.  
Bővebben Kedd, 2022. november 29., 17.14
Először gyúltak ki a fények a Botanikus parkban
Hétfőn este, a temesvári Botanikus park történetében először, a sétányokon kigyúltak a fények, az európai forrásokból megvalósított „okos” közvilágításnak köszönhetően. Európa jövendőbeli Kulturális Fővárosa újabb látványos megvalósítással gazdagodott.
Bővebben Kedd, 2022. november 29., 17.00
Két hónapos lesz az apáknak járó gyermeknevelési szabadság
Az eddigi egy hónap helyett legalább kettőt kell kivennie az apának, amennyiben az anya volt addig gyermeknevelési szabadságon – erről sürgősségi rendeletben döntött keddi ülésén a kormány.
Bővebben Kedd, 2022. november 29., 16.59
Karácsonyi koncert és kézműves foglalkozás
Mikulás-nap alkalmából az Aradi Magyar Ifjúsági Szervezet és az RMDSZ Arad Megyei Szervezete egy meghitt délutánnal készül a gyermekek számára.
Bővebben Kedd, 2022. november 29., 16.57
Blinken: Az Egyesült Államoknak eltökélt szándéka erősíteni jelenlétét a Fekete- és a Balti-tenger térségében
A Fekete-tenger stratégiai jelentőségű térség az Egyesült Államok számára és nem hagyja magát eltántorítani attól az eltökélt szándékától, hogy erősítse jelenlétét a Fekete- és a Balti-tenger térségében – hangoztatta az amerikai külügyminiszter kedden Bukarestben.
Bővebben Kedd, 2022. november 29., 16.56
November 29-én, ma 17 órától a Lippai Hildegardis Ház nagytermében tartja következő ülését a helybeli Degré Alajos Olvasókör.
Bővebben Kedd, 2022. november 29., 06.00
December 6-án, kedden 17 órától az RMDSZ Arad Megyei Szervezete székházának a nagytermében tartja előadását Czernák Ferenc, a Lippai Degré Alajos Olvasókör elnöke.
Bővebben Hétfõ, 2022. november 28., 18.37
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu