Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Vasárnap, 2020. július 12., 13.15

25 + 1. Erzsébet-, Katalin- és András-bál az Expóban

Írta: Gál Zoltán
2015. november 23., 09.05 Hétfõ / Arad

A Khell Levente–Homolka Ervin-páros idén ismét megszervezte az EKA- bált, már a 25 + 1. alkalommal. Tudni lehetett a választ előre, hiszen érződik is általában, ha a bál zökkenőmentesen zajlik, plusz két olyan emberről van szó, akik több bált szerveztek, mint össze lehetne számolni, de azért megkérdeztem: volt-e bökkenő, akadtak-e nehézségek stb. Természetesen nem, hiszen már nemcsak a szervezők, hanem a szponzorok, vendégek, mindenki ismeri és szereti a rendezvényt. Már hirdetni sem kell, olyan hamar elfogynak a jegyek, és kiforrott asztaltársaságok vannak. A fő támogatók az Aradi Polgármesteri Hivatal, az RMDSZ és az EMKE. Sőt, mi több, Bognár Levente alpolgármester közbenjárásával a bált felvették a támogatásra alkalmas aradi rendezvények listájára.

Idén rengeteg névnapost köszönthettünk: 13 Erzsébet, 20 Katalin és 12 András volt a bálban, legalábbis ennyiről tudnak a szervezők. Lehet, hogy páran nem vállalták fel kilétüket a nagyközönség előtt – mert elég nagy közönség volt, körülbelül közel 700 személy. A névnapjukat ünneplők mellett három születésnapos is jelen volt: Ferenczi Ibolya, idősebb Bartók András és Balogh Fábián, a Csiky Gergely Főgimnázium 9. A osztályos diákja – mind a 22 osztálytársa elkísérte a bálba, sőt osztályfőnöke, Pál Mária is ott volt. Felköszöntöttünk továbbá egy házaspárt is, akik a 49. házassági évfordulójukat ünnepelték.

Az ünnepelteknek egy nótacsokorral szerettek volna kedveskedni a szervezők, ezért a Temesvári Csiky Gergely Állami Színház művésznőjét, Fall Ilonát hívták meg vendégelőadóként. Fazakas Csaba református esperes is megosztott néhány gondolatot a részvevőkkel. Újítás is volt idén: a vendégelőadó mellé a szervezők előálltak a Sztárban Sztár – jobban mondva Bálban Sztár – ötletével is: Lovas Gábor, Bedő Tibor, Spier Tünde, Szabó Mihály és Wéber Tibor két-két dalt adtak elő, a végén pedig a közönség tapsának erőssége döntötte el, hogy ki volt a legjobb.

Természetesen volt tombola is. Az idei támogatók a következők: Turbucz Sándor Lőkösházáról, Simó Mária, Balla Géza, Godó Antal, EMKE, RMPSZ, Triola Plus zeneüzlet, Grand Hotel Glorius Makó, Universul Verde. Az ő adományaikból és felajánlásaikból állították össze a tombolán nyerhető ajándékokat.

A bálra igény van, és amíg igény lesz rá, a Le–Er gondoskodik róla, hogy megvalósuljon. A magyarországi, hasonló rendezvényekre való belépő vagy jegyek ára olykor több mint kétszerese az itteninek. Amit pedig rendkívül jó volt látni: évről évre több a fiatal a bálakban. Lassan, de biztosan megérkezik az utánpótlás, és egyelőre – a hangulatból és a beszélgetésekből ítélve – úgy fest a helyzet, hogy nagyon sokáig lesz még igény a Le–Er-bálakra. 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu