Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szerda, 2022. október 05., 02.54

A Majláthfalvi Napok sikere

Írta: Balta János
2022. augusztus 16., 18.33 Kedd / Arad

Az elmúlt hét végén szervezték meg a Majláthfalvi Napok programsorozatot, amely pénteken 20 órától szabadtéri diszkóval indult a kultúrotthon udvarán, ahol DJ DETTO és KOVÁCS TAMÁS hajnalig szolgáltatta a talpalávalót a helybeli és a környékbeli fiatalság számára.

http://www.finfocus.ro/kepzesek.html

Szombaton 10 órától az iskola udvarán kézműves foglalkozást, arcfestést szerveztek a gyerekeknek a helybeli pedagógusok és az aradi Csiky Gergely Főgimnázium tanárai. Ezzel párhuzamosan óriáscsúszda is működött, sporttevékenységeket szerveztek a gyermekeknek. A futballpályán

Utcák kupája névvel a majláthfalvi utcák futballcsapatai mérkőztek meg. A kispályás tornára 15-45 év közötti játékosokból álló 8 csapat nevezett be. Az I. helyet a Nagyutca, II.-at a Zöldutca, a III. helyet az Újtelep utca szerezte meg.

Este a felújított kultúrotthon színpadán léptek fel a Nagyváradi MM Pódium művészei Melegh Attila vezetésével, Húzd csak… címmel örökzöld operettrészletekkel szórakoztatták a nagytermet megtöltő közönséget.

 

 

Szentmise, színes felvonulás

 

Vasárnap reggel 10 órától szentmisét tartottak a helybeli katolikus templomban, közben megérkeztek az árusok is, akik kipakolták a portékáikat. A szervezők 17 órára tervezték a színes felvonulást az iskolaudvarról a művelődési ház udvarán lévő szabadtéri színpadhoz, de egy kiadós eső miatt mintegy 40 percet késett a program.

Az eső elvonulása után megtörtént a néptánccsoportoknak a színes felvonulása a nagyzerindi fúvósoknak a zenekíséretével. Majláthfalva lobogóját Rosca Alex és Mois Amália hordozták, akik Majláthfalván újraszervezték a néptáncot, egyelőre 5 párral megalakították a Nefelejcs tánccsoportot, amelynek a tagjai utánuk vonultak. Őket a vendég tánccsoportok követték, mindannyian bevonultak a szabadtéri színpad melletti részbe.

A színpadról Szomorú Sándor és Tamás Krisztina köszöntötték a székeken és padokon helyet foglaló, nagyszámú közönséget. Kiemelték Faragó Péter parlamenti képviselő, az RMDSZ Arad megyei elnöek, Péró Tamás RMDSZ ügyvezető elnök, valamint Sorin Ioan Negrei polgármester nevét. Ugyanakkor köszöntötték Korondi Józsa Erika kisiratosi, valamint Papp Attila nagyiratosi polgármestereket is.

 

 

 

 

A tartalmas program a környékbeli magyarokat is a helyszínre csábította

 

A résztvevők üdvözlését követően, a műsorvezetők a színpadra kérték Faragó Péter RMDSZ Arad megyei elnököt, parlamenti képviselőt, aki szeretettel köszöntötte a nagyszámú közönséget, ugyanakkor a program megszervezéséért köszönetet mondott az érdekvédelmi szövetség helybeli vezetőinek és az őket segítőknek. „Mindenkinek, aki valamivel is hozzájárult, hogy a helybeli és a környékbeli magyarság együtt lehessen, együtt szórakozhasson, megbeszélhessék egymással a mindennapos dolgaikat. Mert a közös dolgaink, örömeink baráti megbeszélése közelebb hoz egymáshoz, összetartó közösséggé formálja a megyebeli magyarságunkat.” Zárszavaiban gratulált a szervezőknek, jó szórakozást, kellemes együttlétet kívánt mindenkinek.

Péró Tamás RMDSZ megyei ügyvezető elnök, megyei tanácsos örömének adott hangot, amiért a tanácsos kollégákkal anyagi támogatást tudtak szerezni a majláthfalvi programhoz. Az nem csak a helybeli, hanem a környékbeli, sőt aradi magyarokat is a helyszínre csábítja, erősítve magyar közösségünk nagy családját. A maga részéről sok sikert kívánt a fellépőknek, jó szórakozást a nézőknek.

Sorin Ioan Negrei vingai polgármester üdvözlő szavait követően, házigazdaként köszönetet mondott Faragó Péter parlamenti képviselőnek, RMDSZ megyei elnöknek, amiért szívén viseli Vinga község településeinek a sorsát. Péró Tamás ügyvezető elnökkel, megyei tanácsossal, illetve a szintén jelen lévő Corina Crișan megyei tanácsossal együtt, hozzájárultak az infrastrukturális fejlesztésekhez szükséges pénzforrásoknak az előteremtéséhez. A maga részéről mindenkinek jó szórakozást kívánt.

 

 

Színes néptáncműsor

 

A néptáncgálát a helybeli, egyelőre 5 párból álló Majláthfalvi Nefelejcs nyitotta meg, fellépett a kisiratosi Gyöngyvirág, az ágyai Tőzike, a pécskai Búzavirág, a temesvári Bokréta, a vingai bolgár Bălgărce, valamint a román Liliac néptánccsoport. A táncműsort a majláthfalvi Nefeljecs zárta, a nézőteret megtöltő közönség vastapssal jutalmazta a táncokat.

A néptáncgálát követően a táncosokat, valamint a vendégeket (mintegy 70 személyt) az iskolaudvaron épült korszerű sportteremben adott vacsorán látták vendégül, öregbítve a majláthfalvi vendéglátásnak a hírnevét.

Utána fellépett sztárvendég, a székelyudvarhelyi Syntia, akinek a programja nemcsak éneklésre, hanem táncra is csábította a résztvevőket. Éjfélkor parádés tűzijáték következett, amelynek a biztonságos megszervezéséért köszönet jár Banyanszki György majláthfalvi tűzoltóparancsnoknak. Utána a Szinkron zenekar jóvoltából hajnali 4 óráig tartó szabadtéri bálon táncoltak vendégek és vendéglátók egyaránt.

 

 

Búcsúi szentmise

 

Hétfőn 10 órakor kezdődött a helybeli templomban a búcsúi szentmise, ahol a templomot megtöltő híveknek ft. Miklós Csaba plébános Szűz Máriának, a Megváltó édesanyjának az Isten iránti elhivatottságát, feltétel nélküli engedelmességét, szeretetét emelte ki – tudtuk meg Andresz József RMDSZ-elnöktől, polgármesteri tanácsostól.

 

http://www.finfocus.ro/kepzesek.html
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu