Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2020. május 25., 00.58
Elemi osztályok évzáró ünnepsége

A negyedikesekkel együtt elballagott a tanító néni is

Írta: Takáts D. Ágnes
2019. június 13., 14.06 Csütörtök / Arad

Bár a diákok számára az előttünk álló három hónap az év legkedveltebb időszaka, a Csiky Gergely Főgimnázium elemi osztályainak évzáróján Spier Tünde igazgatónő emlékeztette őket, hogy az iskolai napok, hetek, hónapok mennyi mindent mutattak meg nekik, mennyi mindenre tanították meg őket.

Június 13-án, csütörtökön reggel tartották a megye egyetlen magyar tannyelvű középiskolájában a kisebbek évzáró ünnepségét, ahol megkülönböztetett figyelemmel köszöntötték Bege Magdolnát, a Nyugati Jelen főszerkesztőjét, Bíró Emesét, a szülőbizottság alelnökét, valamint az egyház képviselőit, Jakab Istvánt és Vékony Zsoltot.

A napsütéses záróünnepélyen Vajdovics Jázmin és Teleky Zsombor harmadik osztályos diákok köszöntek el negyedikes társaiktól, akik nevében Veres Zsombor búcsúzott. Az ünnepség színvonalát Tapasztó Gujdár Péter szavalata és a kis gitárosok csoportjának előadása emelte, utóbbiak felkészítője Vékony Zsolt hitoktató volt.

 „Sok picinek tűnő dologból épül fel a világ körülöttünk, és mindaz, amit a tanítók irányításával sikerült az elmúlt években megtanulni, az már a tietek, nem veheti el tőletek senki, ezzel sokkal gazdagabbak lettetek. (…) Megkaptátok az útravalót, használjátok okosan, és soha ne feledjétek azokat, akik idáig elkísértek, és ezután is figyelemmel fognak kísérni” – szólt a diákokhoz Spier Tünde, majd elérzékenyülve köszönte meg Khell Jolán tanítónő munkáját, aki most, a negyedikesekkel együtt ballagva, elköszönt az iskolától.

Miután az előkészítő és I–IV. osztályosok pedagógusai értékelték az elmúlt tanévet, Bege Magdolna átadta a Böszörményi-díjat Gali Anita negyedik osztályos tanulónak.

Anita – a tanítónő elmondása szerint – öt éven keresztül folyamatosan részt vett a szavaló-, mesemondó- és regemondó versenyeken, a képregény-versenyre is jelentkezett – amelyhez tíz mesét és regét el kellett olvasnia, hogy a műve létrejöhessen –, és nagyon szép eredményeket ért el a megyében és az országos versenyeken egyaránt.

A díjazások sorozata itt még nem ért véget, ugyanis az Alma Mater Alapítvány jutalmazta a Kuruttyelnevezésű általános műveltségi vetélkedőn részt vett két csapat tagjait, majd Khell Jolán a Kispacsirtákat jutalmazta egy-egy tábla csokoládéval és oklevéllel, és a következőképpen szólt ballagó diákjaihoz:

„Mindig a tenni akarás jellemezte ezt az osztályt: tenni akartatok azért, hogy többet tudjatok, tenni akartatok az összetartásért, összetartozásért, barátságért. Jó volt látni, amikor dolgoztatok, amikor segítettetek egymásnak, vagy vigasztaltátok egymást. Fontos az iskola, de még fontosabb a család, mely biztosította számotokra azt a szeretetet, azt a biztatást, ami segített benneteket ezen az úton. (…) Szívből kívánom nektek, hogy mindannyian szerezzétek meg azt a tudást, azt a képességet, amely úgy visz majd előre az életben, hogy az nektek jó legyen, és boldoggá tegyen. Mindig tudjatok örülni az emberi értékeknek, a szeretetnek, a barátságnak, a becsületességnek, mert ezek fontos dolgok az életben.”

Khell Jolán 28 évig koptatta a Csiky Gergely Főgimnázium lépcsőit, és számos generáció nőtt fel a kezei között.

 „Szeretném megköszönni a szülők szeretetét, kitartását, a magyar iskola és pedagógusai iránt érzett elhivatottságot. (…) Külön köszönöm az iskola vezetőségének, hogy bármilyen gonddal, bajjal fordultunk hozzájuk, mindig mellettünk álltak, segítettek és megoldották a problémákat” – búcsúzott az iskolától a gyermekek Lola tanító nénije.

Az áldás, a közös imádság és a magyar himnusz felcsendülése előtt a negyedikesek még egy dallal búcsúztak a gyermekkor mesevilágától.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu