Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Csütörtök, 2021. január 28., 07.52
A legfiatalabb RMDSZ-es képviselő első sajtótájékoztatója

„A problémákat a parlamentben csak munkával lehet megoldani”

Írta: Pataki Zoltán
2012. december 13., 21.10 Csütörtök / Temes

Halász Ferenc megyei elnök és Molnár Zsolt, az RMDSZ-frakció legfiatalabb parlamenti képviselője csütörtökön a temesvári Magyar Házban megtartották a választási eredmények kihirdetése utáni első sajtótájékoztatójukat. 

Halász Ferenc elismerte, hogy némi szerencse is kellett a választási sikerhez, hiszen az RMDSZ jelöltjeire fele annyian voksoltak, mint idén júniusban. „2004-ben és 2008-ban néhány szavazaton múlott, hogy nem kerültünk be a temesvári, illetve a Temes megyei tanácsba – mondta Halász Ferenc –, most hozzánk pártolt a szerencse, négy év után visszanyertük a parlamenti képviseletet. Ki fogjuk elemezni, hogy a választóink miért nem mentek el vasárnap szavazni, de végül az eredmény számít, ami számunkra kedvezően alakult.”

A frissen parlamenti képviselővé választott Molnár Zsolt kommunikáció és PR-szakon szerzett diplomát, és civilszervezetek menedzsmentjéből mesterizett. A fiatal politikus első sajtókonferenciáján elmondta: mint Sógor Csaba EP-képviselő tanácsosa, három éve az EU-s kérdéskörrel foglalkozik, ezért legszívesebben ezt a tevékenységet folytatná az országgyűlésben is. „A másik kérdéskör, amivel szívesen foglalkoznék, a fiatalok munkaerőpiaci integrálása – mondta Molnár Zsolt –, mert szerintem meg kell könnyíteni a végzős középiskolás diákok és egyetemi hallgatók beilleszkedését a munkaerőpiacra.” Molnár Zsolt úgy véli, a másik fontos kérdéskör, amivel a parlamentnek foglalkoznia kell, az a munkahelyteremtés és a fizetések vásárlóerejének növelése, mert az alkalmazottak nagy része nem tud megélni a fizetéséből. Molnár Zsolt kifejtette: elsősorban a bánsági magyar közösség érdekeit fogja képviselni a parlamentben, de ugyanígy magénak érzi a 2-es számú választási körzet lakóinak megoldásra váró problémáit, akárcsak a megye egész lakosságának problémáit, amelyek megoldására együtt szeretne működni a többi Temes megyei képviselővel. ”Amikor szóba került, hogy jelöltessem magam, én azt kértem, hogy abban a kerületben indítsanak, ahol születtem és felnőttem. Utólag tudtam meg, hogy a 2-es számú választókerület, amelyikben indultam, az első három kerület között van a megyében, ahol a legjobb eséllyel indul magyar képviselőjelölt” – mondta Molnár Zsolt.

A fiatal képviselő lapunknak elmondta: nem fél attól, hogy a közel 600 fősre duzzadt román parlamentben nehéz lesz hallatnia a hangját. „Úgy hallottam, hogy a visszaosztás során bekerült képviselőket egyelőre az erkélyre ültetik, de meggyőződésem, hogy minden képviselőnek és szenátornak meglesz rá a lehetősége, hogy felszólaljon, és elmondja, amit akar. Különben sem hiszek abban, hogy a parlamentben hangosan kell ordítani ahhoz, hogy megoldjuk a problémákat, véleményem szerint a problémákat csak munkával lehet megoldani.” Molnár Zsolt parlamenti irodát fog működtetni Temesváron, amelynek programját később hozzák nyilvánosságra, de rendszeresen szeretne találkozni a vidéki választókkal és a kapcsolattartás fontos eszközének tartja a világhálót is.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu