Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Péntek, 2020. augusztus 14., 16.16
Hadjárat az illegális kampányolás ellen

A rendőrség vezetőinek lemondását követeli Falcă

Írta: Sólya Emília
2014. október 12., 17.00 Vasárnap / Arad

Victor Ponta miniszterelnök, államelnökjelölt aradi kampánystábja szombat este megtámadta az aradi önkormányzat alkalmazottjait, miközben azok a PSD illegális politikai hirdetéseit próbálták eltávolítani a közterület bizonyos pontjairól. Az információ Gheorghe Falcă aradi polgármester sajtóirodájából látott napvilágot, a közleményt vasárnap délben küldték el a sajtónak, részletezve a történteket.

A tájékoztatás szerint az önkormányzat rendeletére, a 370/2004. sz. törvény, illetve a 186/2006. sz. városi tanácsi határozat értelmében a polgármesteri hivatal hatáskörébe tartozó helyi rendőrség, illetve az Elba (közvilágítás) és a Polaris M Holding (takarítás) alkalmazottjai szombaton a városban nekiláttak az illegális politikai hirdetések eltávolításának. Feladatuk végzése közben több személy szidalmazni kezdte az önkormányzat alkalmazottjait, és többször megpróbálta megakadályozni őket munkájukban. A rendbontók a PSD kampányjeleivel ellátott, Ponta arcképét viselő gépjárművekkel érkeztek.

Falcă többek között azt sérelmezi: nem elég, hogy megkésve érkeztek a helyszínre, az Országos (nemzeti) Rendőrparancsnokság alárendeltségébe tartozó helyi hatóságok (IPJ) a rendbontók – „a PSD választási kommandójának” – azonosítása és megbírságolása helyett inkább a polgármesteri hivatal alkalmazottjainak az igazoltatásával voltak elfoglalva. A csendháborítók között felismerték a prefektúra szóvivőjét is.

Falcă elmondta: hétfőn hivatalosan, sajtóértekezlet keretében fogja lemondásra felszólítani az Arad Megyei Rendőrfelügyelőség vezetőségét, illetve a városi rendőrség parancsnokhelyettesét a történtek miatt.

„A közbelépési módból is látszik, hogy a rendőrség fedezi a PSD törvénytelenségeit, míg közösségünknek saját pénzből kell biztosítania a parkok őrzését. Ezúton is tájékoztatjuk a PSD-nek alárendelt rendőröket, hogy Arad nem egy közterület, amit csak úgy be lehet mocskolni az ő támogatásukkal” – nyilatkozta a polgármester, aki szerint a továbbiakban folytatják az illegális hirdetések eltávolítását, sőt arra kérik a lakosságot, hogy támogassák akciójukat.  

A történtekre minden bizonnyal a szocdemeknek is lesz magyarázatuk.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Szaki / Hétfõ, 2014. október 13., 10.40 Válaszoljál rá!

Ez a Falca megerdemel egy fenekberugast! Ilyen rovid lenne a memoriaja? 2009-ben a varos tele volt tuzdelve basescu ketiranyba nezo kampanyreklamjaval! Akkor nem voltak ervenyben a most idezett torvenyek? Hat Falca baratocskam ,a te es nasznagyod ideje lejart. Baratkozz meg a gondolattal,az uralkodasotok alatt elkovetett torvenytelensegek miatt,felelni fogtok !!!

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu