Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Péntek, 2022. augusztus 19., 17.15
Pártok feletti, nemzeti ügy a népszámlálás

„A számlálóbiztosnak mondjuk azt: magyarok vagyunk”

Írta: Pataki Zoltán
2011. szeptember 29., 19.00 Csütörtök / Temes

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Temes megyei szervezetének vezetői – Kása Zsolt elnök és Katona Mihály alelnök – szerdán sajtótájékoztatót tartottak az októberi népszámlálás kapcsán.

„A 2002-es népszámlálás adatai szerint Temes megye 677 926 lakosából 565 639 volt román, 50 556 magyar, Temesváron a magyarság aránya 7,6% volt – mondta Kása Zsolt. – A népszámlálás nemzeti ügy, pártok feletti nemzeti érdek, ezért elsősorban most erre összpontosítunk. Az EMNT és az EMNP közös kampányának fő célja az, hogy minden családhoz eljussunk, és gyakorlati útmutatókkal lássuk el az embereket. A népszámlálási biztos kérdésére mondjuk azt: magyarok vagyunk. És figyeljünk oda, hogy azt írják be tollal – és nem ceruzával! – a nemzetiségünket („etnie”) rögzítő kérdéshez: „maghiar”. Ugyanígy, az anyanyelvünkre vonatkozó kérdésre is ez a válasz: „maghiar”.” Az adatszolgáltatás a hatályos szabályozás szerint kötelező, elmulasztását büntethetik. Fontos tudni azt is: ha valaki nem tartózkodik ott, ahová a személyi igazolványa szól, a háztartásban élő családtagjai bediktálhatják annak adatait, vagyis javasolt, hogy ha van a családban más városban élő egyetemista, vagy külföldön tartózkodó rokon, akkor a családnál legyen annak személyi igazolványáról egy másolat (vagy ismerjék a pontos személyi számot). Bármilyen népszámlálással kapcsolatos információ a www.magyarnaklennijo.rohonlapon, illetve a 0264-308-208-as (kolozsvári) telefonszámon megtudakolható, elektronikus postacím: nepszamlalas@emnt.org.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: betty boop / Vasárnap, 2011. október 02., 13.43 Válaszoljál rá!

ha magyarul beszeltek,akor magyarok vattok!!!nemis gondoltam volna hogy eppen iljen fafeljuk vattok!!!

Hozzászólt: magyar / Péntek, 2011. szeptember 30., 22.22 Válaszoljál rá!

te most szivatsz?:-DD

Hozzászólt: @magyar / Péntek, 2011. szeptember 30., 21.50 Válaszoljál rá!

Miért maradjon román,ha székely és miért legyen magyar,ha székely?!

Hozzászólt: magyar / Péntek, 2011. szeptember 30., 13.06 Válaszoljál rá!

@góbé-nak. Örüljön neki, hogy most megkapja. Mit gondol, h. csak úgy jár valakinek a magyar állampolgárság?Fizetett ő Magyarországnak egy bani v. fillér adót is? Mire föl, h. egykor az is Magyarország volt? Na és. Elzász és Lotharingia is Németországhoz tartozott és német állampolgárok azok? Nem. Akkor meg? Nem volt joga megsértődni anno(2004) és most sincs. Maximum megtisztelve érezheti magát és hálás lehet, h. Orbánék megteremtették a lehetőséget rá.

Ha meg nem kell, maradjon csak román, nekem mindegy. Én megkértem az biztos.

Hozzászólt: nagyValaki / Péntek, 2011. szeptember 30., 12.57 Válaszoljál rá!

Ugyan már a "góbé" fedőnevű alak csak provokál. Ennyi. Kíváncsi a reakciókra.

Hozzászólt: nagymami / Péntek, 2011. szeptember 30., 10.12 Válaszoljál rá!

Megáll az ész! Hihetetlen, hogy magyarul beszéő/író embert - lásd góbé - ennyire meghülyítsen (bocsánat!) a Bukarestből származó magyarellenes propaganda.Hiszen köztudott, hogy a székelyek a legbüszkébb magyarok, sok esetben az anyaországi magyarnál, (aki különböző okok miatt sokszor sunyít..) is büszkébb és jobban ragaszkodik magyarságához! Várhatóan megerősödik a székelységet tévútra vezető propaganda, ez olyan mint amikor a fától nem látjuk az erdőt...

Hozzászólt: pityu / Péntek, 2011. szeptember 30., 08.20 Válaszoljál rá!

Egyszer régen történt,hogy egy magyar vagy székely embernek a szőlőjét elverte a jég.Nézi az ember mit lehet itt tenni mostmár,egyszer aztán felkap egy karót és elkezd vele ütni verni a szőlő között ,közben bőszen kiabál, na lássuk Uram Isten miremegyünk ketten?

Hozzászólt: @góbé / Péntek, 2011. szeptember 30., 05.31 Válaszoljál rá!

Az a székely,akit kiszavaztak 2oo4.dec.5-én a magyarok a magyar nemzetből,ha kedve szottyan rá inkább válasszon más etnikumot magának ,mint a magyart!Vallja magát hunnnak,vagy bulgárnak!

Hozzászólt: kárcsi / Csütörtök, 2011. szeptember 29., 22.57 Válaszoljál rá!

úgy te majon, ahogy az oltyán meg a moldvai is románnak vallja magát.

Hozzászólt: góbé / Csütörtök, 2011. szeptember 29., 21.33 Válaszoljál rá!

És a székely,ha még a rovásirást is beszéli,hogyan mondja,hogy magyar?

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu