Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Vasárnap, 2020. április 05., 17.20

Alkalom együttlétre, hagyományőrzésre

Írta: Jámbor Gyula
2013. február 10., 20.44 Vasárnap / Arad

A hét végén a farsangi bálok valóságos hulláma csapott át régiónkon – nem is csoda, hiszen holnap húshagyó kedd, holnapután pedig a hamvazószerdával elvileg vége a farsangi mulatságoknak – bár manapság ezt már nem veszik annyira komolyan.

Aradon mindenesetre szombaton este megtartották a vasárnapba nyúló 8. farsangi „megabált”, amelyen – mint minden egyes alkalommal az elmúlt hét esztendőben – mindenki nagyon jól érezte magát, aki szórakozni akart. Minden megvolt ugyanis hozzá – két jó zenekar, énekesnőkkel, kulturális műsor, vidám jelmezparádé, igazi sztárvendég, tombola, a hatalmas terem két sarkában ingyen (!) jó fehér- és vörösbor 20 literes kiszerelésben (és nem volt tolongás a csapnál!), valamint tánc annyi, amennyit a lábak elbírtak.

Pontban este kilenckor az immár méltán híres LEER-főrendező-páros (Khell Levente és Homolka Ervin) LE-je üdvözölte a megjelenteket (akik közül addig sokan már táncoltak egy sort), a főszervező EMKE elnök asszonyát, Matekovits Máriát, a másik támogató, az RMDSZ megyei elnökét és Arad alpolgármesterét, Bognár Leventét, aki így fogalmazott: az aradi magyarság farsangi bálja az együttlét és a hagyományőrzés alkalma, erőgyűjtés a mindennapokhoz. De nem is szaporította a szót, mert jött a Pécskai Búzavirág három szép, különböző vidékekről gyűjtött remek táncával, s nemsokára kezdődött a maskarák felvonulása. Bevezetőként a házigazdák – a Khell–Homolka és a hozzájuk csatlakozott Zaiţ házaspár – vidám bajor (?) jelenete dobta fel a hangulatot. Aztán jött Edvárd király, Dániel és a tündér, a Nem lesz ennek jó vége c. produkció öt-öt igen vidám és szellemes, kámzsás csajból és fickóból álló „szupercsapat” (a jelenet gyönyörű gregorián zenével indult és „orgiával” zárult), jött az indián, a tiroli vadász (nyomták a szöveget is, például ilyeneket: hungarische, aradische, gajische), Göngyszemország királynéja és királya (sikeres makutyi dumával), Hédi és Hanne, Bűbájos boszorka, Borboszorka, Aradi Hungerei (ha jól értettük) Micivel és Móriccal – szóval volt min törnie a háromtagú zsűrinek a fejét. Végül is salamoni döntést hoztak: mindenkit megdicsértek (nem is érdemtelenül). Elhangzott azonban az is, hogy ez a bál a felnőttek játéka, főleg az ő jelmezeikre kíváncsiak.

Lassan eljött a 11 óra, s a magyar könnyűzene egyik nagyasszonya, Kovács Kati fellépésének ideje. A művésznő nemcsak összetéveszthetetlenül egyéni hangjával, hanem kedves lényével, közvetlenségével is megfogta a bálozókat: hetven percen át énekelt nekik, „rendelésre” is óriási repertoárjából, nem hagyva ki legnagyobb slágereit, és hajnali fél kettőkor (!) a menedzsere szabadította ki a dedikálás reményében hatalmas sort kiálló rajongók karmaiból.

Köszönjük, művésznő, hogy itt volt!

Ezt követően a „nagy szám” a tombola volt, amelynek tárgyait többek között az RMPSZ, az RMDSZ, a Szegedi Halászcsárda, a Baby Fashion szolgáltatta. A főnyeremény egy tévékészülék volt, amelyet Simon Dorottya, a Búzavirág tagja vihetett el. Aztán már „eseménytelenül” telt az idő, hogy meddig? Hát biztosan sokáig, mert amikor a krónikás hajnali négy után elhagyta a helyszínt, a többségnek még nem akaródzott mozdulni…

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: A & B / Csütörtök, 2013. február 14., 09.18 Válaszoljál rá!

Hallottuk, hogy nagyon jó buli volt.Sajnáljuk, hogy nem lehettünk ott, egyszerűen nem sikerült meghívókat szereznünk . Reméljük, jövőre szerencsésebbek leszünk és sikerül eljutnunk.
Ui. Jó lenne, ha azok, akiknek idén valami nem tetszet (pl. a zene ) jövőre nem foglalnák el a helyeket.

Hozzászólt: Stuber Zoltán / Szerda, 2013. február 13., 15.07 Válaszoljál rá!

Akkor most úgy érzem, tisztáznom kell egy-két dolgot. A Party-Mix zenekar mindössze 4 éve működik. Előtte (jórészt) más tagokból állt és a neve Poly-Dy volt. A névváltásra azért is került sor, mivel már senki nem maradt a bandában az alapító tagok közül. Nagyjából az új névadástól kezdtünk együtt dolgozni Stadler Andival, aki sokkal színesebbé tette fellépéseinket és sokak kedvencévé vált. Sajnos Ő is és billentyűs barátunk, Szenes András is mára már más utakon járnak. Mindent összevetve, kedves @állandó bálazó és tisztelt @Pista: valamilyen szinten mindkettőjüknek igazat kell adnom, egyrészt akarva-akaratlanul is vissza kellett térnünk régebbi repertoárunkhoz, de mégis azt szerettük volna, hogy a közönség kellemes emlékekkel térjen haza a mulatságból, ezért gondoltunk arra, hogy teret biztosítsunk egy friss tehetségnek, akit méltán megérdemelt tapssal hálált meg a közönség, másrészt pedig a muzslyai Délibáb együttest azért hívtuk meg a bálba, hogy valóban ne csak a mi, sokak által elunt és sablonos zenénket kelljen hallgatnia.
Egyébként pedig idén sem és az elmúlt bálak előtt sem mi lobbiztunk a mega-bál zenéléséért, egyszerűen eleget tettünk a szervezők kérésének, ami nagyjából abban merült ki, hogy megbíztak minket (értsd Horváth Róbert), hogy a rendezvény zenei részét - a sztárvendég szereplésétől eltekintve - úgy hozzuk össze, hogy minden korosztály vagy zenei irányzat elkötelezettje maximálisan jól érezze magát. Gondolom, mindenki tisztában van azzal is, hogy mivel nem vagyunk egyformák, minden dologra másként reagálunk, ezért tökéletes buli, bál, lakodalom nincs és nem is lesz soha. Mindig akad néhány elégedetlen vendég is, de nyilvánvalóan egy ilyen mérvű rendezvényen (több, mint 900 vendég!!!), ezek száma is arányosan nagyobb egy 100-150 személyes buliból keserű szájízzel távozók számához képest...

Köszönöm megértésüket!
Stuber Zoltán

Hozzászólt: Pista / Kedd, 2013. február 12., 13.13 Válaszoljál rá!

Nem hinnem ,hogy maguk alatt vagjak a fat a Party-Mix zenekar tagjai, hanem evrol-evre lehetoseget adnk az aradi kozonsegnek mas egyutteseket is megismerni.
Megegyszer koszonet mindekinek ez volt \"a balok-balja\"!!!!!!
Gratulalok!!!

Hozzászólt: álladó bálazó / Hétfõ, 2013. február 11., 21.55 Válaszoljál rá!

Tényleg maximális köszönet és gratula a \'Party-Mix\' zenekarnak,ha valóban az ő ötletük volt,csak az egésznek az a csavarja,hogy valószínűleg,sőt biztos,hogy ők már képtelenek olyan színvonalat nyújtani,hogy az embereknek felejthetetlenné tegyenek valamilyen fellépést.Ugyanazt a sablonost,már unalmas programot nyújtják mint 30 éve,csak mindig más tagokkal.Egyszóval okos dolgot tettek,csak közben maguk alatt vágják a fát.

Hozzászólt: Stuber Zoltán / Hétfõ, 2013. február 11., 21.25 Válaszoljál rá!

Véleményem szerint is valóban ez volt az eddigi legsikerültebb expós farsangi mega-bál. Minden tiszteletem a két fő szervezőnek, de nem hagyhatom szó nélkül azt az apró tényt, hogy a Délibáb együttes fellépéséért kizárólag kollégámnak, Horváth Róbertnek jár ki a dícséret. A múlt esztendei bálon fellépő M-6 Expressz zenekar is neki köszönhetően vállalta az aradi vendégszereplést.
Bizom benne, hogy a jövőben még több szórakoztató zenekart ismerhet meg a nagyérdemű aradi magyarság a LeEr rendezvényeken.

Kiváló tisztelettel: Stuber Zoltán, Party-Mix zenekar

Hozzászólt: Marci / Hétfõ, 2013. február 11., 21.12 Válaszoljál rá!

Elegans kornyezet, kivalo hangulat , remek rendezes!
Kovacs Kati es a Delibab egyuttes meghivasa telitalalat volt!!!
Minden tiszteletem a LEER-nek, a legaprobb reszletekig mindent kidolgoztak es felugyeltek!
Jovore veletek ugyanott!
Szep volt fiuk!

Hozzászólt: bulizó / Hétfõ, 2013. február 11., 10.45 Válaszoljál rá!

Az egész nagyon jó volt. Mindegyik expó-s közül ez volt a legjobb. .Kovács Kati élő zenei kísérettel énekelve leseperte a sok CD-röl \\\" énekelő\\\" magyarországi elöadó sztárt ( Bangó, Vikidál,Pataky stb.).
Plusz pont a szerbiai magyar egütesnek, akik többször is zenéltek az éjszaka folyamán. Bánhatja, aki korán elment ,mert az igazi buli csak hajnal feé kezdödött, amikor vajdasági Délibáb együttes és a fantasztikus énekesnőjük az egekig fokozták a hangulatot.brzzz
Legközelebb hol lépnek fel ?

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu