Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Vasárnap, 2020. szeptember 27., 12.09
Járvány közepette, rendhagyó Aradi Magyar Napok

Az RMDSZ-székházban várják a meghívót igénylőket

Írta: Balta János
2020. szeptember 15., 18.00 Kedd / Arad

Faragó Péterrel, az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének az elnökével, parlamenti képviselővel a hamarosan kezdődő Aradi Magyar Napok idei programját értékeljük.

 

– Elnök úr, manapság, amikor a vírusjárvány szinte minden szinten beleszól az eddig megszokott életvitelünkbe, gondolom, az Aradi Magyar Napok idei programja is rendhagyó módon zajlik. Ön ezt hogyan látja?

– Idén valóban rendhagyó Aradi Magyar Napokat szervezünk és sokáig azon gondolkoztunk, ilyen körülmények között szükséges-e megszervezni? Úgy éreztük azonban, az aradi magyar közösségnek szüksége van e program-sorozatra. Mert azokról a magyar alkalmakról van szó, amikor megélhetjük az identitásunkat. Éreznünk kell, hogy részei vagyunk a magyar kultúrának, ezért ha nehezebb körülmények között is, de találkoznunk kell egymással. Rendhagyó módon tehetjük, mert a járvány miatt nagy tömegeket megmozgató programokat nem szervezhetünk. Idén nincs lehetőség a program előtt, illetve után együtt eltöltött beszélgetésekre, amikor is egy pohár bor vagy kávé mellett, kellemes, baráti körülmények között együtt voltunk. Sajnos, e jó szokást idén a járványhelyzet felülírja, de akkor is: az aradi magyar közösségnek nem szabad lemondania az együttlét öröméről!

– Hogyan sikerült fellépőket toborozni a programokhoz?

– Az alaposan megnehezített határátlépések ellenére, sikerül idén is jó színvonalú, minőségi programokkal fűszerezett négy napot felkínálni a magyar embereknek. Bízom benne, hogy betartva a járványügyi intézkedéseket, a szájmaszkviselés, a megfelelő távolságtartás és a kézfertőtlenítés kötelezettségeit, a programokat teljes biztonsággal tudjuk majd megszervezni. Mindenki talál majd magának egy-két kedvére való eseményt.

– Hogyan lehet bejutni a programokra?

– Kizárólag meghívók alapján tudjuk az embereket beengedni a programokra. A meghívók keddtől igényelhetők személyesen az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének a székházában, ezért arra kérek mindenkit: fogadják el az érvényben lévő hivatalos óvintézkedéseknek a szabályait! Csak így tudjuk mindenki számára biztonságosan követhetővé, élvezhetővé tenni a programokat, a koncerteket.

– A meghívók korlátozott számban állnak-e rendelkezésre?

– Természetesen, a járványügyi intézkedések miatt nem érvényesek az eddigi módszerek, hogy bárki, bármikor jöhet egy-egy programra, ahol biztosan van helye. A hivatalos intézkedések miatt sajnos, csakis korlátozott számban engedhetünk be embereket a programokra. Ezért szükséges, hogy mindenki személyesen igényelje a meghívóját, hogy szervezők minden résztvevőnek rögzíthessék az adatait. Ezzel együtt, mindenkit nagy szeretettel várunk, vegyenek részt az Aradi Magyar Napok idei programjain is!

– Köszönöm szépen a tájékoztatót!

– Én köszönöm a lehetőséget.

 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu