Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2020. január 20., 06.07
PD-L–RMDSZ-uralom az aradi önkormányzatban

Bognár Levente most már hivatalosan is alpolgármester

2008. június 20., 16.30 Péntek / Arad

Az aradi önkormányzat pénteki, alakuló ülésén hamar kiderült, ki trancsírozza majd a húst a 23 tagú testületben az elkövetkező négy évben, és ebből kifolyólag ki panírozhat karajt, és kinek lesz a pörköltje mócsingból.

Mert amikor felkérték a pártokat, jelentsék be a frakciók megalakítását, Adrian Niţu lépett a mikrofonhoz, hogy közölje, a PD-L 15 és az RMDSZ két tagjából közös frakció alakult. Rajta kívül csak a szociáldemokraták jelezték háromtagú frakciójuk megalakítását, a két liberális tanácsos hallgatott, a konzervatív Dorel Popa pedig betegség miatt hiányzott. Így aztán nem volt gond a pártok között már előre levajazott két alpolgármester – Bognár Levente és Ovidiu Marian – megválasztása.

A tegnapi ülésen egyébként négy bejutott tanácsos mondott le mandátumáról a listán utána következő javára: Gheorghe Huţiu, Constantin Igaş, Florin Didilescu és Tóth Csaba. Tóth helyét Pénzes Gyula foglalta el, ő és Bognár Levente képviselik most az RMDSZ-t.

Ezt követően már olajozottan folyt a mandátumok igazolása, az eskütétel – Bognár és Pénzes magyarul is, Isten engem úgy segéljen-nel tette le az esküt az Alkotmányra és a Bibiliára –, majd Gheorghe Falcă is letette a hivatali esküt.

Rövid hozzászólásában megköszönte minden aradinak, aki rá szavazott, a 2004–2008 között dolgozó tanácsosoknak, akik nélkül a városfejlesztési tervek nem valósulhattak meg. És természetesen nem állhatta meg, hogy beszóljon a jelen lévő Gavril Popescu prefektusnak is, mondván, csapatban kellene dolgoznia a városi és megyei önkormányzatnak a prefektúrával, ám a kormány helyi képviselője Falcă szerint „lövészárokba helyezkedett”. A második nyilát a Környezetvédelmi Felügyelet (Garda de Mediu) kapta, és annak vezetője, Székely Attila, aki a polgármester meglátása alapján „nem kellene a kormány eszköze legyen”, utalva ezzel az utóbbi időben kirótt büntetésekre.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Nagy István / Vasárnap, 2008. június 22., 15.22 Válaszoljál rá!

Bognár jelölése kizárólag választástechnikai kérdés volt. A szervezet jelölte, hogy ezt ő mennyire akarta vagy várta el az más kérdés. A jelöléseket ismerve elmondható, hogy ha nem indul, akkor nem lett volna tanácstag, tehát alpolgármester sem. De akkor most magyar alpolgármester se lenne Aradon, ami négy évig mégis csak a civil szervezetek előnyére lesz.

Hozzászólt: CSAKEGYARADI / Vasárnap, 2008. június 22., 12.30 Válaszoljál rá!

Ugyan, Bognár is azért lett alpolgármester, mert senkit nem engedett a fazék közelébe, magát nyomta előtérbe az RMDSZ-ben is. Az meg badarság volt, hogy ő jelöltette magát polgármesternek, amikor világos a magyarok tudják, belőle úgysem lesz főnök a városban, tehét inkább Falca-ra nyomták a pecsétet. Jelölése nem volt több pojáca-ugrálásnál, mint ahogy Bognár is odadobná vagyona egy részét a szereplért.

Hozzászólt: Nagy István / Szombat, 2008. június 21., 11.11 Válaszoljál rá!

Ugyan, kedves EP. A 4,77%-nyi 2889 szavazat a 60 620-ből Levente Falcă általi elfogadottság híján nem alpolgármester-csináló.
Ezen a 2889 szavazaton azonban nagyon el kellene gondolkodjon nem csak Levente, Tóth Csaba és király András, hanem Ön is, mert ez a Levente+aradi RMDSZ közösségi elfogadottságának is egyik tükre.

Hozzászólt: Murvai Miklós / Szombat, 2008. június 21., 10.12 Válaszoljál rá!

Kedves EP! Ellent kell mondanom, mert Ön nem tudja mit tud törvényes keretek között egy BÁTOR alpolgármester megoldani, tehát nincs viszonyítási alapja a teljesítmény értékelésére.
Én az alprefektusi tisztségről beszéltem és nem az alpolgármesterségről.

Hozzászólt: EP / Szombat, 2008. június 21., 09.43 Válaszoljál rá!

Ilyenfajta gratulacio nem helyenvalo!A fair playt ezzel nem nyeri meg uram!Bognar Levente, a lehetösegekhez kepest,sokat tett az aradi magyarsagert,lehet hogy nem minden olyan latvanyos, de apro teglakbol is lehet epiteni.En mindenkeppen gratulalok Leventenek es örülök,hohy meg par evig van egy "magyarunk"a politikai hovatartozasa meg nem feltetlenül jatszik jelentöseget.Lenyeg ,jol vegezte a dolgat eddig is.
U.I.a valasztok "csinaltak"alpolgarmester belöle

Hozzászólt: Murvai Miklós / Péntek, 2008. június 20., 22.09 Válaszoljál rá!

Gratulálok Levente!
Most már biztos, hogy kihúzod nyugdíjazásodig a munkanélküliség réme nélkül.Most már mindent megtehetsz a magyarságért, úgy ahogy annakidején megígérted, amikor munkanélküliből alprefektust "csináltunk" belőled.Akkor sem Feri sem jómagam nem fogadtuk el a jelölést, mivel volt megbízható "civil" megélhetésünk.

Hozzászólt: Nagy István / Péntek, 2008. június 20., 17.16 Válaszoljál rá!

Szép új világ. PD-RMDSZ-L. Harmóniába oldotta a magyar érdekképviseletet a sarló-kalapácsos párt is, igaz annak már 60 éve lassan.

<%freshnews%>
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu