Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2020. szeptember 28., 02.41
Fiókszervezetet nyitott Aradon a kolozsvári Szakállas Fívérek

Cél a megyei kórház megsegítése

2020. március 25., 16.42 Szerda / Arad

Folytatja romániai terjeszkedését és Nagybánya, Brassó, Craiova, Iaşi, Nagyvárad, Szatmár, Nagyszeben, majd Suceava után Aradon is fiókot nyit a kolozsvári Beard Brothers (magyar fordításban: Szakállas fivérek) civilszervezet!

Az aradi fiókszervezet eltökélt szándéka segítséget nyújtani ebben az embert próbáló időszakban az Arad Megyei Kórháznak, konkrétan támogatók bevonásával orvosi felszereléseket vásárolni a kórház számára.

A Beard Brothers alapítói hisznek az emberi jóságban, és meggyőződésük, hogy együttes erővel képesek pozitív irányba lendíteni a dolgokat, amire ebben az időszakban különösen szükség van.

„Mi még hiszünk az emberi szépségben, csak ki kell bontakoztatni” – vallja Cornel Marian Hoza, a kolozsvári civilszervezet alapító elnöke, aki szerint szervezetük képes társadalmi szerepvállalásra ösztönözni az embereket.

Az ország egyik legextrémebb civilszervezeteként számon tartott Beard Brothers 2013 novemberében alakult Kolozsváron néhány szakállas jó barát összefogásával. A fiatal, kezdeményező szellemű ötletgazdák hiszik, hogy aktív és felelősségteljes társadalmi szerepvállalásukkal képesek változtatni az emberek mentalitásán, ugyanakkor hatékonyan fellépni a társadalmi sztereotípiák és mindennemű diszkrimináció ellen.

Az állandó megújulás alatt álló civilszervezetet fiatal, dinamikus, összetartó csapattagok alkotják. 2015-ben a szervezeten belül létrejött a The Sisterhood nevű „leánytagozat”, majd 2016-ban a Volunteer Crew, melyhez önkéntes munkát vállaló fiatalok csatlakoztak az élet minden területéről.

A Szakállas fivérek az évek során több kolozsvári sikeres projekttel bizonyítottak és hívták fel magukra a közvélemény figyelmét. Két évvel ezelőtt (Wheels for Life c. kampány) két mentőautót vásároltak az összegyűjtött pénzadományokból a kolozsvári SMURD rohammentő-szolgálatnak. Kolozsváron elindították a The Beard Mobil nevű ingyenes taxis szolgálatot kizárólag fogyatékkal élő személyek szállítására, de sikerült egy speciális felszereltségű mikrobuszt is vásárolniuk értelmi fogyatékos gyermekek számára. Ezenkívül tanintézményeket támogatnak, oktatási programokat bonyolítanak fiatalok számára, környezetvédelmi projektekben vesznek részt stb.

Az aradi fiók (Beard Brothers Arad) célja olyan komoly támogatókat megmozgatni, akiknek a segítségével orvosi felszereléseket vásárolhatnak a járvány elleni küzdelem első vonalában dolgozó Arad Megyei Kórház számára.  

Aki szeretne többet megtudni a kolozsvári szervezetről, annak főbb támogatóiról és programjairól, látogassa meg weboldalukat: https://www.beard-brothers.ro/.

Az aradi fiók első lépéseit a https://www.facebook.com/beardbrothersarad/ oldalon követhetik nyomon; ha nincs is lehetőségük adományozni, nagy segítség, ha az aradi oldalt minél többen megosztják, népszerűsítik.

Önzetlen felajánlásaikat a következő bankszámlaszámra van lehetőségük elküldeni:

Beard Brothers Arad RO74 BTRL RONC RT02 4973 5204 – Banca Transilvania.

 

Cs. E.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu