Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szerda, 2020. február 26., 00.21

Csekély büntetés a zádorlaki gyerekverő óvónőnek

Írta: Sólya Emília
2008. június 20., 15.30 Péntek / Arad

Csupán 10%-os fizetéslevonást kap az az óvónő, aki a zádorlaki óvodában néhány héttel ezelőtt ittas állapotban megütött egy kisgyermeket. Mint azt korábban megírtuk, egy édesanya panaszt emelt a rendőrségen, ahol azt sérelmezte, hogy négyéves gyereke kék-zöld foltokkal tért haza az óvodából.

Az ügyben eljárás indult, a zádorlaki általános iskola igazgatósága pedig pénteken meghozta a döntést: a nyugdíjas korú asszonynak csupán a fizetését vonják le hat hónapig, mivel eddig semmilyen viselkedési probléma nem volt vele. A büntetés sokak szerint igen csekély, az iskolaigazgató diszciplináris bizottsága azonban elegendőnek találta.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Nagy István / Szombat, 2008. június 21., 11.24 Válaszoljál rá!

"az iskolaigazgató diszciplináris bizottsága" - KIÉ??? MICSODA???

Pedagógusként híve vagyok a gyermekbotlás elleni azonnali fellépésnek. Utólag ugyanis falra hányt borsó.
Nem vagyok híve a verésnek, de szerintem egy atyai nyakleves nem verés.
Az ittas pedagógusnak semmi keresnivalója oktatási intézményben.
Szerintem pedagógus ne legyen kocsmahívő sem.
Apró gyerek fegyelmezésére nagyon sok eszköz van, a testi fenyítés erre nem alkalmas, csak ott érhet valamit, ahol a delikvens már föléri ésszel a történteket.
Az első büntetés, az óvónőre gondolok, soha sem a legdrasztikusabb. Mindig a lehető legtöbb körülményt kell mérlegelni.

Hozzászólt: Szövérdfi-Szép Zoltán / Péntek, 2008. június 20., 23.35 Válaszoljál rá!

Mindkettőjükkel teljes mértékben egyet értek.
Csak 2 részletet osztottam meg az életemből.
Valamint azt, hogy nagyON ELFAJULT a tanár-szülő-gyerek viszony. Már nem az, mint aminek lennie kéne.

Hozzászólt: Ilona János / Péntek, 2008. június 20., 21.42 Válaszoljál rá!

Egyetértek EP-vel.
Ha a hír igaz, az óvónőnek távoznia kellene a tanügyből.
(Szubjektív adalék. Tisztán emlékszem óvodás éveimre. A körülöttem zsibongó, futkározó 25-30 fős gyermekseregben egyedül az óvónéni volt a nyugodt pont. Benne első naptól kezdve bíztam. És ő is bízott bennünk. Kedvenc játékunk volt az, hogy ötösével, hatosával a katedrája alá bújtunk, és a furcsak, szűk helyett repülőnek, hajónak, harckocsinak „használtuk”. Ezt is megengedte. De ha kellett, fegyelem is volt a gyakorlati foglalkozásokon, számtan-, franciaórákon, vagy az ünnepségekre való felkészüléskor. Mindez, természetesen, ütlegelés nélkül.)

Részben egyetértek Zoltánnal is. De, ugye, a miniszoknya, piercing stb. azért mégsem óvodakérdés. Tehát ezúttal nem a diákok, szülők túlzott jogairól van szó.
(Szubjektív adalék. Másodikos koromban már én is kaptam egy nem is kicsi átszállót a tanítónénitől. Olyat mondtam a padtársamnak, amit nem kellett volna. Főleg, hogy még én sem értettem, csak sejtettem, „erős” dolog. A csattanós, ámde nem italgőzös „felelet” aztán felébresztett. Szüleimnek nem mondtam el, hiszen nyilvánvalóan én voltam a hibás. A tanítónénit pedig továbbra is szerettem és kedveltem. Megérdemelte.)

Hozzászólt: EP / Péntek, 2008. június 20., 17.19 Válaszoljál rá!

egy jol idözitett pofon lehet,hogy jol jön,lehet hogy nem art,föleg egy idösebb gyereknel, de elnezest kerek minden olyan embertöl aki a gyerekverest jonak tartja,"hasznosnak" tartja, mit tehet egy OVODAS gyerek olyan rosszat amiert az ittas ovoneni megveri? Az ovonenit azonnal kikellett volna dobni a tanügyböl,ket vetek egyböl! Mindkettö felhaborito!Ki bizza meg a kis gyereket erre a nöre?

Hozzászólt: Szoverdfi Szep Zoltan / Péntek, 2008. június 20., 16.18 Válaszoljál rá!

Masodikos voltam, mikor megkaptam az elso pofont a tanito bacsimtol, mert verekedtunk testuletileg. Otthon feltem elmondani, mert meg kaptam volna egy rendet. Oszinten koszonom neki.
A masik pofon, amire emlekszem a biosztanartol volt, mar licista voltam. Azt is koszonom.

Tudom, valtozik a vilag. A szulok feljelentik a tanart, ha ugy gondoljak, hogy tul kicsi jegyet kapott a draga kicsi fiuk/lanyuk. Panaszkodnak az igazgatonak ha netalan megszegyeniti gyerkocuket az osztaly elott.
Miniszoknya, piercing, utolso tipusu telefon, fulbevalo orrba, szajba, mellbimboba, manele, logas....

A helyzet egyre szomorubb.
Persze az ittas ovono se kutya.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu