Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Péntek, 2022. október 07., 15.49

Egyházi vonalon vásárolná a PNL szavazatait

Írta: Gáspár-Barra Réka
2008. április 21., 15.30 Hétfõ / Hunyad

A liberális köztisztségviselők durva visszaéléseire hívta fel a figyelmet mai sajtóértekezletén Cristian Vladu, volt prefektus,  a PD-L megyei tanácselnökjelöltje.

http://www.finfocus.ro/kepzesek.html

Kár, hogy a román választási törvényben egyáltalán nem szabályozzák a kampány előtti időszakot. De vannak dolgok, amik időszaktól függetlenül törvénybeütközőnek minősülnek – szögezte le Vladu, szemléletes példaként hozva fel a liberális vezetésű megyei tanács legfrissebb határozatát, amelyben 19 milliárd lejt oszt szét a megye egyházközségei között, holott a jóváhagyott költségvetésben csupán 12 milliárd szerepel. Ezt a tanácsi határozatot egyértelműen a papok megvesztegetését szolgálja és a prefektúrának vissza kellene dobnia, hiszen törvénybeütköző – véli Vladu, aki szerint Dan Pricăjan prefektus egészen más dolgokkal van mostanság elfoglalva. Többek között azzal, hogy a rendőrséget riassza, amiért a PD-L autója vasárnap reggel 10 órakor hangosbemondóval végiggurult a prefektúra előtti téren, Vladu jelöltségét hirdetve. Bár a prefektus azonnal feljelentést tett csendháborításért, a rendőrségi vizsgálat nyomán kiderült, hogy semmiféle törvénysértőt nem követtünk el – mondja a volt prefektus. A PD-L autóját ennek ellenére tegnap reggel a branicskai polgármester tartóztatta fel a községen áthaladó megyei úton, szintén csendháborításra hivatkozva.

Ezt a két esetet elnézzük, de amennyiben még egyszer előfordul ilyesmi, akkor én teszek feljelentést a rendőrségen a túlbuzgó liberális köztisztségviselők ellen, alapos hatalmi visszaélés vádjával – fenyegetőzött Vladu.

Az általuk észlelt visszaélésekről szóló beszámolók sorát bővítették a mai sajtóértekezleten jelen lévő Ioan Inişconi, dévai és Florina Toma piski polgármesterjelöltek is. Előbbi arra hívta fel a sajtó figyelmét, hogy a város főterén felállított húsvéti nyúlketrecre fél milliárd régi lejt költött a polgármester, utólagos tanácsi jóváhagyásban bízva. Toma Florian pedig a szintén közpénzen lebonyolított liberális-zarándoklatra hívta fel a figyelmet. A PNL ugyanis néhány hete tömegesen szállítja az érdeklődőket a különböző ortodox zarándokhelyekre – közpénzen.

Én erre és hasonló megvesztegetésekre csak azt tudom mondani, hogy fogadják el az emberek, mert végül is az ő zsebükből származik a pénz. Csak épp a lelküket ne adják oda ilyen olcsón! – hangsúlyozta Vladu, belátva, hogy az ilyenfajta szavazatvásárlás ellen gyakorlatilag nincs mit tenni.

A választás alkalmával azonban vigyázni fogunk arra, hogy minél kevesebb visszaélés történhessen. Minden megfigyelőnket fényképezőgéppel, videokamerával, vagy legalább fényképezőgépes mobiltelefonnal fogunk ellátni, annak érdekében, hogy az általuk észlelt rendellenességeket ott helyben megörökíthessék – ígérte Vladu.
http://www.finfocus.ro/kepzesek.html
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu