Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Vasárnap, 2020. április 05., 09.55
Támogatást kért a projektek folytatásához

Falcă erőteljes kampányt indított

Írta: Sólya Emília
2008. április 04., 21.30 Péntek / Arad

Nagyszabású ünnepségen jelentette be hivatalosan ma este 7 óra körül Gheorghe Falcă aradi polgármester, hogy a júniusi választásokon indul egy újabb polgármesteri mandátumért.

Az eseményre az Alfa negyed központi terén került sor. A színpadon az egyik ismert hazai folklóregyüttes szórakoztatta a nagy számban összegyűlt lakosságot, majd megjelent a liberális demokraták megyei stábja a polgármesterrel az élen. Falcă kislányával az ölében érkezett, mellette felesége, mögötte apósa, Gheorghe Seculici megyei PD-L-elnök és a tanácsosaik. Seculici rövid megnyitó beszéde után a színpadra hívta a párt municípiumi és megyei tanácsosait, majd a városlátogatás után visszatért Theodor Stolojan PD-L-elnök és Falcă is fellépett.

Stolojan a városnegyedekben zajló modernizálási munkákra hívta fel a figyelmet, és arra buzdított, hogy szavazzanak a PD-L jelöltjére, ha azt akarják, hogy az elkezdett projekteket befejezzék. „Ha Falcára szavaznak, akkor voksoljanak a PD-L tanácsos-jelöltjeire is, hogy a polgármesternek könnyebb dolga legyen. Ne pocsékolják szavazatukat az SZDP azon embereire, akik miatt 2001–2004 között az első helyeken emlegették Romániát a korrupció szempontjából” – mondta Stolojan a narancssárga dzsekikbe öltözött, zászlókat lengető embereknek.

Gheorghe Falcă erőteljes és hatásos beszédet mondott és azt kérte: segítsenek neki befejezni az elkezdett munkákat, újra kihangsúlyozva a BERD beruházást, a negyedekben zajló munkákat. „Szombaton az elődöm, Popa a színházban jelenti be, hogy indul a választásokon. Én itt önök között tettem meg ezt, mert annak idején innen kaptam a legtöbb szavazatot” – kiabálta a polgármester, aki tanácsos-csapatának is támogatást kért, hogy zökkenőmentesen fogadhassák el az üléseken a határozattervezeteket. Beszéde végén (miután maga mellé hívta feleségét gyermekével) a színpadra helyezett „Falcă polgármester” feliratot tűzijátékkal gyújtották meg.       

***

Délután a liberális demokraták (PD-L) székhelyén tartott röpke sajtóértekezletén Stolojan elmondta: mély benyomást tett rá a város gazdasági fejlődése. „Aradnak szerencséje volt Falcával, aki hozzáértésével bebizonyította, hogy képes komoly projekteket véghezvinni, melyekkel teljesen megváltoztatta a város kinézetét. Nem csoda, hogy Arad az országos második helyen áll a gazdasági fejlődést illetően” – nyilatkozta. Stolojan szerint a PD-L polgármester-, illetve megyei tanácselnök jelöltje kellő tapasztalattal és érettséggel rendelkezik ahhoz, hogy jó irányba terelje a dolgokat.

Az ország politikai helyzetét illetően Stolojan szemmel láthatóan meghatottan állapította meg, hogy egykori liberális kollégái (akikkel évekig dolgozott együtt) nagyot csalódtak a jelenlegi kormányban, ami „ezekkel az emberekkel egyre lejjebb fog csúszni”. A szociáldemokraták kapcsán elmondta: továbbra is titkos egyezkedéseket folytatnak a liberálisokkal és ahelyett, hogy a régen eltervezett átszervezést szorgalmaznák, egyre inkább a széthullás felé közelednek.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu