Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Péntek, 2021. február 26., 09.13

Farsang Erdőhegyen, óvintézkedések közepette

2021. február 22., 08.09 Hétfõ / Arad

Az Erdőhegyi Általános Iskolában, illetve a hozzá tartozó óvodában az elmúlt héten visszatért az élet a régi kerékvágásba, mivel a település zöld zónába került. A járványügyi szabályokat szigorúan betartva, óvodásaink és iskolásaink mindennapjaiba egy kis mosolyt, szórakozást hozott a farsangi időszak vége.  

Az óvodások állatmaszkokat készítettek, hogy végleg elijesszék Téltündért, szépen feldíszített termükben színes lufikkal és vidám zenével várták Tavasztündér érkezését, Kulcsár Tímea óvónővel.

Február 15-én, hétfőn az erdőhegyi napközis óvódások is elhatározták, hogy idén is megünneplik a farsangot. Szorgosan festették a kiválasztott maszkokat, majd az óvó nénik segítségével ki is vágták azokat. Kedden sor került a várva várt ünneplésre: lufik, jókedv és kacagás töltötte be az óvoda épületét. A gyerekek most már türelmetlenül várják a tavaszt, farsangoltak, elűzték a zord, hideg telet!

Az előkészítő osztály nagy örömmel várta már a farsangi időszakot, csak sajnos, nem a szokásos módon tudtak ünnepelni. Ezzel együtt, nagy lelkesedéssel készítették el saját álarcukat, bohócokat színeztek, vágtak, ragasztottak. Meséket hallgattak, verseket tanultak, valamint képzeletbeli cirkuszban is jártak. Nagy örömmel a tantermüket is feldíszítették.

Az első osztályos gyerekek megismerkedtek a farsangi hagyományokkal, farsangi verset tanultak és kézimunkákat készítettek: bohóc könyvjelzőt, színezőt, só-liszt gyurmából macit, amit befestettek, továbbá vicces farsangi figurákat késztettek barna papírzacskóból, pingvineket vattából. A telet így vidáman búcsúztatták az elkészített álarcokban, Barna Gabriella Györgyi tanítónő vezetésével.

A II. osztályban az idei farsang a téltemetés-tavaszvárás jegyében zajlott. A tavasz kezdetét színes maszkokkal ünnepelték, Csáki Margit tanítónő irányításával. Az állatfejes maszkok, illetve díszes arcmaszkok elkészítése legalább akkora örömmel töltötte el a gyerekeket, mintha egy jelmezes felvonulás részesei lehettek volna.

Az első hét az iskolában a farsang jegyében telt a III. osztályban is, Szilasi Ildikó tanítónő vezetésével. A gyerekek sok új ismeretet szerezhettek olvasmányaikból a farsangi szokásokról, de tanultak farsangi verseket is. Vidámsággal teli hét volt ez, hiszen saját készítésű álarcok mögé bújva szórakoztak, játszottak, de mókás bohócokat is színeztek, vágtak, ragasztottak. Jutalmuk a kapott édességek mellett a taps és a sok-sok nevetés volt.

A negyedikeseknek is vidáman teltek napjaik, Gál Éva Gabriella tanítónővel álarcokat készítettek. Színeztek farkast, leopárdot és cicát, de volt, aki rendőr- vagy tengerészálarcot készített magának, a nyolcadikosok is serénykedtek, igazi művészi velencei maszkokat színeztek, valamint iskolánk jelképét, a bagolyt is elkészítették álarc formában.

A farsang mellett az iskola Szikra csapata külön is ünnepelhetett, hiszen az online betlehemezés eredményhirdetésén megtudták, hogy idén is Aranycsapat lettek. A gyerekek és felkészítőik, Sime Judit igazgatónő és Pusztai Matild tanárnő együtt örültek a közös munka sikerének.

A legnagyobb örömet talán mégis a viszontlátás jelentette, hiszen iskolánk tanulói október közepétől otthonról, online tanultak. Vidámsággal teli napok voltak, de a mindennapi munka sem volt elhanyagolva. 

 

Az Erdőhegyi Iskola közössége nevében,

Sime Judit igazgató

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu