Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2020. november 28., 07.02
https://www.facebook.com/RMDSZ/

Félgőzzel működnek a Temes megyei ifjúsági táborok

Írta: Pataki Zoltán
2013. július 30., 23.47 Kedd / Temes

Temes – A Temes megyei Ifjúsági- és Sport Igazgatóság (DJST) két ifjúsági tábort működtet a megye területén, Nagykövéresen és Ruszkatővölgyön. Az ifjúsági táborok egyenként 54 férőhelyesek, a nyári időszakban egy hetes (hat éjszakás) turnusokra érkeznek ide a temesi fiatalok. Aurel Cotarcă, az intézmény gazdasági vezetője lapunknak elmondta: a két ifjúsági tábor kihasználtsága a nyári időszakban mintegy 50%-os, ősztől pedig már csak a hétvégi kirándulásokra érkeznek ide a diákok.

A nagykövéresi ifjúsági tábor a Temes folyó bal partján, a bakóvári erdő mellett található, Temesvártól 30 km-es távolságra. A táborozókat komfortos szobák, illetve faházikók várják, a tábornak 100 fős étkezdéje, 40 férőhelyes konferenciaterme, sportpályája, játszótere, minigolf pályája,100 férőhelyes nyári színháza van. A táborozók meglátogathatják a bázosi arborétumot, a bakóvári erdőt és Buziásfürdőt.

A ruszkatővölgyi tábor a Ruszkai-havasok északi lábánál, a Bega folyó forrásvidékén található, a tengerszint felett 384 méteres magasságban. A tábornak 60 férőhelyes étkezdéje, 15 férőhelyes konferenciaterme, játszótere, minigolf pályája és sportpályája is van. Ruszkatővölgyről meg lehet mászni a Padeş csúcsot (1310 méter), meg lehet látogatni a ruszkatői kolostort és a vízimalmot, a pisztrángost, a rumunyesti barlangot, a Limán völgyét.

Az ifjúsági táborokban előnyben részesítik a iskolás és főiskolás diákokat, de a szabadon maradt helyek függvényében bárki megszállhat Nagykövéresen és Ruszkatővölgyön. A Temes megyei ifjúsági táborokról a http://www.dsjtimis.ro/tabere.htmlhonlapon további információk olvashatók. Helyfoglalások a 0256-490-469-es telefonszámon, illetve a djt.timis@yahoo.com e-mail címen.

 

Hol táboroznak a Bartók Béla Líceum diákjai?

 

Az újságírás iránt érdeklődő tehetséges VIII–XI. osztályos diákok a cseresznyéspusztai táborban vesznek részt  július 20–29. között Bartyik  Zita tanárnővel.

Augusztus 4–11. között a Bokréta tánccsoport tagjai citeratáborba mennek Kisiratosra Nüszl Erzsébet tanárnővel és Szabó Ferenc tanítóval.

Augusztus 5–11. között a Bóbita tánccsoport tagjai tánctáborban vesznek részt Rafnicon Pál Krisztina és Tamási Emese tanítókkal.

A IV. osztályosok augusztus 18–24. között Erzsébet táborban vesznek részt Zánkán, Adorjányi Borbála tanítóval.

Augusztus 26-30. között az Eszterlánc tánccsoport tánctáborban vesz részt Szegeden Tamási Emese tanítóval.

Szeptember elején kerül sor a VI. Tálentum táborra a Hunyad megyei Őzike (Căpriorul) menedékházban, amelyen a tehetséges IV-VII. osztályos diákok vesznek részt. Táborfelelős tanár: Ilonczai Zsolt.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu